Kekkai Sensen Stage Play (Kekkai Sensen - Stage Play 1.) (2019) 1

Blood Blockade Battlefront Stage Play
japán · akció, vígjáték, fantasy, színházi felvétel

A Nagy Összeomlás során New York közepén átjáró nyílt a Másvilág, és az emberek világa között. A katasztrófát megállították, de a város végérvényesen átalakult – lakói immár évek óta együtt élnek a természetfeletti lényekkel, és próbálnak alkalmazkodni a történtekhez.
New Yorkban… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

Momose SakuLeonardo Watch
Iwanaga HiroakiKlaus Von Reinherz
Ino HirokiZapp Renfro
Kubota HidetoshiSteven A. Starphase
Nagao ShizuneChain Sumeragi
Ito SumiyaZed O'Brien
Ando AyakaK.K.
Hagino TakashiGilbert F. Altstein
Kawakami ShoutaDog Hummer / Deldro Brody
Saito MizukiMichella Watch

További szereplők

Kekkai Sensen Stage Play (2019)
Forgatókönyvíró

Ennek a feldolgozása

Kekkai Sensen (2015–2015)
Kekkai Sensen (2015–2015)

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Nincs szívem kevesebbet adni rá. De tényleg, egyszerűen az érzést annyira elkapta, amit az anime átadott, hogy nem tudom lejjebb pontozni, úgy sem, hogy objektíve látom, hogy vannak hibái – és ki is fogom fejteni őket.
A darab lényegében egy montázs – van benne egy fontosabb történetszál (ami egyelőre nem lett meganimálva, egyik évadban sem), de amúgy kisebb kalandok, balhék, részletek a Libra életéből. Fel lehet ismerni benne epizódokat a sorozatból, de sok részlet egyértelműen csak a mangából jött. Pont a montázs jelleg miatt egy kicsit néha kaotikusnak, vagy kapkodósnak tűnhet, hogy hogy kerültünk egyik helyszíntől, egyik kalandtól a másikig: ha ismerős vagy a világban, akkor ez nem zavaró, de háttérinformációk nélkül az lehet.
A cast gyakorlatilag tökéletes. Oké, nyilván, mindenki japán, és ha el akarom képzelni a szereplőket, gyakorlatilag Chain kivételével senkit nem képzelek ázsiainak, de játékilag, sőt, megjelenésileg is nagyon szépen összeszedték a csapatot. Momose Saku remek Leo, teljesen átadja a tanácstalan húszéves srác stílust, Ino Hiroki pedig szerintem a legjobb casting az egészben, valami elképesztő, mit művel Zappként. Teljesen meg van bolondulva a színpadon, de visítva nevettem rajta, pont annyira ripacs, amennyire a karakter is igényli (imádtam, mikor lement a nézők közé színházi távcsöveket kunyerálni a macskaüldözéshez). Iwanaga Hiroaki nagyon jót alakított Klausként, a színésznek van annyira bizalomgerjesztő kisugárzása, olyan kellemes stílusa, hogy tökéletesen átadja Klaus kedves, védelmező természetét, és közben elég magas és szélesvállú ahhoz is, hogy a megjelenése is működjön. Kubota Hidetoshinak pedig Stevenként berakták a legnehezebb történetszálát (amit egyébként két órával ezelőtt láttam, friss az élmény, még kritikus is voltam vele kapcsolatban), és hibátlanul visszaadta az egészet: sikerült megmutatni a karakter magányos és kegyetlenebb oldalát is. Illetve még szeretném kiemelni Aligurát, aki ismételten, zseniálisan szórakoztatóan játszotta el a karaktere teljes őrületét.
A kosztümök úgy általában szépek, a színpadi megoldások kreatívak. Használják a vetítést, de közben a színészek szépen megkoreografált verekedési jeleneteket csinálnak végig, és különösen, ha valaminek nagyot kell szólnia (úgy bármi, amit Klaus csinál, illetve Steven fagyasztása a vacsoránál), akkor kihasználják a lehetőségeket a füstgéptől a konfettiig. A lényeknél néha vannak esetlenebb jelmezek, de legtöbbször azok is jók lettek – Zed például szuperül sikerült, Dr. Gamimotz steampunkos szerelése is fantasztikusan illett a világba.
A jazz zenekar a színpadon. Ezt külön szeretném kiemelni, mert szerintem egy rendkívüli módon eltalált hangulatelem volt. A mellékszerepekre néha beugrottak a tagjai, de általában ott játszottak helyben, és a zene stílusával együtt ez mind erősítette ezt a retró fantasy New York érzést.
Igazából ha a Kekkai Sensen bejött, merem ajánlani. Van benne egy kis újdonság az animéhez képest, de általában csak beránt a világba, és hagyja, hogy elvessz benne.


Folytatása

Összehasonlítás

Kekkai Sensen - Stage Play


Hasonló filmek címkék alapján