Varázslat – A Queen Budapesten (1987) 41

Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest
91' · egyesült királysági · koncertfilm 12

A Hungarian Rhapsody – Live in Budapest a brit Queen együttes koncertfilmje, melyen az 1986. július 27-i egyetlen magyarországi fellépésük látható. Az 1986-os Magic Tour egyik állomásaként a Népstadionban 70 000 ember előtt adott koncert legismertebb momentuma, amikor Freddie Mercury elénekli a… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Freddie Mercuryönmaga
John Deaconönmaga
Brian Mayönmaga
Roger Taylorönmaga
Queenönmaguk

Kedvencelte 14

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Almost_Zed 

Némi fáziskéséssel, 1991-ben lettem Queen-rajongó, az Innuendo lemezük megjelenésekor. Akkor novemberben veszítette el frontemberét a banda, és én előbb a Greatest Hits II-vel, majd szép sorjában az összes nagylemez beszerzésével próbáltam pótolni az együttes addigi életművét.
A Freddie Mercury-emlékkoncertet élőben közvetítette a tévé 1992 áprilisában, ez az első „képes” emlékem róluk, aztán később, már az internet segítségével több, korábbi fellépésüket is megnéztem.
A Budapesten rögzített koncertfilmet 1993 májusában, kisvárosunk mozijában láttam. Akkor még az eredeti, kissé kopottas kópiát vetítették, de a ’86-os koncertsorozat nevéhez hűen (Magic Tour) elvarázsolt a dinamikájával, Freddie karizmájával, és a hazai képekkel.
Mai szemmel úgy tűnik számomra, hogy nem ez volt a legkiemelkedőbb koncertfellépésük pályafutásuk során, de azért a film egyedisége, magyar pillanatképei, és Freddie Mercury első és egyetlen budapesti fellépése miatt mindenképpen kedves emlékem ez a film.
Bárcsak ott lehettem volna…

Zakuro 

Emiatt a koncert miatt iszonyúan bánom, hogy nem hamarabb születtem… Vagy nem lehet időt utazni.
Iszonyú nagy élmény volt, még így, monitoron keresztül is. Freddie tényleg uralta a színpadot, fantasztikus volt. A Tavaszi szélnél meg bekönnyeztem – ez egy annyira, de annyira gyönyörű gesztus volt tőle, amit szavakkal ki se tudok fejezni…

Timi98 

Csodálatos volt, még most is csupa libabőr vagyok. Fenomenális. A Tavaszi szélnél már potyogtak a könnyeim. Jól összerakott anyag. Sajnálom, hogy nem láttam eddig ezt a filmet, annál pedig csak azt sajnálom jobban, hogy nem voltam ott 86-ban :( mert még meg sem születtem.. So sad :D:P

4 hozzászólás
Nikymeria

Ha vissza lehetne menni az időben, és választani kellene valamit… Ez lenne az.

melangecholie

Ha egyszer utazhatnék az időben, biztosan a Queen ’86-os budapesti koncertjére mennék vissza. Még most, a laptopképernyőn vagy a mozivásznon nézve is lélegzetelállító, varázslatos élmény – el sem tudom képzelni, milyen lehetett élőben. Maga a film szerintem nagyon jól össze van rakva: a zenekar budapesti „kalandjairól” szóló képsorok nevettetnek, a zene a szó lehető legjobb értelmében borzongat. Talán hülyeség, de akárhányszor nézem vagy hallgatom, a Tavaszi szélnél mindig könnyes lesz a szemem…

adrica

A Queen zenéje engem csak hellyel-közzel hat meg, de azért örülök, hogy megnéztem. A ’86-os pesti képeknek elég erős retró-hangulatuk van. :)

Popovicsp87 

Nagyon jó koncertfilm, nemcsak a hazai vonatkozása miatt.
Pár dal közt bemutatják a zenészek kalandjait Budapesten, és akad néhány vicces pillanat.

blondeashell 

Te jóságos…
A fele időben zokogtam, a másik felèben meg azon röhögtem, Freddie mit lebohóckodott a szinpadon.
Annyi iconic moment volt… Hogy a sírógörcs kerülget, amiért nem lehettem ott.
De majd egyszer, ha lehetséges lesz az időutazás… :') Akkor ide jövök először.

Alvarando 

Gyerek voltam amikor volt ez a koncert, utólag legendákat hallottam róla. Most látva a róla készült filmet, egyszerűen fantasztikus, a koncert mellett van egy kis városnézés és a Hungaroring se hiányozhat.


Hasonló filmek címkék alapján