The Truth About Exercise (2012) 2

Ez a műsor annak a tudományos feltárása, amit jelenleg a testmozgás és az egészség közötti különleges összefüggésről tudunk. Egy útmutató, hogyan legyünk a lehető legegészségesebbek a testmozgással, anélkül, hogy órákat töltenénk műszálas sportruhákban, vagy edzőbérletet vennénk.

Szereposztás

Michael Mosleyönmaga
Hirdetés

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Emerson 

Bírom Mosley-t, hogy mindig vállalja a kísérleti nyúl szerepét. Igaz, párszor már aggódtam, amikor furcsán sípolt a tüdeje és azon gondolkodtam, hogy vajon hányszor élesztették újra a film alatt.
Az alapigazságok mellett azért szórakozni is maradt idő, no meg a zenei felhozatal! Hát én még nem láttam dokumentumfilmet ennyire jól megzenésítve. Mondjuk brit alapanyagból nem nehéz építkezni.
Megdöbbentő volt az a rész, amikor szembesültem azzal, hogy én is azok közé tartozom, aki naponta 12 órát mereszti a hátsóját (és most nem a fotelban lévő punnyadásról van szó, csak hogy mentsem magam)… Baromi sok így egyben leírva és akárhogy is nézem, max. 8-9 órára lehetne csak lecsökkenteni, ami még mindig magas.
A másik a napi 3 perces intenzív edzés, ami „elvileg” kiválthatná a normál halandó által értelmezett edzést. Na az a három perc nem olyan, hogy kezdj el futni és 180 másodperc után veregesd meg a válad, hogy megtettél mindent az egészségedért (jó is lenne). Az intenzív az úgy intenzív, hogy szakadj szét. Nézve nem tűnt olyan durvának (leszámítva a már említett tüdősípolást), de magam is próbáltam már a spinningen lévő adjunk bele anyait apait őrültséget. Aki azt három percig bírja, az hős. Vagy inkább nem normális. Persze arról nem szól a fáma, hogy ha bemelegítés nélkül kezded, akkor tényleg szétszakadsz. Normális bemelegítés meg nem zavarható le 5 perc alatt, így meg is dől a 3 perces napi mozgás elegendő elmélet. De ez így van jól.
Inkább erre a fránya ülésre kéne kitalálni valami okosat…. és most nem a gumilabda és társaira gondolok hanem hogy találjanak ki valami alternatívát az irodai munka helyett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján