Hazugságok mágusa (2017) 5

The Wizard of Lies
133' · amerikai · dráma

Az HBO saját gyártású filmje a történelem legnagyobb pénzügyi csalását dolgozza fel. Bernie Madoff üzletember és befektetési tanácsadó, a NASDAQ tőzsde elnöke volt, a hírnevét azonban nem ennek, hanem egy pilótajátéknak köszönheti. Mindezt az 1990-es évek eleje óta űzte, és rengeteg embert… [tovább]

angol

Szereposztás

Robert De NiroBernie Madoff
Michelle PfeifferRuth Madoff
Kristen ConnollyStephanie Madoff
Lily RabeCatharine Hooper
Hank AzariaFrank Dipascali
Hirdetés

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

Zoja009 

Maga a sztori érdekes lett volna, de az is lehet, hogy csak ennyi volt benne a történet, amennyit ebből a filmből kihoztak. Nem voltak nagy húú… óóó…. Azon kívül, hogy lenyúlt több milliárdot a hangsúly inkább azon volt, hogy a családja ezt hogyan viselte.

desertangelable 

Azért érdekes ez a film, mert nincsenek benne nagy jelenetek, viszont folyamatosan nyom és rád telepszik, szinte már az őrületbe kergeti a nézőt is, nem csak a családot. Tökéletesen sikerült a rendezőnek éreztetni, hogy milyen nyomás lehetett a családon, és elmondani azt, hogy milyen ember Bernie. Az egyik pillanatban egy olyan embernek látod, aki úgy tűnik fel sem fogja, hogy mit tett, a másikban pedig olyannak, aki tökéletesen végiggondolt mindent már ezerszer és megtervezett előre minden eshetőséget. Ahhoz, hogy valaki egy ilyen mértékű csalást véghez tudjon vinni, pontosan az a hidegvér kell, ami neki is volt, és az a mentalitás, hogy egész egyszerűen nem hallotta meg, amit az emberek mondanak neki, legyen az a saját fia vagy éppen egy újságíró. Nekem nagyon tetszett De Niro alakítása, mert először olyan mintha nem erőltetné meg magát nagyon a szerepben, aztán a film felénél rájössz, hogy ez maga a szerep. Mielőtt valaki arra számítana, a film nem arról szól, hogy ez az ember hogyan is valósította meg ezt a piramisjátékot, és mindezt úgy, hogy a családja még csak nem is sejtette, hanem arról, hogy a botrányt hogyan él te meg ő, és az érintettek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján