Hyubnyeo: Kalui Kieok (2015) 3

Memories of the Sword / Female Warrior: Memory of Sword / A Touch Of Zen · 협녀, 칼의 기억
121' · dél-koreai · akció, dráma, romantikus, történelmi 15

A korrupt monarchia mérhetetlen pénzéhség és mértéktelen költekezés azzal fenyeget, hogy az egykor dicsőséges Gorjo dinasztia összeroppan. Három legendás harcos áll a lázadozó emberek élére. Ám az ármánykodás és árulás miatt az egyik harcművész mester elhalálozik minden megváltozik és sokkal… [tovább]

koreai · angol

Szereposztás

Lee Byung HunDeok Ki
Jeon Do YeonSeol Rang
Kim Go EunSeol Hee
Bae Soo BinPoong Chun
Lee Joon HoYool
Lee Kyoung Youngtanítómester
Kim Tae WooJon Bok
Kim Soo Ahnfiatal Sul Hee
Sung Yoo BinGam Cho
Lee Hye JinGoo Seu édesanyja

További szereplők

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Theana 

Ha csupán felszínesen tekintek rá, akkor nem egy nagy szám: kiképzik, megtanul harcolni, elesik, feláll – egy klasszikus harcművészetről szóló film alapja. De ha mögé akarok látni valamit, akkor pedig sokkal több minden van benne, mint például a gyermeki lét, amely alatt éhezik a szüleire, hogy megtudja, kik ők, milyenek voltak, vajon hasonlít-e rájuk, meghatározza az identitását, hogy honnan van. A másik oldalon meg ott van, hogy a hatalom mennyire megrészegíti az embert és képes teljesen kifordítani önmagából. A vége pedig tragikum tragikum hátán, engem a jelentősége ütött meg igazán, mert az odáig vezető út kissé érdekes kivitelezést kapott. spoiler Ez elképesztő és mint mondtam, rettenetesen tragikus.
Még ha mindaz, amit elmondtam, nem is állja meg a helyét a rendező és a forgatókönyvíró előtt, mert ők teljesen mást gondoltak bele, akkor is van egy mondat, ami bennem maradt: „What is right is right for all.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján