Termékkorrupció (2019–) 6

Termékkorrupció magyar címen a Netflix új, oknyomozó dokusorozata, amely arra koncentrál, hogy milyen végzetes, egészségügyi és biztonsági következményekkel járhat a nagyon népszerű fogyasztási cikkek (e-cigi, hamis kozmetikumok, műanyagok és gyors bútorok) hanyag gyártása és félrevezető… [tovább]

angol

Szereposztás

Jenise Morganönmaga / narrátor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

rocketdog 

Update: Megnézve a teljes első évadot, kijelenthetem, hogy aktuális és fontos témákra hívják fel a figyelmet. Tájékoztat, informál. És bár minden részben megszólalnak több oldalról is szereplők, akik érdekei szemben állnak egymással, azért minden epizódban van egy vezérelv, amit helyesnek kiáltanak ki. És van egy csúnya, gonosz, nagyvállalat, amit bűnösnek.
Számomra az epizódok konklúziója, hogy mindenki hárítja a felelősséget, beleértve a gyártókat, a fogyasztókat, a kormányt, az ellenőröket… Így tehát maradnak a felhasználók, akiknek maguk kell megbizonyosodniuk a termék minőségéről, eredetéről. Ugyanis több epizódban is előfordulnak olyan tragédiák, amik megelőzhetők lettek volna, ha a termék megvásárlása előtt keresgélnek a googleban és nem a baj megtörténte után.

S01E01: Hamisított kozmetikumok
Edukációs szempontból fontos téma. Bemutatják, hogy miért is érdemes mindig az eredetit venni a hamisítvány helyett, akkor is ha drágább, vagy átmeneti készlethiányt generálnak marketing szempontból. Ugyanakkor nem mindennel értek egyet, pl itt is megemlítik pozitív példaként a bio, vegán alapanyagokkal dolgozó cégeket, akik még állatokon sem tesztelnek. Namost, ettől még ugyanúgy felléphet irritáció a bőrön. És az sem garancia, hogy a termék tudja, amit ígér. Bár ez már egy másik téma.
A 60 percet kicsit soknak éreztem, azért ennyire sok információval nem bombáztak.

S01E02: E-cigi
Egyelőre annyi biztos, hogy még nincsenek hossztávú vizsgálatok a hatásáról. A közelmúltban megjelent hírek, amikben arról olvashattunk, hogy e-cigi használók tüdeje betegedett meg súlyosan és többen meg is haltak, mind folyékony THC-t tartalmaztak és/vagy nem ellenőrzött körülményekből származott. A másik, hogy az EU-ban jellemzőbben szigorúbban szabályoznak mindent; az élelmiszereket, kozmetikumokat, még az e-cigit is. Nem véletlen, hogy ezek az esetek az USA-ban történtek. Ezekre nem igazán tért ki az epizód, ezért említettem meg.

BlackXentric 

Részemről tíz pontos ez a sorozat. Nagyon fontos dolgokra hívja fel a figyelmet. Az utolsó rész volt a legsokkolóbb számomra. Tudatában voltam az egésznek, de akkoris.


Népszerű idézetek

Ascyra 

A jelenlegi számítások alapján az összes legyártott műanyagnak csak a 9%-át hasznosítják újra.

1. évad 4. rész – Színlelt újrahasznosítás
Ascyra 

Donald Johnston (Americcan Tobacco Co.): And I too beleive that nicotine is not addictive.

1. évad 2. rész – A nagy e-cigi üzlet
Ascyra 

Hon Lik: Akkoriban nem arról szólt a dolog, hogy mennyire menő valaki. A dohányzás enyhítette a kimerültséget… és a magányt.

1. évad 2. rész – A nagy e-cigi üzlet

Hasonló filmek címkék alapján