Hazugságok mágusa (2017) 34

The Wizard of Lies
133' · amerikai · dráma, tévéfilm

0 díj · 8 jelölés

Az HBO saját gyártású filmje a történelem legnagyobb pénzügyi csalását dolgozza fel. Bernie Madoff üzletember és befektetési tanácsadó, a NASDAQ tőzsde elnöke volt, a hírnevét azonban nem ennek, hanem egy pilótajátéknak köszönheti. Mindezt az 1990-es évek eleje óta űzte, és rengeteg embert… [tovább]

angol

Szereposztás

Robert De NiroBernie Madoff
Michelle PfeifferRuth Madoff
Kristen ConnollyStephanie Madoff
Lily RabeCatharine Hooper
Hank AzariaFrank Dipascali
Alessandro NivolaMark Madoff
Nathan DarrowAndrew Madoff
Michael KostroffPeter Madoff

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Azért érdekes ez a film, mert nincsenek benne nagy jelenetek, viszont folyamatosan nyom és rád telepszik, szinte már az őrületbe kergeti a nézőt is, nem csak a családot. Tökéletesen sikerült a rendezőnek éreztetni, hogy milyen nyomás lehetett a családon, és elmondani azt, hogy milyen ember Bernie. Az egyik pillanatban egy olyan embernek látod, aki úgy tűnik fel sem fogja, hogy mit tett, a másikban pedig olyannak, aki tökéletesen végiggondolt mindent már ezerszer és megtervezett előre minden eshetőséget. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen mértékű csalást véghez tudjon vinni, pontosan az a hidegvér kell, ami neki is volt, és az a mentalitás, hogy egész egyszerűen nem hallotta meg, amit az emberek mondanak neki, legyen az a saját fia vagy éppen egy újságíró. Nekem nagyon tetszett De Niro alakítása, mert először olyan mintha nem erőltetné meg magát nagyon a szerepben, aztán a film felénél rájössz, hogy ez maga a szerep. Mielőtt valaki arra számítana, a film nem arról szól, hogy ez az ember hogyan is valósította meg ezt a piramisjátékot, és mindezt úgy, hogy a családja még csak nem is sejtette, hanem arról, hogy a botrányt hogyan élte meg ő, és az érintettek.

Zoja009 

Maga a sztori érdekes lett volna, de az is lehet, hogy csak ennyi volt benne a történet, amennyit ebből a filmből kihoztak. Nem voltak nagy húú… óóó…. Azon kívül, hogy lenyúlt több milliárdot a hangsúly inkább azon volt, hogy a családja ezt hogyan viselte.

Carmilla 

Jól lehet aludni rajta… Nem rossz film, mégis úgy érzem, hogy egyszerűen túl hosszú volt. Ennyi időn át ezzel a történettel nem lehet ébren tartani a figyelmet (se a nézőt).


Hasonló filmek címkék alapján