A Pál utcai fiúk (1968) 213

The Boys of Paul Street
104' · amerikai, magyar · dráma, ifjúsági 12 !

0 díj · 2 jelölés

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak… [tovább]

magyar
magyar

Képek 6

Szereposztás

Anthony KempNemecsek Ernő
William BurleighBoka János
Julien HoldawayÁts Feri
Robert EffordCsónakos
Mark ColleanoCsele
Gary O'BrienWeisz
John Moulder-BrownGeréb Dezső
Törőcsik MariNemecsek édesanyja
Paál LászlóNemecsek András
Pécsi SándorRácz tanár úr

További szereplők

Kedvencelte 50

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Most láttam először ezt a filmet, anya kedvéért. Nem olvastam még, és ez idáig nem is láttam, de tetszett. Habár annyira nem vagyok oda a régi filmekért, de ez érdekes volt.

3 hozzászólás
szymba23

Legkedvesebb kötelező olvasmány legjobb filmfeldolgozása. Fantasztikus tanulság a barátságról, hűségről és küzdésről.

H_Kincsoo

Tisztán emlékszem, mikor ötödikben az osztályfőnök bekapcsolta nekünk magyar órán a filmet, mi meg fapofával, néha kicsit felnevetve végignéztük. Nem tetszett…
Az a pillanat is megvan, amikor a könyvet fejeztem be buszvárás közben. Fapofával. Nem tetszett…
Ezzel szemben, másodjára a könyv és a film is az egyik legkedvesebb történetem lett. Boka pedig a legelső könyves álompasim. Lehet, hogy második olvasásra, de az lett
Most pedig itt ülök, összeszorult torokkal és értékelést írok egy már ezerszer látott filmről.
Imádom ♥♥
Nem tudok rá mit mondani… Egyszerűen csodálatos! A történet, a szereplők, a kivitelezés, minden.
Akárhányszor megnézem, mindig tudok Csónakoson derülni egy jót, imádni Nemecseket és tátott szájjal bámulni Bokát.
És persze, mindig ugyanaz lesz a vége. Sírva fakadok, vagy legalábbis közel állok hozzá.
De nem unom meg! Lehet, hogy most sokan kinevettek majd, de képes lennék akár egymás után is megnézni a filmet újra meg újra.
Ami még nagyon fontos és sokan, akik nem olvasták a könyvet és nem ismerik a történetet nem sejthetik, hogy rengeteg dolgot megtanít ez a történet, ami a mai fiatalok életéből igen, még az enyémből is kimarad. A hűség, az összetartás és persze a bandázás a barátokkal a szabadban. Manapság hány olyan baráti társaság van, akik eljárnak akár játszótérre? Nézhettek gyerekesnek, de ellehet járni a játszótérre akárcsak beszélgetni is.
Nem figyelünk egymásra a mai világban eléggé. Ez a baj! Ezek a fiúk a történetben képesek lettek volna az életüket adni a grundért. Az egyikük ezt meg is tette… Ha nem is úgy, ahogyan most sokan gondolják.
Csak ajánlani tudom azoknak, akik még valami folytán nem látták vagy nem olvasták a történetet, mert aki egyszer megismeri a történetet, benn ragad ebben a világban, átfogja értékelni az életet, azt garantálhatom. ♥

walksdowonders 

Furcsa, hogy mennyit változik az ember. Amikor gyerekként olvastam Áts Feri volt megtestesült gonosz, a „vörös inges” szinte szitokszó volt a suliban. Ma, felnőtt fejjel már teljesen másként tekintek rá, már nem csak a teljes egészet látom, hanem észreveszem az apró részleteket is, amelyek tükrében már más az összkép. Szívesen levezetnék itt egy felújított olvasónaplót, de inkább nem teszem.
Anthony Kemp pedig egy nagy ölelést érdemel Nemecsek megformálásáért. Köszönjük.

gaboo_1028

Ugyanúgy elvarázsol, mint elsőre, egyre jobban beleszeretek! ❤
Nagyon örülök, hogy elkészítették ezt a filmet, szerintem egy fantasztikus átültetése a könyvnek, és a musical alapja. Igaz, spoiler, de annak örülök, hogy spoiler.
Az aláfestőzenék kiválóak lettek, ezer meg ezer hang közül megismerem a verkliét, ámulattal nézem az akkori Budapestet, a színészek előtt pedig kalapot emelek. Sokat köszönhetek ennek a filmnek, szívem egyik legkedvesebb alkotásának! ❤

Bee

Csak úgy simán a kedvencek egyike. Szeretem,mindenért ami :)

ChEebor 

Nagyon jó feldolgozása a klasszikus gyerekregénynek. Jól átadja a témát, hatásosan ábrázolja a pesti tájakat és alapvetően ügyesen adaptál. A vége tényleg nagyon erős.

1 hozzászólás
remington

Kedvenc filmem. és mindmáig az egyetlen, amit húsznál több alkalommal láttam. (jó, hát ebben a rengeteg megnézésben nagy szerepe volt Boka Jánosnak, de na :P )

1 hozzászólás
Kemiviki 

Gyerekként nemigazán fogott meg a történet. Fel kellett nőnöm hozzá és meg kellett találnom a saját „grundom”. Most már teljesen át tudom érezni, hogy mennyire fontos volt nekik az ami másoknak semmit sem jelentett.
Nagy kedvencem Csónakos ( Ugye Papuskám? ) és Boka.

MewIchigo_Fan_Daniel 

A kötelező olvasmány után nyilván ezt is meg kellett néznie az embernek, ha még több információt akart elraktározni, nehogy 1-es kapjon. :D
Egyébként egy jó kis filmet alkottak, nem volt vele hiba. :)


Népszerű idézetek

szymba23

Inkább fojtsatok vízbe, és verjetek agyon, de én ugyan nem leszek áruló

tarkofetis

Nemecsek: Én loptam vissza a zászlónkat. Itt van ni, tessék! Na, hát csak rajta, most csináljanak velem amit akarnak. Verjenek agyon vagy csavarják ki a kezemből, mert én ugyan magamtól oda nem adom!

Sonnenschein

Boka János: Az árulást nem lehet jóvátenni Geréb. Az sokkal több annál.

Sonnenschein

Boka János: Tudod, a grund a mi ügyünk. Nekünk kell megvédeni.

H_Kincsoo

Vörösinges: Állj! Kik vagytok?
Csele: Követek.
Csónakos: Nem látod a fehér zászlót, te ló?


Hasonló filmek címkék alapján