Kedvencelte 2

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Vannak történetek, amiket nem szabadna folytatni. Sajnos egyértelmű volt, hogy ez is ilyen, hiszen az első évad kiváló lezárásával egy eseménysor is véget ért. Szerintem nem kell mindig mindent továbbragozni. Persze azért vártam az animét, hiszen kíváncsi voltam, mi lesz a gyerekekkel, de egyértelmű volt, hogy az elődje színvonalát nem tudja majd hozni. Sajnos azonban még az alacsony elvárásaimat sem sikerült utolérnie.

A cselekmény kegyetlenül összecsapott, ugyanakkor sokszor unalmassá válik. Nagyon nem jól használta ki a játékidőt, ami lényegében csak tizenegy epizód. Az új szereplők nem tudtak kinyílni, a régiek nem tudtak kiteljesedni. Emma már-már irritálóan mártír volt, Ray pedig gyakorlatilag szerepét vesztette és töltelékkarakterré vált. A sok mellékszereplő szintén. Az események sajnos átmentek az irreálisnál is irreálisabban hihetetlen, néha már kínos és túlzottan nyálas kategóriába. Már amikor történt valami, persze.

A látványra azonban nem lehet panasz, egyedül a cgi szörnyek okoznak némi hányingert a nézőknek, cserébe viszont keveset szerepelnek. A zenék teljesen vállalhatóak, a seiyuu munka átlagos, de jó.

Mindent összevetve néha szenvedtem vele, főleg a második felével, az utolsó epizód pedig borzalom, de ha nem hasonlítom az első évad zsenialitásához, akkor igazából nézhető és szerencsére felejthető is. Maradjunk annyiban, hogy ezt nem kellett volna képernyőre vinni.

Rab_Csenge 

Nem volt ez annyira rossz :D Jó, nem olvastam a mangát és az első évad sokkal jobb volt. Néhány helyen olvastam értékeléseket és mind rossz volt, rosszabbra számítottam, úgyhogy kellemesen csalóstam :)

Janus 

Jó nagyot csalódtam ebben az évadban. A The Promised Neverland első évada annó irdatlan nagy hatással volt rám. Annó még a top 1 animém is volt (azóta meg a top 10-ben sincs benne… de ettől még fantasztikus!), és tényleg egy mesterműről van szó. Egy nagyon jó sztorit mesélt el, nagyon jó karakterekkel. A The Promised Neverland első évada valóban egyedülálló anime, amihez fogható valószínüleg nem létezik.
Éppen ezért epekedve vártam a 2.évadot. Mikor elkezdődött, nagy hévvel vetettem bele magam, és eleinte hétről hétre követtem nyomon, de már pár rész után éreztem, hogy a lendület eléggé erősen elveszett. Aztán egy idő után feladtam, és félreraktam ezt a művet. És most rábukkantam, hogy éppen ma jár le a kihívás hozzá, úgyhogy „ha menni kell, hát menni kell" alapon befejeztem az évadot.
Oké, story time end, mert senkit sem érdekel.
Az évad (valamiért amúgy mindig az anime szót akarom használni, pedig nem vonatkozik az egész animére… mindegy, a következőkben az anime szót fogom használni, ti meg értsétek) színvonala nagyjából részről részre csökkent. És igazából nehéz leírni, hogy mit rontottak el. A legegyszerűbben úgy tudnám letudni, hogy mindent, de ez nem lenne igaz. Mert azért van fénypontja ennek az alkotásnak is. Az opening például irdatlan jó lett, lazán felülmúlta az első évad ugyancsak nagyszerű intróját. Az animáció és a zene még mindig elsőrangú. És tagadhatatlan, hogy vannak jó ötletek benne. spoiler
De a rengeteg fénypont nem vakít el annyira, hogy kimondjam: ez az évad rossz volt. Sőt, sajnos néha kimondottan nevetséges. Kezdeném a karakerektől. Mondjuk itt egyedül Emmát tudom megemlíteni, mert ő még megőrizte a régi jellemét, a készítők legalább a karakterét megtartották. Rajta kívül még Mujika volt érdekes szereplő.
Ééés kifogytam. Nincs mit még írnom! Olyan szinten nincsenek karakterek ebben az animében, hogy az elképesztő. Az első évadban azért nem lehetett egy főszereplőt megnevezni, mert Emma, Ray és Norman egyforma fókuszt kaptak – bár nyilván Emma volt leginkább előtérbe tolva. Itt azért nem lehetett főszerepőt megnevezni, mert senki nem kap fókuszt. Konkrétan, a csapatból Emma kapja talán a legtöbb szerepet, de neki is max 20 mondata van az évadban. Senki nem kap fókuszt, senki nem kap érdekes karaktert. Az összes szereplő olyan, mint a törpök a Hobbit filmekben. Egy nagy hordóként mennek ide meg oda, meg gurulnak, oszt annyi. Aki látta a Hobbit filmeket, az érti, miről beszélek.
És hadd térjek ki még két karakterre, akik nagy kérdőjelek számomra. spoiler
spoiler
De beszélhetünk arról, hogy az első évadban zseninek beállított főszereplők egy éticsiga értelmi szintjére estek? Olyan hibákat vétenek, amit gondolkodni képes ember nem követ el, nemhogy egy olyan csapat, amit három zseni irányít! spoiler
Ha már Ray. Észrevettétek, hogy Ray mennyire nem észrevehető az évadban? Olyan szinten hátra van szorítva, hogy most, amikor három hónapos kihagyást követően leültem megnézni a 9.részt, és Ray megjelent a képernyőn, az volt az első reakcióm, hogy „Ez melyik is?", holott az első évadban a kedvenc szereplőm volt.
A főgonosz olyan semmilyen lett, mint a paplan, a motivációi egy lángoshoz érnek fel, de olyan lángos, ami csípős szósszal van bekenve, amilyen irritáló volt az az alak.
Ezen túl pedig ez az évad valami döbbenetesen unalmas. Ezek a húsz percek olyan lassan teltek el, hogy ezalatt három egészestés filmet ledaráltam volna. És már a felétől nem tudott érdekelni a sztori. El is felejtettem az évad 80%-át.
És talán a legnagyobb hibája az évadnak: valami irdatlanul kapkod. Miért kellett egy 11 részes évaddal lezárni az animét? Mert nekem ne mondja senki, hogy az első évad döbbenetes sikere után a stúdió csak ennyi epizódot adott a készítőknek! A készítők unták meg? Mert ez látszódik is a végeredményen.
Olyan gyorsan történtek az események, hogy gyakran bagoly-módba csavarodott a fejem, ahogyan kapkodtam ide-oda, miközben öt, egymástól teljesen független jelenet követte egymást egy minden logikát nélkülöző skálán, hogy értsem is, hogy mi folyik itt Gyöngyösön. spoiler
Összességében kicsit eltúlzottnak érzem a véleményeket az évaddal kapcsolatban, a befejezést pl én kimondottan élveztem, úgyhogy azt az IMDb 2 pontot abszolút nem értem. De ez nem változtat azon, hogy ez az évad annyi baromságot összehordott, hogy farmot nyithatnék belőlük. Az a három agysejtem, ami levált az anime hatására, olyan óriási darab, hogy külön gravitációs mezőjük van, és mindegyiket el tudtam nevezni.
Nem tudom, mi a fene lehetett a baj? Elment a kedv? Ez szépen szólva is gáz. Nincs tehetség? Az első évadot látva ezt nem hiszem. Az alapanyag nem volt elég jó? Ez kizárva, hiszen az anime eltér tőle, és totális original ending lett belőle. Akkor ez a baj, hogy a forgatókönyvírók nem bírták olyan lendülettel írni a sztorit, mint a manga írója? Ez meglehet, de akkor ez miért sikerült a Fullmetal Alchemist, vagy a Sousei no Onmyouji, vagy urambocsá a Trónok harca esetében? Hm? Ott miért sikerült, itt meg miért nem? Érdekelne a válasz. Vagy tudjátok mit? Inkább mégsem. Elég volt nekem ebből a 2.évadból, nem akarok több szót fecsérelni rá. És most egy jó ideig az első évadot is elkerülöm…

Victorious 

Az évad elején még valamennyire bizakodó voltam, aztán így a 4. rész környékén rendesen félrement az egész
A manga konkrétan még jó volt pár arcig miután megszöktek, a goldy pond arc pl a széria egyik csúcsa, erre nem kihagyják vagy tönkreteszik ezeket? Én még akár örültem is volna ha kitalálnak valami jót a korábban említett arc utánra,mert ott már, mint írtam a manga is gyenge lett… na de ennél a förtelemnél még az is jobb volt. Összecsapott,cukormázas vacak.
Kár érte,volt benne potenciál.

ui: vicces amúgy,hogy fel se vállalják,hogy kik írták az utolsó 2 részt :D
ui 2: az opening azért jó volt

bkata12 

Olvasva a negatív értékeléseket (nemcsak itt), elég alacsony elvárásokkal kezdtem neki ennek az évadnak, pedig az első után nagyon nagyon vártam a folytatást. Lehet csak emiatt, vagy mert elfogult vagyok az első évad miatt, de nekem tetszett ez is! Nem volt olyan jó, mint az előző, de izgalmas volt, volt jópár számomra váratlan fordulat, és még nevettem is rajta néha. Emellett sok szempontból remek társadalomkritika volt például az emberek és démonok viszonya. Pár helyen kicsit gyorsak voltak a történések, nem minden volt kellően kifejtve szerintem, de ettől függetlenül is élveztem és izgultam a gyerkőcökért.
Egy dologra viszont még mindig kíváncsi vagyok: mi lett azzal, hogy spoiler

Liliána_Tanács 

Egész érdekesre sikeredett a folytatás. Az első évad ugyan jobban tetszett…
Nem is értem, hogy ez a valami hogy sikeredett, de hát ez van.
Ezt így a Tokyo Ghoul hoz tudnám hasonlítani. Az első évad tetszett, a másodikat meg már nem is értettem…

Zyta17 

Az évad eleje jól indult, de spoiler után elég nagyot esett a színvonala az első évadhoz képest. De az utolsó 2 résszel sikerült visszahozniuk a készítőknek.
Szerettem ezt az animét, érdekes volt, izgalmas és egy hatalmas újdonságot hozott taz animék világába.

MoiraCarey 

2019-ben a Yakusoku no Neverland volt talán a legfelkapottabb és egyben az egyik legkedveltebb anime. A nézői kíváncsian várták a folytatást, most viszont szinte mindenki arról beszél, mekkora bukás lett. Ezzel én is egyetértek.
Én már alapból biztos voltam abban, hogy az 1. évad színvonalát nem fogja elérni, hiszen az az igazán izgalmas, fordulatos cselekmény kizárólag az árvaház helyszínén működhet. Ennek ellenére reménykedtem abban, hogy egy méltó, elfogadható folytatást kap.
A 4. részig még bizakodó voltam. Vártam, hogy beinduljanak az események, de ez nem történt meg. Rengeteg fejezetet kihagytak a mangából (?? több mint 100 chaptert??) , ezzel együtt egy fontos karaktert is. Én nem olvasom/olvastam a mangát, de így is észrevettem, hogy milyen súlyos logikai bakik születtek ezzel. Karakterek terén sem hinném, hogy jobban sikerült volna, mert a sok mellékszereplővel már lassan nem tudtak mit kezdeni. A sorozat második fele már egyáltalán nem kötött le, így jutottam oda, hogy 2x-es gyorsítással néztem az utolsó részeket, és még így is nehezen vettem rá magam. A komolyabb oldaláról meg annyit, hogy ennek sem sikerült jól prezentálni a „Kiseijuu” gondolatait (khm Shiki és Tokyo Ghoul).

Horog_Gabriella

Amilyen nagyszerű volt az 1. évad olyan gagyi volt ez a 2. évad.

Elfogadtam, hogy ebben már nem annyira követi a történet a mangát, de akkor is.
Nem volt minden megmagyarázva, hogy miért is történt vagy hogyan, pár dolog meg teljesen logikátlan volt. A végén, ami érdekes lett volna azt csak elintézték összevágott képekkel és zenei aláfestéssel.

Csalódtam ebben az évadban.

Kaname32 

Nagy dilemma, mert amilyen jó volt az 1.évad annyira vacak lett a 2..
spoiler


Népszerű idézetek

Zyta17 

Lannion: Ray mindig meg akar halni, ha nem figyelünk rá…

1. évad 2. rész – Az alagút titka

Hasonló filmek címkék alapján