Ansatsu Kyoushitsu (Ansatsu Kyoushitsu 1.) (2015–2016) 34

Assassination Classroom · 暗殺教室
25' · japán · akció, animációs, vígjáték, sorozat, anime 13 !
1 évad · 22 rész

Amikor egy rejtélyes teremtmény tartósan kifli alakúvá csonkítja a holdat, a Kunugigaoka Középiskola diákjait hatalmas feladat elé állítják: meg kell ölniük a lényt, aki felelős a katasztrófáért, mielőtt a Föld is hasonló sorsra jutna. Azonban a szörny, Koro-sensei (az elpusztíthatatlan tanár)… [tovább]

japán
japán · angol
japán

Képek 14

Szereposztás

Fukuyama JunKorosensei (hang)
Sugita TomokazuTadaomi Karasuma (hang)
Itou ShizukaIrina Jelavić (hang)
Okamoto NobuhikoAkabane Karuma (hang)
Osaka RyotaIsogai Yūma (hang)
Naitou RyoOkajima Taiga (hang)
Tanaka MinamiOkano Hinata (hang)
Yahagi SayuriOkuda Manami (hang)
Matsuura ChieKataoka Megu (hang)
Suzaki AyaKayano Kaede (hang)

További szereplők

Ansatsu Kyoushitsu (2015–2016)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Fuji Television Network
Lerche

Kedvencelte 20

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ilyen egy jó akció-vígjáték! Iszonyatosan élvezhető és vicces az egész, közben pedig izgalmas is. A karaktereket nagyon könnyű megkedvelni; a diákokat éppen annyira, mint a tanárokat. Ennek a magyarázata egészen egyszerű; ebben a csapatban senki sem normális. Koro-sensei pedig zseniális, imádtam őt. Az openingek és az ending nem volt számomra maradandó, cserébe a seiyuu gárda parádés. Csak ajánlani tudom.

Yuuko 

Még mindig nagyon szórakoztató, Koro-senseit egyszerűen imádom, meg persze Karma-kunt is, és az osztály nagy részének is sikerült kedvelhető személyiséget összehozni. A történet végig izgalmas és magával ragadó, Karasuma-sensei és B*tch-sensei is kedvelhető, Koro-sensei pedig a legjobb tanár a világon. Viszont az évad főgonosza ott van a legutáltabb nyomoroncok listámon.

Popovicsp87 

Kicsit vonakodva kezdtem el nézni a sorozatot, nem igazán tudtam felfogni, hogy jön össze az orgyilkosság a diákokkal, és miért egy sárga csápszörny a tanár.
Ám már az első rész is meggyőzött, hogy ezt nekem végig kell néznem.
A legjobb pontja a tanárok egy része volt. Kezdetnek itt van Korosensei. Egy létforma, ami felrobbantotta a Hold egy részét, és azzal fenyegetőzik, hogy egy éven belül ugyanezt teszi a Földdel is. Közben mi a legnagyobb problémája? Hogy túlköltekezett, és nem maradt pénze édességre és erotikus magazinokra. Aztán itt van Irina sensei, akit végig csak a becenevén fognak diákjaink emlegetni. Ők a legérdekesebb karakterei a sorozatnak.
A diákok közül párat jobban megismerhetünk, azonban mivel sokan vannak, a többségükre nem jut idő.
Eléggé elborult a humora, a merényletek kellően változatosak, nem igazán lehet rajta unatkozni.

Liliána_Tanács 

Igazából egy szóval le tudom írni az egészet: Szórakoztató.
Szórakoztató volt a történet, a karakterek, minden és baromi izgalmas is volt.. A zenék meg egyenesen Idegesítően jók, főleg az első opening.
A karakterek pazarak, de annyit nem tudtunk meg róluk még. Én teljesen ledöbbentem, hogy mégis mi van?! Nagisa fiú?! Le nem esett volna legalább a medencés jelenetig, ha meg nem hallom, hogy Nagisa-kun. Nagyon jó karakter, de a kedvenc az Karma-kun.
Az osztályfőnök…
Nem tudom hogyan jött ez az ötlet, ami ennek az alapja, de gratulálnom kell hozzá. Ilyet még életemben nem láttam.

flamepetals

Egyszerűen imádtam! A pedagógiai hozzáállások is érdekesek a dologban, de ami talán a legjobban tetszik, hogy még 22 részben is képesek voltak szinte az összes osztálytagnak valamilyen szerepet adni. Az üzenet ugyanaz, mint az összes hasonló animében: ha nagyon akarod, és teszel érte, akkor fejlődhetsz, és tulajdonképpen kitartással és szorgalommal bármit elérhetsz.
A kedvenceim Karma, a kékhajú srác, aki lánynak néz ki (mert mindenhova kell egy ilyen), Karasuma-sensei és Bitch-sensei :D Kíváncsi vagyok az ő kapcsolatuk hova fejlődik majd XD
Tűkön ülve várom a 2. évadot. :D

Amúgy ez alapján az AMV alapján találtam a sorozatra: https://www.youtube.com/watch… – az anime maga azért inkább humoros, mint sötét.

2. évad után
Még mindig imádom a sorozatot, szerintem gyönyörű befejezése lett, végre kiderültek a mozgatórugók, jobban megismerhettük a fő kampuszt és még egy bónuszrészt is kaptunk a jövőről.

Damien_Lambert 

Az érzelmek, amiket ez az anime kiváltott belőlem leírhatatlanak. Az utolsó részek nézése közben annyira magával ragadtak a történtek, hogy azt sem vettem észre, hogy a könnyeim már az államon folynak le. Nem találkoztam még ilyen szerethető, vicces és odaadó karakterrel, mint Korosensei és szerintem nem is fogok. És a többi karakter sem hagyott hidegen, egyszerűen az osztály minden tagja a szívemhez nőtt, ahogy a végére Asaso és az igazgató nameg Karasuma-sensei és $@!#%-sensei is. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az elképesztő animét.

Khaos

1. évad: Nagyon tetszett! Azt hittem, unalmas lesz, hogy mindig kb ugyanaz ismétlődik (megpróbálják megölni Koro-senseit) de kellemes csalódás lett. A kedvenc főszereplőm egyértelműen Karma, a mellékszereplők közül pedig az igazgató fiát szerettem meg nagyon, sajnálom, hogy csak néhány részben szerepelt. :(
A grafika nagyon szép, szerintem bőven meghaladja a 2015-16-os színvonalat.
A két intro nem rossz, mindkettő a tűrhető kategória – bár az első kicsit jobban tetszett.
Összességében: 9/10.

2. évad: Nagyon jól lezárást kapott, én őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy tényleg spoiler
Fény derült Korosensei múltjára, ami miatt amúgy nagyon sajnálom őt (és tényleg nem csak azért, mert a nagyon helyes srácból egy sárga, gömbfejű izé lett). Az is kiderült, hogy hogyan pusztult el a Hold 70%-a spoiler
A kedvenc szereplőim ugyanazok maradtak: Karma, és az igazgató fia.
Az első intro szerintem egész jó lett, a második először nem tetszett (húú, ez nem kifejezés :D) de a végére azzal is megbarátkoztam. :)
Egyetlen dolog volt, ami nem tetszett, de az sem konkrétan az animével, hanem a fordítással kapcsolatos. Először magyar felirattal néztem, aztán amikor Shinigamit (ami amúgy halálistent jelent) elkezdték úgy hívni, hogy Kaszás, átváltottam angolra, mert iszonyúan zavart…és az angolban is „The Reaper” volt -.- Lehet, hogy másnak nem olyan nagy szám, de nekem így, hogy úgy-ahogy megértem, mit mondanak japánul, nagyon zavaróak ezek a félrefordítások. HOL VANNAK A MINŐSÉGI FORDÍTÁSOK?!
De mivel ez nem az anime hibája, hanem csakis a fordítóké, erre az évadra megadom a 10/10-et.

Baly 

Nem volt mindig kedvem nézni, de aztán mindig meghozta a kedvemet mikor folytattam.
Ez az anime többet tanít neked, mint az összes többi együtt, sőt még a való világnál is, ha mentális alapra helyezzük a dolgokat… Korosensei látásmódjában nemigen van hiba, úgyhogy talán ő volt eddig életem legjobb tanára!
Ezt az animét is megnézetném minden gyerekkel! De felnőttel is, aki nem találja, vagy elvesztette a helyét a világban!


Népszerű idézetek

Ercsusz 

Karasuma: Minden tapasztalat egy eszköz, amely mutatja az utat a jövőd felé.

2. évad 20. rész
Ercsusz 

Karma: Ha engem kérdezel, nem tudnám megmondani, melyikünk az igazi zseni közülünk. Amit mi „tehetségnek” hívunk, az azon részünk, amelyet a többiek nem látnak. Mint például Sugino, aki könnyen beolvad az emberek közt. Vagy mint Okuda-san, aki teljesen elveszti az eszét, ha valami általa kedveltről van szó. Vagy ott van Teresaka, aki gondolkodás nélkül cselekszik. Az én szemszögemből, ők mint tehetségek. Mindenkinek megvan a tehetségköre, amit én nem láthatok, szóval ilyen értelemben mind hasonlítunk.

2. évad 12. rész
Baly 

– Hé… nem ő fogja elpusztítani a Földet!?
– Ja… és most tulipánt ültet.

Ercsusz 

Korosensei: Azáltal, hogy mást tanítasz, a saját felfogásodat is elmélyíted és ami fontosabb, hogy ennek során erősebbé válik a csapatmunka.

2. évad 11. rész

Folytatása

Összehasonlítás

Ansatsu Kyoushitsu


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján