Arizonai ördögfióka (1987) 25

Raising Arizona
94' · amerikai · dráma, vígjáték, krimi

Egy többszörösen visszaeső bűnöző és egy rendőrnő egymásba szeretnek, és össze is házasodnak. Boldogan élnek, csak egyetlen bánatuk van: nem lehet gyerekük. Sebaj, rabolnak maguknak egyet – mégpedig a bútormágnás, Nathan Arizona ötösikrei közül az egyiket. Ennyi gyerek között talán nem tűnik fel… [tovább]

angol

Szereposztás

Nicolas CageH.I. McDunnough
Holly HunterEdwina "Ed" McDonnough
Trey WilsonNathan Arizona
John GoodmanGale Snopes
Sam McMurrayGlen
William ForsytheEvelle Snopes
Frances McDormandDot
Randall "Tex" CobbLeonard Smalls
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

TribeBubu 

Rendkívül eredeti és egyedi stílusú vígjáték. Az alkotók pedig az utolsó percekbe csempésztek egy olyan bájos elmélkedést, hogy azzal sikerült számomra megduplázniuk, ha nem, megtriplázniuk művük értékét. Ez pedig nem kis szó, mert fent írt „eredeti” kifejezést a szó legszorosabb értelmében gondoltam, az eredetiség pedig szerintem egy filmnél aranyértékű.
Eleinte amúgy kissé furcsa volt számomra, hogy mennyire elpoénkodják a témát, ami a sztori gerincét alkotja, de a végére annyira megszépült a történet, hogy tulajdonképpen egy felnőtteknek szóló esti mese kerekedett belőle.

Mr_Catharsis91 

Nem ez lesz a kedvenc Coen-tesók-filmem. Holly Hunter valami ultra cuki volt benne, de a film koncepciója és annak végig-vitele annyira nem tetszett. Volt benne pár jó beállítás meg felvétel. Meg poén is, de alapvetően erőltetettnek is hatott sok, amiken csak elhúztam a számat.


Népszerű idézetek

Nyx

But me and Ed, we can be good too. And it seemed real. It seemed like us and it seemed like, well, our home. If not Arizona, then a land not too far away. Where all parents are strong and wise and capable and all children are happy and beloved. I don't know. Maybe it was Utah.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján