Kiemelt értékelések

SurgeonOfDeath

Igazából mostanáig sem döntöttem el, mennyire tetszett a film.

A hangulatát szerettem, kifejezetten üdítő volt skandináv kosztümös filmet látni. (Szerintem még sosem néztem ilyen filmet.) Megvolt a maga sajátos északi atmoszférája és filmes megoldásai (a kézi kamerás felvételek, annyira tipikusan skandinávok szerintem.)
Valamint tetszett, hogy mellőztek mindenféle klisét, hatásvadász jelenetet, amikkel pl Hollywoodban előszeretettel pakolják tele a hasonló filmeket.

Viszont ezek mellett rengeteg bajom is volt vele. Andersen karakterét, az elején kedveltem, vagyis inkább együtt éreztem vele, sajnáltam a meg nem értettségéért, de aztán már kezdtek idegesíteni a … már bocsánat… picsogásai. Értettem, hogy nagyon álom világban él, meg nem volt valami eszes, de azért egy idő után összekaphatta volna magát, és akkor talán nem fajulnak el a dolgok… Nem tudom, mennyire volt ez életrajzilag hiteles, mindenesetre, egy ponton már örömmel felpofoztam volna.
Emellett a cselekmény is nekem itt-ott logikátlan volt. Nem értettem a szereplők motivációit, azt, és igazán azt sem, milyenek a szereplők közötti viszonyok. Valahogy mindenre homály borult. Ha már életrajzi film, kicsit kíváncsi lettem volna néhány ilyen információra is.
Az egyetlen szereplő Tuk volt, akit teljesen a szívem bezártam. Csodálatos fiú. <3

Amit a végén még megjegyeznék, a végső üzenet, hogy legyünk önmagunk, ne hagyjuk, hogy átformáljanak, csak azért, mert különbözünk az átlagtól. Viszont a filmben megjelenített Andersen butaságai miatt, kicsit ez is elsikkadt számomra. Pedig jó lehetett volna. Egy meg nem értett, ifjú író útkeresése. Sajnálom. Sokkal több volt benne.


Hasonló filmek címkék alapján