Chooriui Yeowang (Chooriui Yeowang 1.) (2017–2017) 6

Queen of Mystery · 추리의 여왕
60' · dél-koreai · dráma, vígjáték, sorozat, krimi 15
1 évad · 16 rész

A sorozat főhőse, Yoo Sul Ok, mindig is arról álmodott, hogy nyomozó legyen, de korai házassága véget vet álmainak, és detektívkarrieréről le kell mondania. Mindazonáltal szenvedélye a krimik megoldása iránt megmaradt…
Egy bűntény alkalmával esélyt kap, hogy egy fiatal rendőrkapitánnyal… [tovább]

koreai · angol

Képek 4

Szereposztás

Choi Kang HeeYoo Seol Ok
Lee Won GeunHong Joon Oh
Kwon Sang WooHa Wan Seung
Jun Soo JinKim Ho Soon
Park Joon GeumMadame Park Yeo Sa
Kim Min JaeDetective Lee Dong Ki
Shin Hyun BinJung Ji Won
Kim Hyun SookKyung Mi
Lee Yong NyeoMadame Park barátnője
Han Ki WoongNo Doo Gil

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Shad 

Ez nagyon jól esett :) Vígjáték is , krimi is :)) Az ég áldja őket, hogy csinálnak második évadot, csak győzzem kivárni a 2018 februárt… Seol Ok igazi Sherlock és kicsit Monk nyomozó keveréke:D
Sztoriban igazából az az érdekes, hogy maga a háttér főszállal sok minden nem történik az utolsó két részig és igazából az is csak előkészítésnek látszik a második évadra:) Viszont a kisebb nyomozások is jók:) Seol Ok mindig jó kérdéseket tesz fel, ügyesen gondolkozik és Ha nagyon jól kiegészíti az állandó kétkedésével:))
Az elején senki sem veszi komolyan csak a kis édes Hong nyomozó, aki igazi rajongója lesz:) Engem egyenesen bosszantott, ahogy a családja bánt a nővel. Ami nagyon érdekes volt, hogy míg odakinn a világban határozott és akaratos volt , odahaza lábtörlőnek használták és hagyta…aztán persze kiderült, hogy miért is engedi. Másik oldalon ott volt Ha nyomozó, hát egyszerűen cukorfalatok voltak együtt:D Az elején ő is „lenézi” Seol-t, de szép lassan rájön az értékeire:) Imádtam nézni a huza-vonájukat és állandó „vitájukat”:D aztán szép lassan a kicsit mogorva hallgatag, sötét múlttal rendelkező nyomozó és a cserfes, magáért ki nem álló háziasszony elkezd nyitni egymás felé és mindketten változnak:) Végére meg már kiegészítik egymás gondolatait:) Tudtam nem lesz szerelmi szál a történetben, mégis ami volt boldoggá tett:D Csipet-csapat többi tagja is imádni való volt:) Hong és a kapitány és Seol Oh barátsága Kyung Mi-vel irigylésre méltó, igazán hű és aranyos barátnő:) A vége abszolút lezáratlan, mert bár Seol Ok múltját sikerült többé-kevésbé tisztázni, azért Ha nem volt ilyen szerencsés és van egy nagyobb kép. Az utolsó percekben van egy „meglepetés” a következő évadnak, aminek én nem tudom örüljek-e:)
Minden esetre már alig várom 2018 februárját!:)

pormacska

Jajj, hát ez nagyon jó volt! Egyedi hangulatú krimi, egy olyan nyomozó párossal, akik ha külön-külön lennének sorozat főhősök, akkor is követném őket, de így együtt! :) Teljesen rajongóvá tettek.

De nem csak a főszereplők, a mellékszereplők is tökéletes választások voltak, a bűnesetek tekervényesek, a szereplők karakterfejlődése (!) szépen árnyalva. ♥

Nagyon szeretem a különc karaktereket, Yoo Seol Ok pedig az egyik kedvencemmé vált, nemcsak az okos kérdéseit, de még az öltözködését is nagyon szerettem.
Persze az sem elhanyagolandó, hogy nagyon működött a kémia a nyomozó és közte, és ugyan csak barátsággal zárult az évad, de ezt is olyan klasszul ábrázolták, hogy nem lehetett vigyorgás nélkül megállni egy-egy jelenetet.

A sorozat ugyan krimi, de hála a karaktereknek, nagyon sok humor is van benne, ráadásul nem csak a krimi szál, hanem a szereplők magánélete is érdekes.
Többségében egy-egy bűncselekményt felderítenek 2-3 rész alatt, de persze van olyan rejtély is, ami az egész évadot átíveli.

Nem tudom kihagyni, hogy mennyire klassz a film plakátja :D a vagány, fegyveres nyomozó, meg a bevásárló kocsis háziasszony, – na kérem szépen, pont ezt fogjátok kapni, ha elkezditek nézni. Szerintem nézzétek.

És persze Ahjumma forever :)) !

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

kkata76 

– I love this weather! Look at these cherry blossoms, they are so pretty!
– It's gotten warmer. The weather gets warmer, the frosted land melts, and hidden corpses will be discovered one by one.
(I/7. rész)

3 hozzászólás
kkata76 

– Do I look okay?
– Why are you so concerned? I know a few people in there… and you are the prettiest.
– Really?
– Are you crazy? I was being nice.
(I/14. rész)

kkata76 

– Won't you keep your promise?
– I will. Should I bet my head, or something?
– Is it worth anything?
– Lady, I'm famous for my good looks. I even shot an ad.
– I feel so sorry for the female officers. What a poor working environment.
(I/5. rész)


Folytatása

Összehasonlítás

Chooriui Yeowang


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján