A jövő Batmane: Joker visszatér (DC Animációs Univerzum) (2000) 14

Batman Beyond: Return of the Joker
76' · amerikai · akció, animációs, krimi 12

A helyszín Gotham a közeli jövőben. Bruce Wayne egy visszavonultan élő öregember, aki egy középiskolásnak adta át a köpenyt és az azzal járó felelősséget. Ám az évtizedek óta halottnak hitt Joker látszólag visszatér, és újra őrült ámokfutásba kezd. Miközben az új Batman próbálja útját állni,… [tovább]

Szereposztás

Kevin ConroyBruce Wayne / Batman (hang)
Will FriedleTerry McGinnis (hang)
Mark HamillJoker (hang)
Angie HarmonBarbara Gordon
Dean StockwellTim Drake
Melissa Joan HartDelia Dennis / Deidre Dennis / Dee Dee
Arleen SorkinDr. Harleen Quinzel / Harley Quinn
A jövő Batmane: Joker visszatér (2000)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
Warner Bros. Animation

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 3

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Sylvanas_Windrunner 

Nagyon-nagyon tetszett! :) Izgalmas és fordulatos, végig lekötött, fenntartotta az érdeklődésem. Ace nagyon helyes volt, örülök, hogy spoiler. :) Valahogy sokkal jobban bejött ez a film, mint a sorozat bármelyik része, ami miatt hatalmas pozitív csalódás számomra. A történet nem a megszokott mederben csordogál, és sikerült számomra valami újat is mutatnia, így ez még egy plussz pont. A spoiler, de kiváló szórakozást nyújtott még így is, szóval örülök, hogy megnéztem. :)

TribeBubu 

A sorozathoz képest jóval csavarosabb és érdekesebb a sztori, bár a katarzist kissé bugyutának éreztem. Ilyen cselekmény végén egy elborultabb lezárásra számítottam. Ellenben a zene itt is hihetetlenül menő és fogós, továbbá a látvány valami zseniális. Néha az volt az érzésem, hogy egy komolyabb sci-fi animét nézek, ami elég nagy szó…
Én simán vevő lennék több ilyen Batman Beyond filmre, akár később játszódókra is, amikor Bruce Wayne már nem él, és Terrynek egyedül kellene dolgoznia.

Th3DarkKn1ght

A vágott és a vágatlan verziót is láttam már régen, most a vágatlant néztem újra. Várható volt, hogy egyszer a jövő Batmanének is össze kell csapni a Jokerrel és ez a film erről szól. Természetesen Mark Hamill szolgáltatja a bűn bohócának a hangját, de hogy a kilétének a rejtélye ne legyen olyan egyértelmű, egy másik karaktert is megszólaltat! :D Szórakoztató rajzfilm, Joker nagyon ijesztő a vörös szemeivel és a hátrafésült Hannibal Lecter frizurájával, de mégsem vagyok maradéktalanul elégedett. A film vége sajnos lehetett volna sokkal jobb is. Batman és Joker végső harca Joker oldaláról eléggé karakteridegennek hatott. De az utolsó 10 percet leszámítva, tényleg egy jó kis mozifilmet kapunk. Jó, A Rém álarca közelébe sem ér, de az egy teljesen más kategória. A vágatlan verziót ajánlom, mert ott sokkal nagyobb súlyt kapnak bizonyos események!

Andro 

Szerintem nagyon jó film volt, érdekes volt viszontlátni Jokert, még ha nem is úgy, ahogy az eredeti rajzfilmben, vagy a képregényben ábrázolták. A Batman Beyond rajzfilm méltó lezárása volt ez a kis movie. És a vége különösen tetszett, főleg, amit Bruce mondott Terrynek. Egyébként Joker kiléte is érdekes volt, meglepő és váratlan, ugyanakkor érthető is. Szóval, nekem tetszett a film.

Mr_Catharsis91 

Jó kis batman-rajzfilm volt, bár ha jól emlékszem a Tim Drake-incidens jóval sötétebb és borúsabb volt a Batman: Under the Red Hood c. rajzfilmben. Az szerintem sokkal keményebben mutatta be ezt a témát. Itt a Harley Quinn-es cameon nevettem egy jóízűt. :D

Odin94

Egyértelműen az egyik legérdekesebb Joker-eredettörténet, számos csavarral megspékelve. A távoli jövő high-tech Batman kap egy jövőbeli Jokert, akinek megjelenése feltépi a régi sebeket. A legzseniálisabb része az, amikor fény derül Joker személyazonosságára és Batman és Joker régi harcának kimenetelének történetére. Kíváncsi lennék milyen lenne élőszereplős film verzióban a sztori.


Népszerű idézetek

Batman: Kemény a fazon. Valami javaslat, főnök?
Bruce Wayne: A Joker hiú és szeret beszélni, megpróbál majd összezavarni, de te ne figyelj oda. Zárd ki és légy erős.
Batman: Várjunk csak… Én is szeretek beszélni.

Timothy Drake: Sokkal tartozom neked, kölyök.
Terry McGinnis: Felejtsd el.
Timothy Drake: Ha ez jelent valamit, Bruce nem választhatott volna jobbat, aki a maszkot viselje.
Terry McGinnis: A te szádból ez rengeteget jelent.

Terry McGinnis: Ez fura. Az összes többi főellenségéről tudok, de őt sosem említette. Ő volt a legrosszabb, ugye?
Bruce Wayne: Nem népszerűségi verseny volt. Pszichopata volt. Egy szörnyeteg.

Batgirl: Hogy segíthettél megtenni Jokernek, Harley?
Harley Quinn: Oké, szóval egy kicsit kemény volt a fiúval. De én jóváteszem.
Batgirl: Aha, te vagy az év istenverte anyja!

Batman: Mindannyian ennyire keserűek voltatok, amikor elmentetek?
Barbara Gordon: Együtt jár a melóval, McGinnis. Látogasd meg valamikor Éjszárnyat, ő tudna mesélni.

Terry McGinnis: Mit tudsz mondani a bohócokról?
Barbara Gordon: Ebben a városban soha nem viccesek.

A Joker: Tudjátok, gyerekek, sok minden megváltozott, amióta a jó öreg Joker bácsikátok távol volt. Új Gotham, új szabályok, még egy új Batman is. De most lebarnultam, kipihentem magam és kész vagyok újra a fenekébe húzni a gatyáját ennek a vén városnak!

Harley Quinn: Szívecském, menj, hozd ide a mami gránátvetőjét.


Hasonló filmek címkék alapján