Az ismeretlen lány (2016) 11

The Unknown Girl · La fille inconnue
113' · belga · dráma 16 !

Egy fiatal doktornő hosszú munkanapja végén még túlórában adminisztrál gyakornokával, amikor a rendelője ajtaján csöngetnek. Az orvos úgy dönt, a záróra után nem nyit ajtót. Másnap reggel a rendőröktől értesül róla, hogy egy halott lányt találtak a közelben. Rövidesen kiderül, az ismeretlen lány… [tovább]

francia · angol

Szereposztás

Adèle HaenelJenny
Jérémie RenierBryan apja
Olivier Gourmet
Louka MinnellaBryan
Christelle CornilBryan anyja
Thomas DoretLucas
Marc ZingaA strici
Olivier BonnaudJulien

Kedvencelte 1

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Diosz

Nagyon minimalista, majdnem hogy olyan mint egy reality film. Közeli, mozgó kamera felvételek, csak a környezet zajai, semmi zene. De tényleg. Teljesen hétköznapi emberek, párbeszédek. Az első képkockák már ezt a hangulatot hozták, és ez végig fennmaradt, semmi könnyítés. Hm.. egyáltalán nem tucatfilm.
Tulajdonképpen senkit nem tudtam megkedvelni. A doktornő 'kissé érzelemmentes, kb két pillanat volt a teljes film alatt amikor elmosolyodott (vagy legalábbis azt hiszem…) de a hangja mindvégig szenvtelen, közömbös. Szinkronosan néztem, de nem vagyok biztos benne, hogy eredeti hanggal több érzelem jött volna át. Mindezeket olvasva jogos a kérdés, mitől jó. Valahogy mégis megteremtette a kíváncsiságot, hogy mi lesz a vége. Hogy végződik. És hogy ki az a lány.
Azt hogy kiderül-e, nem árulom el. Nézzétek meg. Vagy 10 perc után kikapcsolod, vagy ott ragadsz.

adaline

Ennyi unszimpatikus színészt már régen láttam. A doktornő különösen irritált, a rideg és flegma stílusával. A szinkronhangokat is átgondolhatták volna még egyszer. A történet nem rossz, de mégsem lesz maradandó.


Hasonló filmek címkék alapján