Maradona Mexikóban (2019–2019) 3

Maradona in Mexico · Maradona en Sinaloa
amerikai, mexikói, argentin · életrajzi, sportfilm, dokumentumfilm, minisorozat
7 rész

Ebben a dokusorozatban Diego Maradona a Sinaloa kartell uralta mexikói Culiacánba érkezik, hogy megmentse a helyi csapatot, a Doradost, és talán saját magát is.

spanyol · angol

Szereposztás

Diego Maradonaönmaga
Maradona Mexikóban (2019–2019)

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Bazil 

Maradona Mexikóban.
Mi van? Mi ez? Egy film a 86-os argentin vb győzelemről?
Nem, ez a film, vagyis sorozat nem arról szól, amikor az isteni Diego elvarázsolta a világot és Isten kezével megragadta a trófeát, és így rövid úton beszlalomozott a halhatatlanságba.
Ez arról a Maradonáról szól, aki sok-sok év múlva, öregen, betegen és ki tudja éppen milyen tudatmódosító szerektől megszabadulva(?) vette magának a fáradságot, és elsántikált Sinaloáig (ez egy állam Mexikóban), Culiacánba (ez meg az állam fővárosa) és ott is a Dorados de Sinaloa* nevű, a másodosztály legalján szerénykedő focicsapatig, hogy isteni kezével kiragadja a csapatot a gödörből és meg sem álljanak a csillagokig, vagyis az első osztályig.
Meg sem álljanak? Na, ezt nem kötöm senki orrára, akit érdekel foci-szempontból, az nézze meg, nem hosszú, hét rész csupán, félórás részekkel.
Ja, azt elfelejtettem, hogy ez a Sinaloa arról nevezetes így világszerte, hogy bizonyos kartell (nem a Ganxsta-féle) tevékenykedik ott, így kissé(?) faramuci a helyzet, hogy Maradona az ismert múltjával a kokó-mennyországba érkezvén mi a fászkarikát fog ott alkotni, hogy is mondjam: sportszakmailag?**
Hát úgy nem sokat, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem ért hozzá.
Micsoda? Maradona nem ért a focihoz? Hisz ő abba a szűk ligába van beválogatva úgy mindörökre, ahol Pelé, meg Puskás, vagy a maiak közül mondjuk Messi, meg CR7 a csapattársak. Sőt, sokak szerint zsenialitásban, ösztönös tudásban, improvizációs képességben nincs is fölötte senki. Igen, ez mind igaz. De edzőként egy nagyon nagy, egy isteni nagy lufi. Sajnos ez a való. Emberileg? Úgy talán még nagyobb.
De ő Maradona. És ennyi elég is.
Ennyi elég is a csodához?
És a sorozat szempontjából ez mire elég?
A sport-részeken túl sok-sok mindenre. Hogy élnek ott az emberek? Mit esznek-isznak? Hogy gondolkodnak, hogy kommunikálnak, mi megy a tévében, rádióban? Milyenek a színek-szagok, a fák-virágok-fény, a sportmezek, ruházatok, a benzinkutak, a futballstadionok…, röviden: hogy zajlik ott az élet a világ túlsó felén?
És persze a bónusz: ahogy ehhez a világsztárhoz viszonyulnak.
Nagyszerű, emlékezetes sorozat, a bibi csak annyi, hogy aki a feliratokat fordítja ott a Netflixnél, jó lenne, ha látott volna életében egy-két focimeccset. Vagy legalább néhány sportközvetítést.

* Mint megtudtam a Wikipédiáról, azt jelenti: Sinaloai Aranyhalak. Értitek, muchachos, meg ilyenek.
**Ez Kusturicáért kiállt, gondoltam bohón, aztán tanulmányokat folytattam a témában, és valahol a tudatalattimban bujkált ez, mert íme, az említett szerzőnek van is egy filmje Diegóról. Mondjuk erről a sztoriról a „mehikói Maradona-Macska-jaj” változatot azért szívesen megnézném!


Hasonló filmek címkék alapján