Iljimae (2008–2008) 20

A nemesi származású még kisfiú Geom tanúja lesz apja meggyilkolásának, de anyja és nővére elvesztésének hatására elfelejti, mi történt vele és úgy gondolja, hogy szülei azok, akik felnevelték, vagyis Dani és Seo Dol.
Shi Hoo-t sem a szülei nevelték fel… Csak épp ő egyszerű emberek közül… [tovább]

Képek 31

Szereposztás

Lee Joon GiIl Ji Mae
Park Shi HooJa Dol
Han Hyo JooEun Chae
Jo Min KiLee Won Ho
Kim Yoo JungEun Chae (fiatal)
Lee Moon ShikSoe Dol
Lee Young AhBong-Soon
Yeo Jin GooLee Geom (gyerekként)
Jung Da BinBong-Soon (gyerekként)
Ahn Kil KangKongkal Ah Je

További szereplők

Iljimae (2008–2008)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
SBS

Kedvencelte 12

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

scheszti 

Imádtam! ♥
Sajnos valóban lassan indult be, illetve talán lassan kapcsolódott össze a történet, de a 8. résztől szerintem minden pillanat szuper. :)

Nagyon sok karakter a szívemhez nőtt, sokat megsirattam. Ismét megállapítottam, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy nem kellett akkor élnem, egy ilyen kegyetlen világban. :(
spoiler

Imádtam a kettősséget Yongee karakterében, ahogy Joon Gi átváltott komolyból, elgondolkodóból ebbe a megjátszott idióta ficsúrba :DD Képes volt még a saját kínzójával is összehaverkodni, tucatnyiszor meghunyászkodni – csak akkor féltettem nagyon, hogy elszólja magát, amikor bánatában ivott vele. Nagyon imádtam az arcjátékát ♥

Szerettem, ahogyan összekapcsolódtak a szálak, sorsok és nagyon tetszett ilyen szempontból a sorozat felépítése, minden épp a megfelelő időben került a helyére.
És a végét is szerettem, bár bőven hagyott maga után gondolkodnivalót… :))
A keret zseniális, alig vártam, mikor jutunk vissza újra ugyanahhoz a jelenethez, amivel a sorozat nyitott – bizony, sokat kell várni rá, de megéri XDD

Gwener 

4 éve folyamatosan azt hallgatom a koreain a csoporttársaktól, hogy ez egy „alapmű” és „ezt mindenkinek látnia KELL” és „ez a koreai Robin Hood” és „olyan nincs hogy ezt egy koreás ne lássa” és „ez a sorozatok királya” és…..
Lehet, hogy túl nagy elvárásaim voltak emiatt, de nekem ez egyáltalán nem tetszett. Na jó, a 9-ik résztől már egész elviselhető volt, de az első 8!!!!! Tulajdonképpen egyfajta düh vitt csak előre: ugyan miért áll 92%-on és miért van úúúgy oda mindenki tőle…. És két hetet vártam az értékeléssel, hogy ne az első felindulás szóljon belőlem

Először a pozitív dolgok :)))
Park Shi Hoo – az egyetlen, aki önazonos volt és hiteles, aki nem volt kétszínű, akit tényleg megszerettem. Mindig a meggyőződése szerint cselekedett és sosem az önös érdekét kereste. És belátta, hogy tévedett és nem félt váltani.
Lee Moon Sik – a fiaért és a családjáért bármit megtett. Egy apatigris. Kicsit apukámra emlékeztet :))))
Ahn Kil Kang – amikor végre már nem az idióta figurát hozta.
A zene – az szuper volt.
A 13. rész, az nagyon szép volt. spoiler
Ennyi.

És mi zavart?
Hát az első 8 részt konkrétan végigszenvedtem. Nem történet semmi! De nem ám úgy, hogy „lassan csordogálunk valami felé”, esetleg részletesen bemutatjuk a szereplőket. Nem, mindenki csak hülyén rohangált ide-oda, céljuk nem volt semmi, egymást idegesítették és bosszantották, értelmes beszélgetés semmi. Én meg csak vártam a koreai Robin Hood-ot – de nem jött.
Lee Joon Gi – töredelmesen bevallom, nem kedvencem. Eddig bármiben láttam, nem tudott meggyőzni. És igazából itt sem.
Ejjjj, nem írok többet – jót nem igen tudok, rosszat meg minek…..

UI: szeretnék egy ilyen örökké, minden évszakban virágzó szilvafát a kertünkbe, az ablakom elé :))))))))))))))

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Yong: But that money is… [starts fake crying] the money to buy medicine for my deathly ill mother.
Kongkal Ah Je: This method is so old. Don't you have anything better?

(3. epizód)


Hasonló filmek címkék alapján