Ferngully, az utolsó esőerdő (1992) 8

Ferngully: The Last Rainforest
76' · ausztrál · animációs, kaland

Ferngully, az esőerdő olyan tündérek otthona, akik sosem találkoztak még emberi lénnyel és úgy vélik, csupán legendáikban létezik ez a faj. Legalábbis addig, amíg Batty, a habókos denevér különös hírt hoz, mégpedig azt, hogy igazi embereket látott. Crystát, a tündérlányt hajtja a kíváncsiság,… [tovább]

angol
Hirdetés

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Bubu 

Szép mese nagyon jó üzenettel, ami nem más, mint hogy tiszteld és óvd a természetet. Ha lenne gyerekem, ilyen tartalmú rajzfilmeken nőne fel.
Annak ellenére, hogy a karakterek nincsenek túlzottan jól megrajzolva, néhol bámulatosan szép és ötletes lett az animáció.
Ezt érdemes lenne feldolgozni élőszereplősen vagy 3D animációként, egyúttal kibővíteni is, mert ez a fantáziavilág, bár hangulatos volt, nem lett kellőképpen kidolgozva, a sztori rosszfiúját pedig szinte egyáltalán nem ismerhette meg a néző.
Mindezek ellenére tényleg nagyon jó kis filmnek tartom. Ha gyerekként láttam volna, valószínűleg a mai napig nagy kedvencem lenne.

Meryl 

A természet fontossága és megóvása mindig is fontos volt, de talán mostanában még nagyobb prioritást élvezne.. Már a 90-es években felhívták a figyelmet a problémára és ez nem változott. Mindezeken túl ez egy nagyon egyszerű tanulságos mese, némi fantáziával és egy kis varázslattal megspékelve. :)
Ami még nagyon tetszett benne az a tipikus városi gondolkodás ahogy Zacket megformálták. A ma emberére is ugyanúgy rá lehet ismerni benne, sajnos. :/ Több Crysta kéne.
Egyszer nézhető és semmi horderejű dolog nincsen benne, én mégis ajánlanám a gyerkőcöknek főként! :)


Népszerű idézetek

Bubu 

Mindannyiunkban van erő. És ha megosztjuk, növekszik.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján