Fukigen na Mononokean (Fukigen na Mononokean 1.) (2016–2016) 18

The Morose Mononokean · 不機嫌なモノノケ庵
24' · japán · vígjáték, sorozat, anime 13
1 évad · 13 rész

Ashiya Hanae kénytelen élete első középiskolai tanítási hetét a gyengélkedőn tölteni, miután megszállta egy youkai. A kétségbeesett fiú a Mononokean mesterekétől, Abeno Haruitsukitól kér segítséget, az azonban csak utólag derül ki, hogy Abeno-san meglehetősen borsos áron dolgozik, és a… [tovább]

japán

Képek 4

Szereposztás

Maeno TomoakiAbeno Haruitsuki (hang)
Kaji YukiAshiya Hanae (hang)
Takagaki AyahiFujiwara Zenko (hang)
Hikasa YoukoKoura (hang)
Suwabe JunichiRippou (hang)
Hashimoto ChinamiShizuku (hang)
Ootani IkueYahiko (hang)

Kedvencelte 7

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nagyon cuki slice of life isekai sorozat volt. Megszerettem Itsuki-t, a maga morcos természetével, és Ashiya-t is, aki nagyon cuki és ártatlan volt. Kicsit tényleg olyan, mint egy ötéves, de helyén van a szíve, és jól kiegyensúlyozzák egymást Itsukival. Moja és Yahiko is nagyon aranyos, a történet pedig hangulatos és érdekes.

Sixa

Egyszerű és nagyszerű történet :)
Egy kicsit más szemszögből való bemutatása a youkai-oknak, ahol ők is saját személyiséggel rendelkeznek és megvan a saját világuk.
És külön imádtam, hogy az endinget a két főszereplő énekelte <3

Gazuzangó 

Hát ez valami elképesztően aranyos volt.
Eleve elég komoly elvárásokkal kezdtem neki,mivel a leírás alapján szinte biztos voltam benne, hogy tetszeni fog. És még ehhez képest is meglepett azzal, hogy mennyire élveztem nézni. Imádnivalóak a karakterek, gyakorlatilag senki nem volt, aki ne lett volna szimpatikus, bár Yahikot nem szerettem különösebben. A főszereplők pedig egyszerűen elragadóak. Egyikőjük sem valami nagyon egyedi egyéniség, de rendkívül jól kiegészítik egymást és önmagukban is szórakoztatóak.
Története vagy cselekménye nem igazán volt, de szerintem ennek így kellett lennie. Szeretem az ilyen felépítésű sorozatokat, amikből bármikor újra lehet nézni egy részt, mert nem függenek annyira össze, hogy zavaró legyen, hogy nem emlékszem a pontos előzményre.
Az op eléggé ttetszett, nem nagyon különleges, de szerintem jól illett a hangulathoz. Az meg, hogy az ed-et a főszereplők seiyuu-i adják elő, egyszerűen imádtam. Az első rész végén amikor az instrumentális rész után Kaji Yuki elkezdett énekelni, olyan boldog voltam, mivel nagyon szeretem hallgatni a hangját (bár nem feltétlenül az énekhangját. Teljesen olyan, mintha színészkedve énekelne, ami persze érthető, hiszen ezt teszi, csak ettől pont mint zene nem igazán lesz jó.) Minden alkalommal végighallgattam, csak sajnos maga a szám nem igazán tetszett.
Amit még külön kiemelnék az a valós világ és az alvilág rajzolási stílusának a különbsége. Ez engem különösen megfogott, mert ugyebár a mi világunk rajzolása teljesen átlagos, szinte bármelyik animében látsz ilyesmit, de az alvilágé valami sokkal különlegesebb volt. Nem csak az tetszett ebben a koncepcióban, hogy milyen gyönyörű a másik hely, hanem maga az is, hogy külön figyelnek egy ilyen dologra, és az, hogy ezt iylen szépen beleépítik.
Mindenesetre kedvenc lett a maga elég egyszerű, de végtelenül aranyos mivoltjával és hangulatával, a második évadot pedig egészen biztos, hogy megnézem.

Hajzer_Aida 

Eléggé egyszerű sorozat, nincs benne semmi kiemelkedő, mégis megvan a maga bája. Haruitsuki a morcos szépfiú, szóval egyértelműen ő a kedvencem :D Ashiya is cuki, de sokszor tényleg idegesítően gyerekes a korához képest. A kettejük párosa nagyon szórakoztató, szerettem nézni őket. Meg Moja is imádnivaló bár őt ki nem szereti :P
A youkaiok is érdekesek voltak, ahogy maga az Alvilág is.
Ha nem vár sokat az ember tőle, jó kikapcsolódást nyújt.

K_A_Hikari

Ashley ajánlója miatt kezdtem neki, és nagyon jó döntés volt. *-*
Alapjáraton szeretem az ilyen youkai-os animéket, de a legtöbben azért mindannyian… akarnak valamit az emberektől. Itt viszont olyan bájos, szinte aranyos volt az egész, jó volt látni, hogy mennyi melegség és kedvesség van bennük is, örülök, hogy erre fektette a hangsúlyt az anime. Az meg, hogy a túlvilág milyen színes, csak plusz pont.
Nagyon élveztem, hogy Hanae és Abeno különböző youkai-kal ismerkedik meg, és mindeközben ők is változnak, főleg a Mononokean mesteréről mondható ez el. Izgatottan várom, mit tartogat a 2. évad.

krlany 

A világ, amibe belecsöppenünk, érdekes és izgalmas. A youkai-k színes egyéniségek, nem unatkozunk mellettük. De Hanae időnként tényleg olyan, mint egy ötéves. Ő a leggyengébb láncszem a sorozatban, bár a végére, mintha kupálódna, de nem elégé. Abenoról viszont jó lenne többet tudni, ő az igazi érdekesség errefelé. Nyilván nézem a 2. évadot is…

kriszmanesz 

imádtam. nagyszerű történet, a yokaik bemutatása egy más szemszögből igazán nagyszerű ötlet, az alvilág dizájnja fantasztikus, a karakterek hihetőek és fejlődnek. remélem, hogy lesz második évad!


Folytatása

Összehasonlítás

Fukigen na Mononokean


Hasonló filmek címkék alapján