Túl a felhőkön (1995) 8

Beyond the Clouds · Al di là delle nuvole
112' · francia, német, olasz · dráma, romantikus 18

Négy történetből álló szkecsfilm, mindegyiknek középpontjában a nővel. Belső utazás Antonioni szavaival „a még senki által sosem látott, abszolút és rejtélyes valóság igaz képe felé”.

Szereposztás

John Malkovicha rendező
Sophie Marceaua lány
Fanny ArdantPatricia
Jean RenoCarlo
Vincent Pereza fiú
Irène Jacoba lány
Jeanne Moreaubarát
Peter Wellera férj
Chiara Casellia hölgy
Marcello Mastroianni
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Emerson 

Azt hittem valami Win Wenders-féle lötyi okoskodás lesz az egész, amit Malkovich végignarrál. Aha. Ez kb. a Vörös cipellők olasz-francia egyvelege kendőzetlen formában. Oké, az első olasz páros számomra semmitmondó volt. Malkovich-Marceau hempergése már annál váratlanabb volt, szóval már kezdtem sejteni, hogy ez nem az a fajta lötyögős film lesz… aztán jött Peter Weller franciára váltva, majd eljutottunk Reno-hoz egy csupa üveg lakásban összezárva az előző alany exével, majd pár percnyi tőmondatos párbeszéd után jött a ’There’s a cure for everything.’ Hát értem én a mondanivalót, de most akkor komolyan ilyen egy művészfilm? Csak azért mert nagy neveket nyomnak bele jobb, mint egy olcsó pornó? Mert hát történetet ebben nem nagyon van. Vagy csak én voltam túl dezorientált, hogy észrevegyem?
Az egy csillag Reno-nak szól, hogy nem süllyedt odáig, mint a többiek. Várjunk csak… ha süllyedt volna, lehet, hogy több csillagot adtam volna? Ööö…

10 hozzászólás
carragher 

Ezt a filmet a rendező egy szélütés után rendezte régi jegyzeteiből.
Ez a film egy szerelmi film nagy nevekkel nulla történettel de viszont csodaszép képi világa van és nagyon szép Olasz helyeken játszódik. Emiatt nekem közepes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján