Puskás Hungary (2009) 24

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára… [tovább]

Szereposztás

Csuja ImrePuskás Ferenc hangja
Gyabronka JózsefNarrátor

Kedvencelte 2

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

eszternemeszti

Ez egy nagyon jól összerakott film lett. Nem önszántamból néztem meg, egy feladathoz kellett, mint kutatási anyag, de egyáltalán nem bántam meg.
Puskás Ferenc nem csak remek sportoló volt, de remek ember is. És ezt nemcsak a sok -filmben is- megnyilvánuló személyek véleménye adta. Ahány emberrel összesodorta az élet, mindenki jó véleménnyel volt róla, talán nem is véletlen.
Megmondom őszintén, hiába fociztam én is, sohasem tudtam ennyire sok mindent Puskásról. Sokan „csak úgy” istenítették. Sosem értettem.
Na ezután a film után mindenkitől elfogadom azt, ha példaképként tekint rá, mert van miért!
Tényleg egy örökké tartó legendáról beszélünk, és nagyon jó ötlet volt ennek a filmnek a létrehozása!
Ahogy a felesége, a barátai és a testvére beszélt róla, az valami félelmetes és elképesztő volt. Természetesen mindegyik jelző a legjobb értelemben használva.
Kicsit a végén még el is pityeredtem, azt hiszem erősen hatással volt ez az egész a lelki világomra.

dulkap 

Nagyon szépen és őszintén felépített dokumentumfilm az egyik legismertebb magyar emberről. Talán egy hangyányit hosszabb a kelleténél, de nagyon talán nem is lehetett lerövidíteni, hiszen még így is sok minden kimaradt Öcsi bácsi életéből. Méltó emléke a Száguldó Őrnagynak, aki sportemberként megelőzte a saját korát.


Hasonló filmek címkék alapján