uristen@menny.hu (2000) 97

A film Isten földi kalandjairól szól. Az Úr kilép a mennyország kapuján, a huzat becsapja az ajtót, erre ő ijedtében leejti a kulcsot a Földre. Mit van mit tenni, le kell érte menni… A történet itt és most játszódik, kis Hazánkban, ahol még az Isten sem tud kiigazodni. Az ötletet egyikünk álma… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Végh ZsoltIsten
Dióssi GáborMózes
Scherer PéterSzent Péter
Csányi SándorTolvaj
Kálmánchelyi ZoltánHittérítő
Stefanovics AngélaKurva
Rezes Juditeladó

Kedvencelte 29

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Én ezt nagyon imádom. :D
Olyan elborult szövegek vannak benne, hogy nem igaz! :D És nem mellesleg az alapötlet is nagyon jó. Milyen lenne, ha Isten lepottyanna a nem túl szép, és helyenként nem túl kulturált magyar valóságba? :D
„A kulcsot ugye elvesztettük, úgyhogy ami a szekrényedbe' van, azt köszönöm szépen!”

Honey_Fly 

Az alkotók semmit nem bíztak a véletlenre. Pár sörrel társaságban nézve örökkön örökké idézhető vala.

Ekhal 

Minden idők egyik legkarakteresebb hazai filmje. Annyira érződik rajta, hogy magyar, de egy cseppet sem erőltetett. Szinte bármikor meg lehet nézni, a beszólások pedig klasszikussá nőtték ki magukat. Már az első 5 percben annyi jó szöveget hallani, mint egy évtized filmjeiben. :) Alapmű.

Ákos_Tóth 

Viszonylag sokáig nem voltam abban biztos, hogy az uristen… jó vagy rossz értelemben lett kultikus mozi – még olyan teóriám is volt, hogy kultikus mivoltát a pesti fiatal értelmiség körében nyerte el „legendásan rossz rétegfilm” kategóriában – ehhez képest volt meglepő látni, hogy ez a mozi igazából tele van gondolatokkal.
Hogy ezeknek az ominózus gondolatoknak a képernyőre vitele hogyan sikerült, az viszont továbbra is kérdéses: okos és szellemes darab az uristen…, de sokszor mintha túlságosan hatásvadász módon repülne rá a kilencvenes évek belpesti sztereotipikus univerzumára, szinte vártam, mikor fut be a képbe Lovasi vagy Kapa és Pepe. Ezt ellenpontozza viszont, hogy napjaink színészgarnitúrájából egész sokan feltűnnek a képen egy-egy rövid jelenet erejéig: itt van Dióssy Gábor, Rezes Judit, Jordán Adél, Csizmadia Gergely, meg hát Csányi Sándor is. Ilyen szempontból és az összképet tekintve az uristen… inkább a jó értelemben vett kultstátuszát igazolta a szememben.

adrica

Abszolút kötelező darab, és csak húsz perc. Előről hátra és hátulról előre is tudom, annyira be van épülve a szókincsembe, hogy néha nem is tudatosul, hogy idézem, vagy hogy esetleg mások nem értik, hogy miről beszélek. :D
Tekerd meg ezt is, tartsd benn, jó lesz! ^.^

Kiss_Zsuzsa

Ez egy olyan film, amit nem lehet elégszer megnézni. Szerintem a teljes forgatókönyv menne fejből. A cégen belül (informatikai vállalkozás) elég gyakran elhangzik még mostanság is, amikor valami fura dolgot látunk, hogy „és Isten fut Windows alatt!” :)

Subika 

Így első megnézésre nekem sok volt . Nem is tudom mit írhatnék róla .

M0241K

Annyira magyar, hogy szinte már hungarikum és a mai napig aktuális. Kötelező darab.

ggizi

Globál haverilag imádtuk ezt az őrült rövid filmecskét, de már olyan szinten, hogy a fiúk kívülről fújták a szöveget és bármikor képesek voltak idézni belőle. Az összes bulin megnéztük és szakadtunk a röhögéstől.
Nagyon szuper bagázs, akik ezt megcsinálták!

NoraMoha

Isten lejön a földre és mit lát? Cigi, pia, drog, lopás, kurvák, mobiltelefon,tv, magukat istennek képzelő emberek, rohanó világ és olyan emberek akik azt sem tudják mi az a hit. Röviden tömören minden benne van és egy-két idézet a filmből a mai napig él a köztudatban. „Isten fut Windows alatt”


Népszerű idézetek

Imma 

– A kulcsot ugye elvesztettük, úgyhogy ami a szekrényedbe' van, azt köszönöm szépen!

adrica

Mózes: Ez a sok lőn meg vala. Ez a baj a könyveddel is.
Isten: Igen? Nem érthető?
Mózes: Hát, nem egészen. Különben jó volt, sírtam is rajta. Csak a vége szar.

adrica

Isten: Bizony mondom néked a valót Májkül Dzsekszon, felnyitván a te szemeid, hogy midőn én, az Úr kijővén az Mennyeknek kapuján át, megcsuszandék – s ejtém vala alá a Földre az Mennyeknek kulcsát.

adrica

Isten a legjobb mosógép
Tisztára mossa a lelkedet
Megtisztít a makacs foltoktól
És aktívan védi a szívedet.

Zakuro 

– Mé' nem kopogsz be? Csak beenged valaki. Ha valaki van bent.

charlotte_smtms 

Mi van, rád borult a vitorla? Ponyvalegény! Vagy te vagy a Jediből a' izé, Onedin Kennedy, mi?

1 hozzászólás
adrica

Szent Péter: Hol lőn? Már nem tudtuk elképzelni, hogy merre vala. Hoztál vala nekem valamit?

Boglinc

És a kulcs hol vala? Csak nem történt vala vele valami?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján