Ázsia filmes receptek zóna

Shad 
Ázsia filmes receptek

oké ez nem recept, de szerintem érdekes:) Egy osaka-i udon étterem élete reggeli előkészületekkel és napközbeni főzőcskézéssel. Remélem maradhat:) (igen mutatja a Katsudon-t:P is:D) ahh de óvatosan, mert mi most vacsiztunk, de simán bevállaltam volna a háromnegyedét:D
https://www.youtube.com/watch…

7 hozzászólás
IviKawaii
Ázsia filmes receptek

Tonkatsu recepttel találkoztunk az Auchanben Feritől :D

Ez egy viszonylag egyszerű Japán étel. Igazából Pankóban kirántott hús és mártogatós. A korábban már említett curryhez is szívesen tálalják, de persze csak a képzelet szab határt (bár ebből azért ne csináljunk rántott húsos szendvicset, mert egyes keverékekben lehet kókusz is, persze ez fajta függő).
Ez a hús amúgy a Katsudon fő „összetevője” is ami ismerős lehet a Yuri on Ice rajongóknak.

A receptet online is nézhetitek, letölthetitek vagy beszerezhetitek a legközelebbi auchanből.
https://www.auchan.hu/receptek-reszletek/tonkatsu-vagyi…

Kapcsolódó filmek: Yuri!!! on Ice (2016–2016)

Yuri!!! on Ice (2016–2016)

Kapcsolódó művészek: Rákóczi Ferenc

IviKawaii
Ázsia filmes receptek

https://www.youtube.com/watch…
Chow Yun Fat ebben a reklámban a Milkis szénsavas italt reklámozza, ami habár koreai, nálunk is kapható. Élősszőr Budapesten találkoztam vele az Ázsia centerben, de pár napja Debrecenben is szembe jött velem az egyik Kedvenc szakboltban, ami ha jól tudom van Nyíregyházán is.

Kapcsolódó művészek: Chow Yun Fat

Shad 
Ázsia filmes receptek

Noh megjött a csomag:)
Ismételten tele van nyalánksággal :) akit jobban érdekel a tartalom lefotóztam mindent és google drive-ra feltöltöttem a képeket:)
A csomag ismételten erős fekete zsugorfóliával volt csomagolva, doboz ismételten jó erős strapabíró és a tartalom:) Van ilyen zöldség cracker , tejes krémmel töltött keksz (talán mint a pilóta csak tejes töltelékkel), cup noodle, Ghana csoki, Savanyúúúú zselés rudak, barackos gumicuki, rendes rágó ha jól vettem ki mentás, Honey Butter chips -sajtos ízesítés, valami csoki rúd, valami fűszeres chips, meg ha jól látom talán valami popcorn szerű izé :))
Sajnos egy poszthoz csak kép csatolható, az meg hogy mindegyik képet ide feltöltsem külön karcban már spam lenne:P úgyhogy akit érdekelnek a képek itt a link:
https://drive.google.com/drive/folders/1HzjoZILn7vKLsDa…

16 hozzászólás
Shad 
Ázsia filmes receptek

Azoknak, akik mondjuk nem Budapesten laknak, de szeretnének kis ázsiai kajához jutni…van házhoz szállítás!:)
https://pandafood.hu/hu/189-koreai-snack-es-edesseg
Nem tudom láttátok-e már, én még november végén futottam szembe a Tokyo Box nevű dologgal és kíváncsiságból rákerestem van-e Koreai verziója is és van!
A dolog lényege, hogy elő lehet fizetni rá. Egy hónapban azt hiszem háromszor indítják el a dobozokat, függően mikor fizetsz elő a következő szállításnál a tiedet is útnak indítják. Több fajta van én karácsonyra egy Big Snack boxot választottam , ez került szállítással mindennel együtt 14 ezer forintba. Ahogy kivettem mindig van egy témája ennek most csirke/pizza volt. Volt benne rágógumitól kezdve, csokiig, Ramenig sok minden 14-15 dolog, szép minőségi dobozban, angol leírással mi micsoda. Mikor feladják a csomagot megkapod a ragszámát, úgyhogy nyomon tudod követni. Durván két hét mire megérkezik.
Van kis doboz az 20 Dollár, az 8-11 snacket tartalmaz és van a nagy doboz 35 dollárért , ami 11-13+ snacket tartalmaz köztük biztos legalább egy ramen vagy valami gyors kaja. +5 Dollár a szállítás.
Abszolút rendben volt végig minden és a Snackek is jók voltak, úgyhogy erre a hónapra még meghagytuk az előfizetést:) Most „csak” 12 ezerbe került. Jó pofa dolog , ráadásul mindig várhatjuk most milyen érdekességeket kapunk:)) Legközelebb, ha megérkezik majd csinálok fotókat (már úton van!:P)
https://snackfever.com/pages/how-it-works
Amúgy ennek van több változata is, pl a Daebak Doboz, amire nem vitt rá a lélek mert 75 Dollár plusz szállítás, amiben viszont minden féle Koreai dolog van szépségápolási szerektől snackekig k-popos cuccokig minden.
https://daebakbox.com/collections/plans
Összeállítottak egy listát 10 ilyen cégről és doboz típusokról, nem tudom a többi cég is ugyanolyan jól végzi a dolgát, mint ez , de ha valaki kipróbálja valamelyiket meséljen!:)
https://urbantastebud.com/best-korean-subscription-boxes/

5 hozzászólás
IviKawaii
Ázsia filmes receptek

Vácon Japán étterem… most csak ilyenek jönnek szembe a facebookon. Megéheztem! T.T

IviKawaii
Ázsia filmes receptek

Új étterem Budapesten :)
Arra gondoltam, hogy hozok ide ilyeneket is, mert témába vág.

7 hozzászólás
IviKawaii
Ázsia filmes receptek

Nem pont filmes, mert Youtubeos, de amúgy nagyon inspiráló videói vannak ennek a kínai lánynak, aki nagyon emlékeztet a korábban már említett Little Forest főszereplőjére.
Szerintem érdemes körbenézni a csatornáján ;) https://www.youtube.com/channel/UCoC47do520os_4DBMEFGg4…

Ez a videó sajnos nincs lefordítva, de ha megnézitek, rögtön megértitek miért hoztam ide
https://www.youtube.com/watch…

IviKawaii
Ázsia filmes receptek

Sziasztok! Üdv a zónában, ami az ázsiai filmekben (doramákban, animékben, stb) szereplő ételekre helyezi a hangsúlyt :)

Első körben egy számomra friss filmet hoznék, ami tele van érdekes ételekkel, a címe Little Forest (koreai változat). A sült akácvirágon át, a szójás uborka tészta levesen keresztül, a három rétegű rizstortáig minden van benne. Még szerencse, hogy pont a film előtt ettem, mert különben hangosan korgott volna a hasam XD

Kapcsolódó filmek: Kiserdő (2018)

Kiserdő (2018)

13 hozzászólás