Tabukról tabuk nélkül (2017–) 15

Minden társadalomban léteznek tabu témák, melyekről ugyan mindenki tud, mégsem szívesen beszélnek róla, vagy foglalkoznak vele az emberek. Itt, Közép-Európában gyakran találkozhatunk például azzal a jelenséggel, hogy alkoholfüggő van a családban, vagy egy munkahelyi közösségben, de amíg nem… [tovább]

magyar

Szereposztás

Thuróczy Szabolcsnarrátor
Tabukról tabuk nélkül (2017–)

Gyártó
Spektrum

Kedvencelte 2

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Osli75 

Tetszettek a témák amiket boncolgat, de jobb lett volna ha kicsit mélyebbre ás egyes témákban. A szereplők általában érdekesek, jó alanyokat válogatott, de sok esetben éreztem úgy, hogy eljátszották a szerepüket, nem voltak természetesek egyes szituációkban.
Remélem lesz folytatás és abban már merészebb lesz és tényleg falakat fog ledönteni, nem csak kopogtat az ajtókon.

Oroa 

Tetszett, de sokkal többet is lehetett volna beszélni egyes témákról. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a sorozatot, mivel tényleg ezek a témák nem kéne tabukként elkönyvelni.

Xwoman 

Jó témákat feszegetnek, de ezekről kell is beszélni. Mert mindegyik létezik. Nagy kíváncsisággal várom a sorozat további részeit is.

zeana 

Nagyon vártam, mert szeretem az érdekes ismeretterjesztő sorozatokat. Különösen nagy reményeket fűztem hozzá, de hogy miért? Azt nem tudom. Nem volt jó. Thuróczy Szabolcs néha átmegy bugyutába, máskor túl komolyan veszi magát, de leginkább unott, begyakorolt szövegeket ad elő, elképzelem,ahogy néha elrontja és újra forog a kamera és újra és újra és tizedjére mondja el ugyanazt a mondatot, ami végül bekerül az anyagba.
Bár jó témákat feszeget, olyan érzésem volt,hogy nem mélyül el igazán, csak a felszínt kapargatja. A szereplők, vagyis az emberek, akik elmondták a történetüket, persze őszinték és érdekesek voltak, de nem hiszem,hogy szélsőségek lettek volna. Pedig ha egy tabukat ledönteni kívánó sorozat áldozatokat, elkövetőket, különcöket keres, akkor nem kellene beérni a közepessel. Ha a magyar egy negatív jelző a filmes világban, akkor ez a sorozat tipikusan magyar. Komolyan akarja venni magát, hatásos akar lenni, de gyengécske. „Igazi tabu, kényes, kellemetlen, irtózatos, lehangoló, felvillanyozó, tartalmas témák csontig boncolása…” – Mondja a kép. Aztán elkezded nézni a sorozatot és nem jönnek el ezek a pillanatok, helyette tartalmatlan, semmitmondó, már-már unalmas percek követik egymást.

…Főzés vagy takarítás közben, fél szemmel, háttérzajnak.

Horváth_Evelyn 

Az ötlet jó, de nagyon béna. Megtartja a tabukat, és nem oldja azokat.


Hasonló filmek címkék alapján