Országúti bosszú (2014) 37

The Rover
102' · amerikai, ausztrál · akció 16

Tíz évvel a világgazdaság összeomlása után egy ex-katona magányosan rója az utakat autójával. Egy nap betér egy út menti csehóba, majd arra lesz figyelmes, hogy elkötik a kint parkoló járgányát. Nem az értékről, hanem az elvről van szó: a kalandor nem tűri, hogy lopjanak tőle. Üldözőbe veszi az… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Robert PattinsonRey
Guy PearceEric
Scoot McNairyHenry
David FieldArchie
Susan PriorDorothy Peeples
Gillian Jonesnagymama
Anthony HayesRick Rickoffersen
Tawanda ManyimoCaleb
Jamie FallonColin

Kedvencelte 1

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

csokidani 

Fura film mégis egyszerű mint a szög. Nem egy bonyolult sztori, nincs benne „jó” karakter akivel azonosulni lehetne emberileg. Nincs társadalmi norma, sőt társadalom sincs, csak ösztönös cselekvés. Fantasztikusan passzol hozzá a kietlen táj, jók a zenék. Kevés a dialógus, igazából a történés is, íve sincs a filmnek, mégis az elejétől van valami hangulata ami elkapja az embert (a másik oldalon sokan rohadtul unni fogják az biztos).
Guy Pearce jó volt és bármennyire unszimpatikus ez a Patiszon Robi, jól hozta ő is.
Jó volt ez és a nem volt rossz között van valahol…

Serafina 

Mad Maxet nem érte fel, ezen nem is lehet csodálkozni, dehogy a Drive!-ot alul tudta múlni. Dicséret neki és vastaps.
Ezennel ki lehet jelenteni én és a művészfilmek nem vagyunk jóban, nekem nem film az, hogy fél percen át mutatják, hogy a csávó orrán legyek szállnak, ja meg a leírásból tudjuk meg milyen időben vagyunk és hogy én fogjam fel azt a leírás nélkül, hogy nem amiatt gyilkolászik a pasi mert ellopták a kocsiját, hanem az Elv miatt. Sajnálom én ezekhez unintelligens és sötét vagyok. -.- Egy kocsi mint érték. Akkor már inkább John Wick kutyája (és a hozzá kapcsolódó emlékek).
Jó mielőtt még tovább sötétíteném magam és gyaláznám a filmet, abba is hagyom. De azt jegyezzük meg, hogy azért teljesítmény a Drive!-ot alul múlni. :D

7 hozzászólás
Stone 

Lassú film Ausztrália folyton poros, légyinváziós vidékéről. Guy Pearce csendes őrülete jól ment Patiszon Robi kicsit értelmi fogyatékos fiatalemberéhez.

1 hozzászólás
Moshrae 

2 napja néztem meg.

Ez az a film aminek a Mad Max Reworknek kellett volna lennie…De valahol tudta ezt George Miller,hogy a mai trendben ez nem állta volna meg a helyét….

Hiába a jóformán tökéletes színjáték..Ez a egy egyszerű mozi fogyasztónak kevés…
Pedig Annyi minden van ebben a filmben amit nem rág a szákba..és ez a filmművészet érdekessége,hogy hagyja gondolkozni a nézőt……na ez hagyja…

Guy Pearce és Robert Pattinson olyan színészi játékot tesz erre az asztalra mint még máshol soha….Aki egy kicsit is szereti bármelyik színészt az nézze meg..biztos hogy pozitív értelemben fog csalódni a másikba…erre a nyakamat tenném rá.

ptagi 

Valakinek biztos ez is tetszik, de az nem én vagyok.
Pattinson miatt néztem meg, és az ő alakításába nem is nagyon tudok belekötni, de tényleg. Viszont a film és a … majdnem azt írtam, hogy története, na de hát pont olyanja nincs neki.

LeaIris2001 

Nem szerettem ezt a filmet, talán éppen azért mert egy apokaliptikus világot vázolt fel, ahol nem atombomba robbant, vagy űrlények szállták meg a Földet, egyszerűen csak bedőlt a bankrendszer – és ez ijesztően közel van hozzánk.
Robert Pattinson alakításáért azért jár a piros pont, mint színészt, nem szeretem, de itt remekül hozta a karakterét.

Basset 

Én szeretem az ilyen „semmi sem történik, csak megyünk a nagy semmiben, tájak-arcok, király a háttérzene”-filmeket. Ebben ráadásul két szuper jó színész játszott, Patiszon meg Guy Pearce. Brutálisan néz ki mindkettő, az utóbbi ráadásul öreg (50 éves), túl sok sminkre nem volt szüksége. :)
A „mondanivaló”-szerűség is tetszett, meg az egésznek a hangulata.
De nem közönségfilm, ez tény.
(Egyébként nem az elvről van szó, hanem sokkal többről…)


Népszerű idézetek

rush76 

Tudja, hogy magának annyi? Nem tudom, mit hisz, de nekem már rég végem van. Ezért kérdem magát.
– Fenyegetőzünk?
– Nem én! Akkor fenyegetném, ha lenne más választása.”


Hasonló filmek címkék alapján