Kedvencelte 3

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Békacica 

Megnéztem, és azonnal a hatása alá kerültem. Nem vagyok egy sírós típus, de meg is könnyeztem. Biztos sokan fogják mondani, hogy mennyire hatásvadász, és mennyi mindent meg sem tudunk a végén. Mert ez így van. De itt ez az indiai lány, akinek a helyzetébe a világon sok más lány is bele tudja élni magát. Mert bántják mondjuk a fiús hobbija miatt, vagy megszólják az utcán, mert nincs még férjnél. Csak, mert a sorból kilóg.
Nem arról szól a film, hogy ő a legjobb, és nem is arról, hogy egyik pillanatról a másikra minden megváltozna. Csak a szabadság érzéséről, az irányítás megtapasztalásáról, lassú folyamatok elindulásáról.

Egyetlen egy offos elmarasztalásom megint van a Netflixszel szemben. Oké, hogy legyen sokféle szinkron, hogy jusson el minél több emberhez. DE! Filmellenes vétek volt az összes szinkron elkészítése, a magyaré biztosan. A film egy részében angolul, de nagyobb részében hindiül beszélnek. Ennek nyoma se a szinkronban, pedig néha jelentősége is lenne a nyelvnek. Ennyit erről.
Ha egy tanácsot adhatok: Ne legyetek olyan …-ok, mint én, az eredeti angolt nézzétek valamilyen felirattal!

lakatoszoltan01 

Nekem ilyen egy kedves családi tévéfilm. A kameraképek jók, a színészi játék nem profi de hihető. A környezet tökéletesen visszaadja ahelyi viszonyokat. A társadalmi szokások szuperül vannak bemutatva.
És van ok egy kis pityergésre is, mert szerintem megható a történet és az a törekvés, amiért a gyerekek és a „segítő fehér sapiensek” küzdenek.

Felhínám külön a figyelmet, hogy aki nézi a filmet, az ne csak a történetre koncentráljon, hanem figyelje meg a berendezést, a kereket, az iskolát, a boltokat. Illetve érdekesek az emberi gesztusok és mimika is. Annyira más világ. Nekem amúgy folyamatosan az járt a fejemben, hogy hihetetlen, hogy ilyen kis igények mellett is tudnak boldogok lenni az emberek.

Csak ajánlani tudom a nyugodtsága, érzelmessége és kedvessége miatt.


Hasonló filmek címkék alapján