Amerikai gyilkosság: A szomszéd család (2020) 27

American Murder: The Family Next Door
82' · amerikai · krimi, dokumentumfilm

A dokumentumfilm nyers, eredeti felvételek bemutatásával veszi górcső alá Shanann Watts és gyermekei eltűnését, illetve az azt követő rettenetes eseményeket.

angol

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

rhysciar

Az egyik legnagyobb visszhangot keltő gyilkosság az elmúlt évekből – és tucatnyi anyag található a neten róla.
Tavaly találkoztam az üggyel először Jim Can't Swim youtube csatornáján, és azonnal beszippantott az ügy. Az, hogy a fickó mit tett, és hogy hogyan reagált, hogy mi ment át a fején, és hogy viselkedett végig, egyszerűen hihetetlen. Ez tényleg az az eset, amit az ember nem hinne el, ha nem lenne nyoma. Azt mondanánk, hogy ez egy film, hogy ilyen csak a könyvekben történik meg.
Amikor pár hete láttam, hogy a Netflixre érkezik egy feldolgozás a történtekről, tűkön ülve vártam, hogy megnézhessem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mégis hogyan mutatják be a Watts családot, mire fognak fókuszálni, hogyan építik fel az egész esetet. Ebből a szempontból számomra többnyire csalódás, mert semmiféle újdonságot nem tudott mutatni az üggyel kapcsolatban, és túlságosan a történtek dramatizálására összpontosítottak. Persze értem, hogy egy ilyen jellegű dokufilmben erre miért volt szükség, és hogy így egy sokkal szélesebb körnek is nyithattak a marketingben, de valahol sajnáltam, hogy az egész inkább a Watts család körül forgott, és nem kizárólag a fickó viselkedésének elemzésén.
Mert hogy az zseniális egyébként. Mármint a viselkedésének a kielemzése. Ha valakit érdekelne, akkor ezen a linken elkezdheti nézi, minőségi elemzést ad JCS a pasas minden mozzanatáról – és arról, hogy a nyomozók tulajdonképpen hogyan is szedték ki belőle a vallomását, mert amúgy senkit ne tévesszen meg a hivatalos szervek nyugodt, empatikus viselkedése: a kezdetektől tudták, hogy a fickó füle mögött vastagon ott a vaj. https://www.youtube.com/watch…
Szóval nem volt ez rossz dokufilm, de igazából semmi újdonságot nem nyújt azoknak, akik követték ezt a gyilkossági ügyet – minden elhangzott információról tudni lehetett, és személy szerint engem sokkal jobban leköt az, ahogy a nyomozás és a kihallgatás történt, mint Wattsék családi élete. A motiváció egy mondatban bemutatható, nem kell hozzá közel másfél óra, úgyhogy jobb is lehetett volna ez a darab. Mindenesetre nem volt rossz, de túldramatizálták a család bemutatását.

mandu 

I lost my sh*t, mikor az anyja kijelentette, hogy megbocsátanak neki… MI A FSZ?

Mr_Catharsis91 

Klasszikus vonalvezetés, sokkoló és valahol kiszámítható végkifejlet. A történtekről egyáltalán nem tudtam semmit szóval mondhatni minden meglepett ami benne volt. Vagyis mégsem annyira, mert pont elég gonoszságról hallok/olvasok nap mint nap. Bár azért is bőven kimeríti az emberi gonoszság fogalmát.
A hazugságvizsgálat is egy vicc volt. Tényleg. Hogy gondolhatta, hogy nem bukik le?


Hasonló filmek címkék alapján