Yume Oukoku to Nemureru 100 Nin no Ouji-sama (Yume Oukoku to Nemureru 100-nin no Ouji-sama) (2018–2018) 5

100 Sleeping Princes and the Kingdom of Dreams · 夢王国と眠れる100人の王子様
25' · japán · fantasy, sorozat, anime
1 évad · 12 rész

Hősnőnk egészen addig csak egy normális lány volt, míg át nem került egy olyan világba, ahol az emberek az álmokat energiaként használják, hogy életben maradhassanak. Ennek a világnak lesz a hercegnője, azonban birodalmát megtámadja az álomfaló (yumekui), és ellopja az alvó hercegeket álmait. A… [tovább]

Szereposztás

Suzumura KenichiAvi (hang)
Miyazaki YuKiel (hang)
Kimura HarukaShujinkou (hang)
Hino SatoshiGary (hang)
Tachibana ShinnosukeGilbert (hang)
Yamashita DaikiNavi (hang)
Suwabe JunichiDouglas (hang)
Morita MasakazuRosso (hang)
Sakurai TakahiroOrion (hang)
Takahashi HidenoriSetique (hang)

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Netta88 

Két éve már láttam az anime első részét, akkor az nagyon megfogott a gyönyörű grafikájával és a történetével. Akkor nem folytatta senki a feliratozását, én meg azóta is hűségesen vártam, hátha mégis, végül meguntam a várakozást, mivel nagyon kíváncsi voltam az animére.
A grafika újfent lenyűgözött, és a történetben sem csalódtam. Tipikus otome game alapú hárem animének hittem, amiket amúgy szeretek, de igazából mégsem teljesen az. Persze megvan a naiv, esetlen főhősnő, a beszélő plüss állat (Tudom, Navi, tudom. Nem vagy plüss állat. xD) és a sok helyesebbnél helyesebb pasi, de talán egyikükön kívül más nem szeret bele a hősnőbe. Legalábbis egyiküknél sem éreztem azt, hogy beleszeretett volna. Persze voltak pirulások, meg flörtölések (fura is lett volna a kalózoktól, ha nem flörtölnek :D) de igazából nem mélyítettek el semmit, szóval aki attól tart, hogy mind az 50 pasi rámozdul a főhősnőre az ne féljen, mert nem így van.
Viszont, ha már kémia, akkor Setiq és 2 másik szereplő közt jobban éreztem a kémiát. Nem tudtam eldönteni, hogy túltolt bromance vagy szerelem volt-e, amit elém tártak. :D De nekem ez is tetszett.
Sőt igazából a főhősnő nem is volt annyira főhős, mint ahogy azt az ember hinné egy ilyen anime esetében. A történet előrehaladtával egyre inkább előtérbe került Kihel és az ő emlékei. Egyre több minden derült ki róla, miközben királyságról királyságra utaztak és megismertek jópár herceget spoiler.
Kicsit fura volt a két részenkénti epizodikusság, főleg mikor egyik részben még nyár volt a másikban már tél. Ez talán azért zavart annyira, mert volt pár helyszín, ahol többet időztem volna. :D
Szerintem az anime megérdemelt volna még pár részt, mert elég felületesen lettek bemutatva a karakterek, holott jópárban volt potenciál, és szívesen megismertem volna őket jobban. Egy folytatásnak is nagyon örülnék, mert tényleg megszerettem ezt az animét, a karaktereit, a világát, szóval mindent. Nincs olyan szereplő, akit ne kedveltem volna meg a részek, az anime végére.
A zenéi egyébként gyönyörűek, nekem nagyon tetszenek. Az opening is, az ending viszont különösen, mivel Suzumura Kenichi és Miyazaki Yuu éneklik, előbbinek pedig nagyon szeretem a hangját. :)
Okozott pár szép percet az anime, a végén még a zsebkendőt is elő kellett vennem. Emellett a szívemhez is nőtt, mint projekt, szóval biztos vagyok benne, hogy újra fogom nézni még párszor.

K_A_Hikari

Nehezen szánom rá magam értékelés írására annak tudatában, hogy milyen alacsony csillagozást adtam.
Elöljáróban nagyon-nagy köszönet a fordításért @Netta88-nak, a grafika pedig szemet gyönyörködtető.
Sajnos ezzel számomra ki is fújt minden, amit pozitívnak látok ebben az animében. A hősnő életképtelen, még a fiúk se csinálnak túl sok mindent, spoiler és ez az egész álomfalós dolog olyan bonyolult és mégis kiforratlan.
Lehetett volna ez az anime sokkal-sokkal jobb, de sajnos nem lett. Kár érte.

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján