Shokugeki no Souma: Shin no Sara (Shokugeki no Souma 6.) (2019–2019) 13

Food Wars! The Fourth Plate · 食戟のソーマ 神ノ皿
24' · japán · vígjáték, sorozat, anime 13
1 évad · 12 rész

Végy egy fiatal srácot, Yukihira Soumát, aki szakácsi pályáról álmodozik. Add hozzá az apját, akinek jól menő éttermében dolgozik, és akinek kulináris tudását egy nap szeretné lefölözni. Most fűszerezd meg azzal, hogy az apa egy nap bejelenti, hogy a tengerentúlon fog tovább dolgozni, Souma-t… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Matsuoka YoshitsuguYukihira Souma (hang)
Kanemoto HisakoNakiri Erina (hang)
Kugimiya RieAkanegakubo Momo (hang)
Sugita TomokazuEizan Etsuya (hang)
Sakurai TakahiroIsshiki Satoshi (hang)
Hanazawa KanaKinokuni Nene (hang)
Itou ShizukaKobayashi Rindou (hang)
Kaji YukiKuga Terunori (hang)
Kusunoki TaitenMegishima Tousuke (hang)
Hayami ShowNakiri Azami (hang)

További szereplők

Shokugeki no Souma: Shin no Sara (2019–2019)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
J.C.Staff

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Mivel az utolsó évad nekem túlzottan elment shounen irányba, ezért inkább ezt az évadot tekintem befejezésnek, mert minden tekintetben méltó befejezés volt. Izgalmas, szórakoztató, tele finomabbnál finomabb ételekkel. Erina is hatalmasat fejlődött, visszagondolva az első évados viselkedésére, tényleg nagy utat járt be, és egy idegesítő tsundere lányból, az egyik kedvenc karakterem lett.

1 forduló
Persze, kellett ez a rideg valóság is a nagy győzelmek után, de annyira sajnálom spoiler. A többieknek nincs mit megbánnia, de szegény így nem tudott revansot venni.
spoiler
spoiler
spoiler

2. forduló
Itt már változott a győzelmi arány, az elsőéves duó csillogtatta meg a tehetségét.
spoiler
spoiler
spoiler

3. forduló
Ha eddig nem is, a továbbjutók névsora már elég nyilvánvaló volt, ráadásul Azami is színre lépett… Huhh, de idegesít az az ember.
spoiler
spoiler
spoiler

Annak ellenére, hogy a vége igazából olyan szinten shounen, hogy az már-már fáj, nagyon jó volt az utolsó meccs. Yukihira, de főleg Erina hatalmas utat járt be, és jó látni, mennyire közel kerültek egymáshoz. És összességében a sorozat is végig szórakoztató és izgalmas, többszöri nézésre sem volt unalmas.

Bea_Csakegyolvasólány 

Uhhh, a 4. évadban elég sok minden történet. Ugyanúgy felépítette a karakterek háttér történetét, mint az előző részekben. Igaz, epizódonként cseppegtette itt is az információkat. Az Elit Tíz tagjaiból spoiler Rindo és Tsukasa voltak a kedvenceim. Vicces karakterek volt, főleg Rindo. Viszont Tsukasa jellemét is bírtam leginkább akkor, mikor először mutatja a határozott séfet, aztán úgy viselkedik, mint a kisgyerek. :D
Tetszett, hogy nem mindig Souma körül forgott minden, hanem a társain. Tadokoro Megumiról azt hittem az első évadban, hogy egy jelentéktelen karakter lesz, de az évadokban kiderült, hogy teljesen téves következtetést vontam le. Igenis megvívta a saját csatáit és remek szereplővé vált, aki mindenképpen támogatja a barátait és a bajtársait. Isshiki is több szerepet kapott az évadban, aminek szintén örültem, ugyanis több mindent meg lehetett tudni róla. Éééés, Erina is hatalmas karakter változáson esett át, hiszen többé nem volt az az elveszett lány az apja előtt. Kitört a kalitkából és szabad lett.
Számomra ez az évad egy tökéletes lezárás lett volna, ha nem úgy végződik ahogy (és, ha nem láttom, hogy az 5. évad is elkezdődött). Őszintén bevallom, kicsit félek tőle, de remélem ugyanolyan élményt nyúlt, mint az előző 4 évad. :)

MewIchigo_Fan_Daniel 

Nem tudom, hova lehet még fokozni ezt az egészet, de ezen kívül van még egy évad. :O És ki volt az a rejtélyes emberke az utolsó rész végén? :O Bizonyára kiderül majd.
Ha sikerült volna szezonosként végignéznem, akkor biztos azt gondoltam volna, hogy ezzel be is fejeződik az egész sorozat. :O (nem olvasom/olvastam a mangát, szóval fogalmam sincs, hogy meddig tartanak az események)
Összefoglalóként röviden csak annyit mondanék, hogy a színvonal nem esett. A rajzolás remek volt, a zenék és hangok tökéletesek, mint eddig mindig. A seiyuu-k is hozták a kötelezőt. A kaják zseniálisak voltak és gyönyörűek. :D A történet pedig folyamatosan haladt előre és volt izgalom bőven.
A karakterek pedig mind személyiség ügyileg, mind tudásban (szakmai) komoly fejlődésen mentek keresztül. Ebben az évadban is meglátszott elég komolyan. :)
Szakácsként lehet, hogy elfogult vagyok, de ez egy remek anime, komoly ötletekkel és tele kreativitással. :) Ha valaki gondolkozik, hogy belekezdjen-e, annak bátran tudom ajánlani, hogy kezdjen neki az első évadnak! ^^
10/10*


Hasonló filmek címkék alapján