Budapesti snittesek zóna

Rise
Budapesti snittesek

Sziasztok!

Kérlek segítsetek a szakdolgozatom elkészülésében azzal, hogy szántok 5-8 percet a kérdőívem kitöltésére. :)
Egy számomra nagyon fontos témát vizsgálok, illetve próbálok jobban megérteni, így nagyon sokat jelentene minden kitöltés.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjAUazwRxF2Ec…

Előre is köszönöm! :)

Üdv.:
Rita

L_Reggie 
Budapesti snittesek

Sziasztok! Még mindig vennék Maneskin Budapesti koncertjére 2db jegyet. Ha valakinek lenne eladó, írjon privátban. Beszélhetünk itt snitten vagy megadom az email címem, és ott. Köszönöm!

BookShe 
Budapesti snittesek

Tudod, hol működött a Május 1. mozi? Budapest 6 legendás, mára bezárt mozija
A fővárosban néhány évtizede még egymást érték a jobbnál jobb mozik.
https://femina.hu/utazas/bezart-budapesti-mozik/

L_Reggie 
Budapesti snittesek

Sziasztok! A Maneskin Budapesti koncertjére szeretnék venni 2db jegyet. Ha valakinek lenne eladó, írjon privátban. Beszélhetünk itt snitten vagy megadom a telefon számom, és ott. Köszönöm!

L_Reggie 
Budapesti snittesek

Sziasztok! Mozimánia Poszter magazin március-áprilisi és május júniusi számában megjelent egy-egy Mortal Kombat (2021) plakát, ezeket szeretnén megszerezni. Akad itt olyan aki megválna tőlük? Ha igen írj privátot és megbeszéljük a részleteket. Budapesten tudnám átvenni, főleg négyes metró vonalán vagy a 4-es 6-os villamos mentén.
Ezekről lenne szó:
https://m.facebook.com/story.php…
https://m.facebook.com/story.php…

charlotte_smtms 
Budapesti snittesek

spoiler

"SEGÍTS A MENSTRUÁCIÓS SZEGÉNYSÉG ELLEN – nem tabu téma

Ezeket gyűjtjük:
– betétek
– nedves törlőkendő

NE hozzatok:
– tampon
– intimkehely

Gyűjtés helyszíne:
Auróra, Bp. Auróra utca 11.

Minden vasárnap 10-16 óra között"

"Sziasztok!
Tudtátok, hogy a menstruációs szegénység ma Magyarországon 5-ből 1 nőt érint? Ez azt jelenti, hogy ezek a nők, és lányok a menstruáció idején kimaradnak a munkából, valamint az iskolából, mert nem áll rendelkezésükre semmilyen menstruációs higiéniás termék.
A menstruációs szegénységet senki sem látja, azonban mégis létezik. A menstruációs szegénység világszerte jelenlévő probléma. Becslések szerint a Földön 1,2 milliárd nő nem tud megfelelő termékeket használni menstruáció idején.
A menstruációs szegénység ma Magyarországon sokkal több nőt érint, mint azt bárki gondolná, ezért mi, a Food Not Bombs Budapest csapata úgy gondoljuk, hogy foglalkoznunk kell a témával.
Magyarországon a hajléktalan nőket a menstruációs szegénység célcsoportjának vehetjük. Mivel a megfelelő higiéniai termékek nem állnak rendelkezésükre, így következik, hogy zsebkendőkkel, rongyokkal, újságpapírral oldják meg a helyzetüket. Kiemelkedően fontos, hogy így sokkal nagyobb a fertőzésveszély kockázata számukra.
Egy átlagos nő egy hónapban 1000–2000 forintot költ erre. Ez nem tűnhet soknak egy átlagember számára, azonban másnak ez több napi étkezésének árát jelenti. Eszetekbe jutott-e már az, hogy éves szinten mennyi pénzt költötök intim higiéniás szerekre? Vagy az, hogy a különböző termékek között mi a különbség? Gondoltatok-e arra, hogy ami nektek természetesen ott van a polcon, másnak nagyban, rosszirányban befolyásolja az életét?
A gyűjtés célja, hogy leromboljuk ekörül a tabutéma körül fennálló falakat, és segítsünk a nőknek átvészelni ezeket a nehéz időszakokat. A témáról még mindig nem zajlik elég nyíltan a kommunikáció, nem végeznek pontos felméréseket. Egy rászoruló nő inkább sorban áll ételért, vagy ruháért, de nehezen beszél arról, hogy higiéniás termékekre is szüksége van. Szeretnénk, hogy ez a téma igenis éljen a köztudatban, valamint szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy a hajléktalansággal és mélyszegénységgel A MENSTRUÁCIÓ NEM SZŰNIK MEG!
Tegyétek ki a plakátot a munkahelyeteken, küldjétek el barátaitoknak. Fogjatok össze, vásároljatok együtt, beszélgessetek róla közösen, hisz így elindulhat a kommunikáció ebben a nagyon fontos témában.
KIZÁRÓLAG EGÉSZSÉGÜGYI BETÉTET ÉS NEDVES TÖRLŐKENDŐT GYŰJTÜNK! Kérdéseiteket megelőzve ez azért fontos, mert a tampon és a menstruációs kehely ebben a helyzetben nem lehet opció, hiszen fennáll a fertőzésveszélye, valamint a nők nagy többségének nincs lehetősége a fertőtlenítésre.
Ha bármilyen kérdésed van, vagy szeretnél velünk együtt működni, kérünk titeket írjatok a Food not Bombs Budapest facebook oldalára!
Ha olvasnál bővebben a témáról:
https://abcug.hu/a-zokni-a-betet-a-zsepigomboc-pedig-a-…
https://www.youtube.com/watch
Köszi mindenkinek, változtassunk együtt a dolgokon!
Hajrá!"

Kép és szöveg innen: https://www.facebook.com/foodnotbombsbudapest/

Masni 
Budapesti snittesek

Sziasztok!
Nyertem egy páros belépőt szerdára, a 18.00-kor kezdődő Egy kutya négy útja című filmre az Arénába. Úgy alakult, hogy a nővérem nem tud velem jönni, ezért ha valakit érdekel, szívesen átadom neki az egyik jegyet. :)

Kapcsolódó filmek: Egy kutya négy útja (2019)

Egy kutya négy útja (2019)

18 hozzászólás
Masni 
Budapesti snittesek

Sziasztok!

Nyertem egy páros belépőt holnapra, a 19.00-kor kezdődő Hullajó vetítésére. Úgy alakult, hogy egyedül megyek, így ha valakit érdekel, szóljon és jöhet velem. :D

https://www.facebook.com/events/1144300995752068/…

Kapcsolódó filmek: Hullajó! (1992)

Hullajó! (1992)

3 hozzászólás
MorcosHobbit
Budapesti snittesek

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, de megint én vagyok az. :D
Már csak 3 Pöttyös kártyát keresek, de ezt a hármat nagyon. Egy kártyáért akár többet is szívesen adok cserébe. :) Budapesten tudunk találkozni (augusztus 20-a után bármikor, azelőtt sajnos nem).
Ha neked a három kártya közül bármelyik megvan, kérlek, írj! :)
Tátrai Miklós, Böczögő Dorina és Kisteleki Dóra az, akiket hatalmas erőkkel keresek és várok sok szeretettel „haza”. :)
Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv: Ági

MorcosHobbit
Budapesti snittesek

Sziasztok, megint én vagyok az. :)

Szeretném megkérdezni, hogy van-e itt valaki, aki hozzám hasonlatosan megszállottan (vagy nem megszállottan, de) gyűjti a Pöttyös Büszkeségeink kártyákat és esetleg benne lenne 1-2 cserében? :) Ha valakinek lenne kedve hozzá, az írjon privát üzenetet nyugodtan, estére csinálok egy listát a cserekártyáimról. :)
(Illetve ugyancsak nálam a tescos EB kártyák cseréjéről is lehet szó, sőt, szívesen cserélek Pöttyöst EB-re is. :D)

Köszi előre is!
Ági, a szenvedélybeteg, mániákus, budapesti Gyűjtő