A három nyúl (1972) 59

A három nyúl Dargay Attila 1972-ben készült magyar rajzfilmje, Zelk Zoltán verse alapján.

Magyar

Képek 4

Szereposztás

Domján EditMesélő (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

viky0222

Milyen jó lett volna gyerekként látni, szerettem ezt a verset. :) És remekül sikerült az animáció is:)

duracell 

Bárcsak már gyermekkoromban találkoztam volna ezzel a Dargay remekművel! Imádtam.

krlany 

Én ezt a verset annyira szerettem, kívülről-belülről fújtam, de azt nem tudtam, hogy Dargay Attila csinált belőle rajzfilmet… a rókának van egy kicsi Vuk beütése, főleg amikor a fülét vakarja, de nagyon jó, hogy megtaláltam.:)

4 hozzászólás
Londonna 

Úristen. Most ettől eszembe jutott megboldogult ovis korom anyák napi ünnepsége, ahol én IS mondtam ezt a verset. És, ami a legborzasztóbb az egészben: van róla felvétel is. Auccs. De nem, nem kapott el a vágy, hogy megnézzem. Inkább sírhatnékom támadt, hogy micsoda kompromittáló dolgok vannak rólam piszkos, setét múltamból… Sejj.

Maga a mese nagyon aranyos, ötletesen ötvözi Zelk Zoltán örökbecsűjét és Dargay Attila kreativitását. Több ilyen kellett volna / kellene. De csak ilyen „pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, ugy érdemes”! :-)

1 hozzászólás
Lahara

Erről nem is tudtam korábban, de nagyon viccesnek tartom. Zseniális!

2 hozzászólás
Ottivilága

Dargay Attila nagyon ért ahhoz, hogy kedvet csináljon a magyar gyerekirodalomhoz. Hihetetlen, hogy egy ilyen rövid kis verset mennyi ötlettel készített el. A virágbokorban, megbúvó reszkető róka, a színes (pl: rózsaszín) vagány nyulak és az, hogy a vers minden poénját vizuálisan megjeleníti. Amikor a medve, meg a farkas mutatják a vadásznak, hogy mekkora nagyok voltak a nyulak, a róka meg ugrál a mancsok és a Föld között…Imádtam. Rengeteg munka lehetett benne, de megérte:)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján