Földünk, a műanyag bolygó (2009) 5

Plastic Planet
95' · német · dokumentumfilm 12

Mi lenne, ha kiderülne, hogy a levegő rákkeltő? Csak legyintenénk, hisz nem tudunk nélküle élni. Hasonló a helyzet a műanyaggal, azzal a különbséggel, hogy sok fajtája bizonyítottan egészségkárosító. Nehéz dolog a témáról szórakoztatóan és mégis kissé elmélyülten beszélni, Werner Boote rendező… [tovább]

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Nienna001 

Figyelemfelkeltő film, ami a műanyagok veszélyeire hívja fel a figyelmet. Engem pl arra késztet, hogy sürgősen be kell szereznem egy nem műanyagkulacsot, mert eddigpetpalackokat használtam vz hurcolászásra :/ Azt hiszem az ilyen filmek hatására hajigálnak ki minden műanyagot az otthonukból az emberek.

piciszusz 

Már nem is tudom ki ajánlotta ezt a dokumentumfilmet olyan régen mentettem el. 2009-ben ez valószínűleg jobban odaütött, akkor még nem foglalkozott ennyire a társadalom ezzel a problémával, de ahogy látom, akkor is hasonlóképpen reagáltak az emberek, mint most, nem veszik/vették komolyan. A film maga nekem nagyon csapongó volt, felhívta ugyan a figyelmet a problémára, de hangsúlyozhatta volna jobban az egyéni felelősséget, így nem éreztem hova akar kilyukadni azon kívül, hogy rákkeltő.

StAngela 

Szeretem a dokumentum filmeket, így evidens volt, hogy megnézem ezt.
Rólam a környezetemben mindenki tudja, hogy mennyire utálom a műanyagokat. 8 hónapon át dolgoztam egy műanyaggyárban, 12 órában mint diákmunkás. Na ott kezdtem megutálni a műanyagot. Aztán mikor eljöttem és szembesültem a ténnyel, hogy milyen környezetkárosító hatásai vannak, már rá sem bírtam nézni. A mai napig taszít a PET palackok és műanyag háztartási eszközök látványa a boltokban.
Az összetevőiről mindeddig keveset hallottam, azt is leginkább a Zero waste és Minimalista csoportban a közösségi médiában. Nem tudatlanul, de mégis kellő információ hiányában ültem le, hogy végignézzem ezt.
A végére számtalan kérdés fogalmazódott meg bennem.: Lehet, hogy az én szervezetem is tele van azokkal az anyagokkal, amik meddővé tehetnek vagy rákot okozhatnak? Vajon apám rákbetegségének kialakulásához mennyiben járultak hozzá a műanyag csomagolásban megvásárolt élelmiszerek illetve a műanyag tárolódobozok? Hogyan küszöbölhetném ki, hogy bekerüljenek ezek a szarságok az otthonomba?
Egyébként el kell mondjam, szerencsére egyre több a környezetbarát alternatíva. Sőt, ma már az élelmiszerek csomagolását is meg lehet oldani műanyag használata nélkül!
Nagyon jó szemnyitogató film. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Hasonló filmek címkék alapján