Fahrenheit 9/11 (2004) 47

1 díj · 1 jelölés

Az Oscar-díjas dokumentumfilm-rendező, Michael Moore nem hazudtolta meg önmagát: 2004-ben készült filmje, a Fahrenheit 9/11, melyben a jellegzetes humorú, fáradhatatlan oknyomozó a Bush-adminisztráció külpolitikáját veszi célba.

Kiindulásul véve a sokat vitatott 2000-es választásokat,… [tovább]

Szereposztás

Michael Mooreönmaga
George W. Bushönmaga
Al Goreönmaga
Donald Rumsfeldönmaga
Osama bin Ladenönmaga
Condoleezza Riceönmaga
Byron Dorganönmaga
Laura Bushönmaga
John Ashcroftönmaga

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Sárhelyi_Erika

Amikor a „demokrácia fellegvárát” lerombolja egy rendező. Kíváncsi vagyok, a jelenleg a világban zajló események valódi hátteréből mikor és ki készít majd filmet. Persze, van, akinek már most forog, van, aki meg majd csak a moziból tudja meg, hogy minek is volt a része.

StAngela

Imádom ahogy Michael Moore újra és újra lerántja a leplet hazája visszásságairól, a kormány hazugságairól. Ezúttal Busht és az iraki háborút tette a kamera kereszttüzébe, feltárva azt, amit amúgy bármelyik reálisan gondolkozó ember észrevett volna. (Úgy tűnik az amerikaiak nem a gyors felgogásukról és éles eszükről híresek.)
Mindegy is. A lényeg ezúttal is az volt, hogy az amerikai nép az áldozat és a vezetés a rossz.
Szerintem akit az orránál fogva lehet vezetni, mert nem használja a jozan eszét, az megérdemli a sorsát. Egyedül a fiatalon elesett iraki katonákat sajnáltam,á és az iraki civil áldozatokat.
Busht mindig gyűlöltem, úgyhogy ez nem változott.
Nagyszerű dokumentum film volt.
Fogadja főhajtásomat Mr. Moore!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján