Magyar csapat – „…még 50 perc…” (2016) 14

A Magyar csapat – „…még 50 perc…” című dokumentumfilm soha nem látott őszinteséggel, exkluzív, kulisszák mögötti felvételekkel meséli el a magyar labdarúgó válogatott EB-kvalifikációjának történetét. Csak olyan pillanatokat mutat meg, amiket Magyarországon még sohasem láthattak a nézők.… [tovább]

magyar

Képek 5

Szereposztás

Király Gáborönmaga
Lang Ádámönmaga
Korhut Mihályönmaga
Kádár Tamásönmaga
Fiola Attilaönmaga
Elek Ákosönmaga
Dzsudzsák Balázsönmaga, csapatkapitány
Nagy Ádámönmaga
Szalai Ádámönmaga
Gera Zoltánönmaga

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Kija 

Én nem vagyok nagy foci rajongó, de a nagyobb nemzetközi tornákat (VB, EB) persze követem és általában még szurkolok is egy-két csapatnak (a németek a favoritjaim), a magyar fociról viszont elég erős és nem túl pozitív véleményem van. Ez azonban ezen a nyáron azért egy kicsit változott a nagyon szép EB-s szereplésnek hála és ez a film is azért lágyította a szívemet a csapat felé.
Én tényleg csak a főbb eseményeket követem a sportágban így nem tudtam, hogy ekkora mélységből kellett felállnia csapatnak. Nagyon érdekes volt, hogy mennyire jól kijött ez a hatalmas gödör, amiben a világbajnoki selejtező után voltak, pedig a filmben semmit nem kommentálnak a készítők egyszerűen csak megmutatják, hogy mi is történt és az emelkedést is igen jól elkapták hangulatilag. A felvételek jól vannak összevágva, egyes meccsekből konkrétan a TV adás felvételeiből is mutatnak, így az is láthatjuk, amit a kézi kamera nem feltétlenül mutatott meg. Érdekes a három szövetségi kapitány közötti különbség, de mindannyiuktól hallhatunk remek szövegeket. Bernd Storck és Dárdai pedig egy kicsit ki is emelkedik talán, mind a ketten rettenetesen szimpatikusak nekem a film alapján, talán a csapatba vetett hatalmas hitük miatt és a tényleg nagyon komolyan kidolgozott taktikáikat látva.
Az film elején még vannak kicsit művészkedős képek, de ezek szerencsére a végére elvesznek és a hangulatot maguk a meccsek és a az öltözős felvételek adják. Az is zavart egy picit, hogy a kamera sokszor veszi Szalait és Dzsudzsákot, jóval többször, mint a többieket. Király Gábor viszont ismételten lenyűgözött azzal, ahogy próbálta a csapattársait buzdítani, terelgetni és hitet adni nekik, egyszerűen jó volt nézni, ahogy egy kicsit atyáskodott a csapat felett.
Igazándiból mindenkinek tudom ajánlani, akit érdekel, hogy hogy jutott el Magyarország a franciaországi EB-ig és aki kíváncsi a magyar foci kulisszatitkaira. Bár mint olyan ember, aki nem gyakran néz meccseket, azért nem mindig tudtam, hogy ki-kicsoda vagy, hogy benne van-e még a csapatba vagy sem és azért valami kis hozzáfűzések lehettek volna a kép alján erről.


Hasonló filmek címkék alapján