Tokimeki Tonight (1982–1983) 1

Heart-Thumping Tonight · ときめきトゥナイト
24' · japán · animációs, romantikus, vígjáték, sorozat, anime 12
1 évad · 34 rész

A 15 éves Eto Ranze, vérfarkas anyjával, vámpír apjával és testvérével, Rinzével az emberek világában él. Ennek ellenére, Ranze átlagos középiskolás lány, aki már az iskola első napján belezúg az osztály legmenőbb fiújába, a laza Makabe Shun-be. A probléma csak az, hogy srácot már a helyi… [tovább]

Szereposztás

Ohara NorikoEtou Shira (hang)
Hara ErikoEtou Ranze (hang)
Yasuhara YoshitoEtou Mohri (hang)
Tominaga MiinaKamiya Yoko (hang)
Mizushima YuuMakabe Shun (hang)

Kiemelt értékelések

MoiraCarey 

Klasszikus shoujo animék, szerelmi háromszögek és vámpíros-vérfarkasos történetek összes bugyuta kliséjével operáló fergeteges trollkodó paródiának indult. A legkevésbé sem veszi magát komolyan; a komikus jelenetek néhol jól felépítettek és ötletesek, máskor teljesen randomnak hatnak; megesik, hogy átmegy olcsó stílusparódiába, de az alkotó mindezzel tisztában van, és magasról tesz rá. Neki is jó szórakozás, és (remélhetőleg) a nézőnek is. Emellett a régi Addams Familyre hajazó rajzolás igazán komfortos hangulatot idézett elő.
A második harmadban átmegy egy bizonyos változáson a sorozat. Kicsit mintha megfeledkezne paródia mivoltáról. A nézőpont egyre inkább Ranze szerelmére irányul, ami meglepően jól lett kivitelezve. Valami egészen gyönyörű, szívmelengető módon mutatja be a titkolt, álmodozó szerelmet. Úgyhogy nekem a fókuszváltással egyáltalán nem volt bajom, tetszett az alkotó „azt teszek, amihez éppen kedvem van” hozzáállása.
Ezzel ellentétben az utolsó 7-8 rész egy nagy kérdőjel számomra. Itt már mintha teljesen azzá vált volna, mint amit idáig kifigurázott. Abszolút felesleges, sehova nem haladó, de még csak nem is szórakoztató részek ezek. Nem találtam rá magyarázatot, hogy mi történhetett. Elég nagy kár. Nálam ez teljesen elrontotta az összképet, így sajnos nem tudom ajánlani. Wasted.


Népszerű idézetek

MoiraCarey 

Ranze: This could be a magic apple from Snow White. And I would have taken a bite and fallen asleep until Makabe-kun would come and save me.
But if I really do that… I will transform into an apple.

1. évad 25. rész
1 hozzászólás
MoiraCarey 

If only time would stop. I want to stay like this forever with him.
However, some day we will… That's right. When we're little bit older.
I want to be sitting opposite him drinking tea again. Even if me may not be talking. As long as he is gazing me, I'll gently smile back.

1. évad 20. rész

Hasonló filmek címkék alapján