Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Evione 

Ahogy többször elhangzik a dokumentumfilmben: a valóság néha sokkal ijesztőbb, mint amit a képzelet ki tud találni.
A Killer Legends népszerű/hírhedt városi legendák eredetét próbálja meg felkutatni, méghozzá olyanokét, amelyekhez különböző valós gyilkosságok kapcsolhatók. Összesen 4 ilyen városi legendával foglalkoznak ebben a dokumentumfilmben:
1. The Hookman
2. The Candyman
3. The Babysitter and the Man Upstairs
4. The Killer Clown

Joshua Zeman és Rachel Mills megpróbálnak minél több esetet összefüggésbe hozni ezekkel a városi legendákkal kapcsolatban, elég alaposan utánajárva mindennek.
A kifogásom talán csak annyi lenne, hogy előszeretettel látogattak el a gyilkossági helyszínekre éjszaka, aminek gondolom számukra megvan a maga öhm „bája” (kedvencem az volt, amikor megijedtek egy pókhálótól :D), viszont ez azt eredményezte, hogy mi gyakran nem látunk semmit, csak annyit, hogy sötétben mászkálnak.
Ezt leszámítva egy nagyon érdekes, izgalmas és creepy dokumentumfilmet sikerült összehozniuk, amit csak ajánlani tudok mindenkinek.

Blissenobiarella 

Egyszer érdekes volt, de azért sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle szerintem. Látszik, hogy komoly munka van mögötte, és tényleg informatív, de nekem kicsit sok volt a „keménykedés” benne. Ahogyan a két alkotó komoly, mégis valahogy kéjes hangon elmondja, hogy hogyan történtek a gyilkosságok, meg hogy az interjúk közben is folyton őket mutatják, ahogyan ráncolt szemöldökkel felteszik a kérdéseiket… ha ez a magamutogatás kevesebb lett volna, sokkal komolyabban tudnám venni én is.
Amúgy a téma jó, érdekes film tényleg. De valahogy többet vártam. Esetleg sorozatként tudnám elképzelni, annak egy epizódjaként teljesen jó lenne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján