Lumière! (2016) 2

A Lumière! című film utazás a filmművészet megteremtőinek univerzumába: a Lumière-fivérek által forgatott felvételek fennmaradt képkockáit a cannes-i filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux állította össze egyetlen filmalkotássá. Az archív felvételek hátterében Frémaux páratlan szenvedéllyel… [tovább]

francia · angol

Szereposztás

Thierry Frémauxnarrátor
François Clerca kertész
Benoît Duvala fiú
Hirdetés

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Gabriella_Balkó 

Hát ez csodálatos film volt! A Lumiere testvérek 1422 filmjéből azoknak töredéke maradt fent, ez a film 108 (114) darabot csoportosított kategória szerint (kezdetek, munka, vígjáték, Párizs, stb.). Láthatjuk, a kezdet kezdetén mennyire szokatlan volt a kinematográf a halandó embernek, illetve hogy a rendező hogy próbálta instruálni a tömeget. :)
A narrátor-rendező majdnem minden jelenetnél megjegyezte, hogy milyen tökéletes a kompozíció, ez a film felénél számomra már kezdett kicsit zavaró lenni, de hát nem vagyok filmszakértő, csak laikus.
Arra felhívnám a figyelmet, ami itt is elhangzik, hogy a nézők fejvesztve menekültek a teremből a feléjük haladó vonat elől az első filmvetítésen, nos ez nem igaz, csak egy városi legenda. Egy másik filmben említették, illetve egy filmszakértőtől is hallottam. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján