Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi (2021–2021) 13

Redo of Healer · 回復術士のやり直し
24' · japán · animációs, dráma, fantasy, sorozat, anime 17 !
1 évad · 12 rész

A démonkirálynő elleni harcban véres vereséget szenved a hősök csapata, akik közül végül csak egy marad talpon: Kearu, a harcolni képtelen gyógyító hős. Gyógyító erejének lényege, hogy vissza tudja állítani a dolgokat egy korábbi, egészséges állapotukba, miközben ő maga elszenvedi mindazt a kínt… [tovább]

Szereposztás

Hozumi YuyaKeyaru (hang)
Shibuya AyanoFlare Arlgrande Jioral (hang)
Ishigami ShizukaSetsuna (hang)
Aikawa NatsukiKureha Crylet (hang)
Tsuda MinamiNorn Clatalissa Jioral (hang)
Takamori NatsumiEve Reese (hang)
Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi (2021–2021)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
TNK

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nagyon csalódott és dühös vagyok. Őszintén fogalmam sincs miért néztem végig ezt a sorozatot, amikor egyszerűen undorodtam tőle. Tényleg, lehet jól megírt bosszútörténetet írni, egy komplex, morális dilemmákkal küzdő főszereplővel, végigkövetve ahogy végül ő is megtébolyodik, és csak a bosszúja végrehajtásának él. Vagy akkor lehetett volna belőle egy hentai-t csinálni amiben nem próbálják beállítani a főszereplőt szimpatikusnak, a tetteit meg elfogadhatónak. De ez ecchinek túl sok, hentai-nak pedig túl kevés. A sztori egyszerűen önmagában nem állja meg a helyét. spoiler Fondorlatos bosszú helyett „élvezhetjük” Keyaru gyönyörű és agyatlan szexbabáinak a látványát, a totál unszimpatikus és kattant főszereplő ronda vigyorgó fejét, meg a ronda statiszták ronda halálát. És hogy mi ezzel a cuccal a legnagyobb baj? Azon kívül, hogy ahogy halad előre a történet, egyre jobban látszik, hogy ez bizony nem Keyaru bosszújáról szól, hanem a mangaka mindenféle fétisének kiéléséről? A félrevezető grafika. Nem akarok prűdnek vagy álszentnek meg tudálékos vészmadárnak tűnni, de ha valaki ránéz a plakátra, az nagyon félrevezető, főleg ha senkit sem érdekel a korhatár, mert az ember mostanában már tizenévesen röhögve nyom rá az elmúltam 18-ra… Szóval ha egy 12-16 éves elkezdi nézni mindenfajta előismeret nélkül ezt a cuccot, akkor mit lát? Egy csávót, aki sokat szenvedett, ezt aláírom, de aki minden felmerülő problémáját úgy old meg, hogy megerőszakol/tat valakit! spoiler Most ne mondja nekem senki, hogy a Kardszent vagy éppen Setsuna azt érdemli, hogy egy kattant barom játékszere legyen! Eve-t pedig még meg sem említettem. Arról nem is beszélve, hogy ahhoz képest, Keyaru mennyire jól tudja gyarapítani a gusztustalan – itt nem feltétlenül a háremtagokra gondolok, hanem hogy hogyan is lettek azok – háremét, nem igazán tervelte ki, hogyan is ment meg akár EGYETLEN embert is. spoiler

A két csillagot csak az animátorok és a seiyuuk áldozatos munkája miatt kapja. Sajnálom őket, hogy ilyesmin kellett dolgozniuk…

16 hozzászólás
Nihilchan 

Mielőtt kijött volna az anime, nagyon vártam ezt a történetet, mert szeretem az antihősös sztorikat, amik bemutatnak a műfaj klasszikusainak. Ehhez képest nagyon hamar kiderült, hogy egy abszolút humormentes, valódi dráma nélküli, öncélú akármi ez, ami bosszútörténetnek sem igazán nevezhető, hiszen folyamatosan ellent mond önmagának, ráadásul a szexualitást és az erőszakot borzalmasan rosszul kezeli. Nem is tudom, hogy bizonyos jeleneteket hogyan tudtam hányinger nélkül megnézni. És amikor azt hiszed, hogy már mindent láttál, kiderül, hogy nem. Ugyanakkor ecchinek nem túl jó, de hentai-nak mégsem nevezhető. A karakterek borzalmasak és idétlenek, a főszereplő sem egy aranybánya jellemileg. Minden iszonyatosan túlzó az egészben. Amit értékelni lehet, az a normális opening-ending páros, legtöbb esetben a karakterdizájn és az animáció (bár azért az sem nevezhető jónak) és a tény, hogy valakik ezt képesek voltak szinkronizálni. Sajnálom, hogy ennyire elcsúszott a dolog, mert tényleg bíztam az animében.

krlany 

Sok baj van vele. Bosszútörténet De Sade márki után szabadon. Szex, hatalom és erőszak. Nem ez a baj vele, lehet ezt stílusosabban, mint ahogy Pasolini tette a Salo-ban, pedig az sem egy tündérmese (hatalom-fasizmus-szexualitás-erőszak allegóriája sok-sok perverzióval), de ez itt valami gusztustalan, gyomorforgató módon, egyszerűen csak öncélú, bárminemű társadalmi tükör vagy mondanivaló nélkül, ráadásul silány kivitelben (pl. a gonosz gúnyos kacaja klisé elégé fájó), de a sztorin is lenne mit kipofozgatni, hogy akkor is megállja a helyét, ha lehántod róla a szex-erőszak maszlagot… és ahogy befejezték, kinéz egy folytatás is.
Nem prűdeknek való, nem véletlen a 18-as karika. Kőkeményen belekapod az arcodba a dolgokat.

Popovicsp87 

Alapból tetszett, hogy a gyógyítást sokmindenre felhasználták és Keyaru meg szeretné változtatni a múltat.
DE!
Azt nem hiszem el, hogy a szexuális erőszakot így kell tálalni és ez a borító jár hozzá. Az erőszak baromi öncélú, ecchinek sok, hentainak kevés. Ráadásul azért teszik ki a főszereplőt ennek, hogy erősödjön a gyógyító képessége. Ezért kell szexrabszolgát csinálni belőle, akit aztán férfiak és nők is használnak?!
Legalább poénra vennék az egészet, mint a Peter Grillben, de NEM!
Ez az anime szánalmas, visszataszító és csak simán nagyon, de nagyon rossz.

10 hozzászólás
Zyta20 

A hentai részek nélkül egész jó lett volna, érdekes bosszú történettel és lehetőségekkel teli kezdettel. A bölcsek kövét akár jó dolgokra is felhasználhatta volna Keyaru.

bbedyy

Azok akik az itteni leírás alapján választják erősen csalódni fognak.
itt egy másik összefoglaló az AA-ról ami a MAL ismertetőjének fordítása, ez egy picit jobban árnyalja miről is szól ez az anime
„A démonkirálynő elleni harcban véres vereséget szenved a hősök csapata, akik közül végül csak egy marad talpon: Kearu, a harcolni képtelen gyógyító hős. A srácot a társai addig drogfüggősített (szex)rabszolgaként kezelték, ám ekkor felfedi előttük a gyógyító erejének lényegét, miszerint vissza tudja állítani a dolgokat egy korábbi, egészséges állapotukba, miközben ő maga elszenvedi mindazt a kínt és fájdalmat, ami a sérülteket érte. Ezzel azonban megkapja a gyógyítottak tapasztalatát is, amivel az évek során legyőzhetetlenül erőssé vált.
Végül egymaga legyőzi a királynőt, és megszerzi a legerősebb mágikus tárgyat, a bölcsek kövét. Kearunak pedig csak egyetlen kívánsága van a kőhöz: kegyetlen bosszút akar állni a társain. Ezért úgy dönt, visszaállítja a világot a négy évvel ezelőtti állapotába, mielőtt a yandere varázsló hős, Freya hercegnő eljött volna érte, és ezúttal úgy vághat neki újra a kalandnak, hogy pontosan tudja, hogy játsszon ki (ál)barátot és ellenséget egyaránt.”
Hentai és ecchi között ingadozik az elsőnek túl kevés a másodiknak túl sok. Kaeru bosszújának középpontjában a szex áll, de azért kapunk véres brutálisan gyilkolászos jeleneteket is. Viszont a fő hangsúly a bosszú és az újraélt élet helyett inkább a szexen van.

Bálint_Pethő

Maximálisra értékelem hogy legyen valami jó is ide írva, ha már akik rosszat írnak róla azt hiszik hogy olyan egyszerű egy anime készítése. Eszükbe se jut hogy lehetséges hogy nem nekik készítették. Nem mindenkinek lehet jó ugyan az a dolog. Nem bírja a pici idegzeted? Hogy oda ne rohanjanak a szerkesztők és legyezzenek meg etessenek amiért ilyet kellett látnod….


Népszerű idézetek

Zyta20 

Keyaru: Ha azt mondogatod, hogy jó ember vagy, az is leszel.

1. évad 9. rész – The Healer Takes Revenge for a Meal!
Zyta20 

Leonard: Nincs benned vér vagy könnyek?
Keyaru: Vér és könnyek? Volt…egyszer rég.

1. évad 6. rész – The Healer Sheds Blood and Tears!

Hasonló filmek címkék alapján