Zuhanás a csendbe (2003) 23

Simon (Nicholas Aaron) és Joe (Brendan Mackey) megkísérli megmászni a már sokak által sikertelenül legyőzni próbált közel 7000 méter magas Siula Grande-t. A küzdelmes út sikerrel jár, de a visszaúton baleset történik, ami végül tragédiába torkollik. Simon elvágja a sérült Joe kötelét, hogy a… [tovább]

Szereposztás

Brendan MackeyJoe Simpson
Nicholas AaronSimon Yates
Richard Hawkingönmaga
Joe Simpsonönmaga
Simon Yatesönmaga
Ollie RyallRichard Hawking

Kedvencelte 3

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Zahra 

Kemény egy dokufilm és ugyan eleinte húztam a számat hogy mégis miért kellett elvágni a kötelet, de ilyeneknél nem lehet ítélkezni. Nem vagyok szakértő és nem tudom a kockácatokat, a lehetőségeket, biztos vagyok benne, hogy ő sem akarta ezt, de tényleg nem látott más kiutat.

Negative_Singularity

Tudom, hogy senki sem ítélkezhet a másik felett, főleg nem úgy, hogy ott sem volt, nem élte át azt, amit ez a két hegymászó, de Simon, mint ember… nos, nem is tudom. Megvetem, szinte undorodom tőle, amiért elvágta a kötelet. Tudta, hogy a barátját a halálba küldi, mégis megtette.
A legfájdalmasabb talán az volt, hogy előtte kb. 3-4-szer kihangsúlyozták, milyen fontos a kettejük közti bizalom, és milyen jó, hogy ez megvan köztük – Joe mondta. A halálba küldött barát, aki ennek ellenére túlélte. Valami emberfeletti teljesítmény, már-már isteni csoda volt ez… Az élni akarás és kitartás egészen elképesztő erőt adott Joe-nak.
És, hogy ennek ellenére megbocsát, sőt, védi barátját az olyanoktól, mint én, akik megvetik Simont? Angyalok élnek köztünk emberbőrbe, ez valahol már egészen biztos.
Hihetetlen, mire képes az ember. Testileg is, lelkileg is. Hihetetlen.

fayakezdet

Tetszett a megvalósítás, hogy az érintettek szólalnak meg az eseményekkel kapcsolatban, közben pedig filmként látjuk a történéseket.

Mr_Catharsis91

Durva egy doksi-film volt és szerintem a kötél-elvágás nem annyira elítélendő dolog ilyen helyzetekben. Elhúztam én is számat ennél a résznél, de ők nem akkor másztak először, tapasztalt hegymászókról volt szó. Szóval tudták, hogy egyrészt mit kockáztatnak, másrészt hogy ilyen helyzetben mit lehetett tenni. Először én is arra gondoltam, hogy verje bele az egyik csáklyát a hóba és kösse arra a kötelet, majd pedig másszon le és próbáljon lent segíteni, aztán rájöttem, hogy semmi szilárd alapja nem volt és ő is csúszott lefelé. :/

Rekaboni 

Nekem ez nem jött be a megvalósítás miatt. Nem tudtam beleélni magam a narráció miatt, és hiába volt egy nagyon érdekes téma, csodálatos mondanivalóval, engem egyszerűen nem tudott lekötni. Hiányzott belőle az izgalom.


Hasonló filmek címkék alapján