Sarkig tárt világ (1992–1992) 3

Ez Michael Palin második nagy utazása. Ezúttal az Északi Sarktól a Déli Sarkig járja be az utat földi és vízi közlekedési eszközökkel. Az út gyakran kalandos, sokszor nehézségekbe, néha reménytelennek tűnő akadályokba ütközik. Tanulságos például, hogyan jut át a Gorbacsov-féle változások után… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Michael PalinMichael Palin
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

krlany 

25 éves a film, ami azt is jelenti, hogy egy-két részlet már nem üt akkorát, mint amilyet anno a maga idejében tehetett. Ám ezzel együtt is érdekes, izgalmas, viszontagságos, és Palin helyzeteket kommentáló megjegyzései humorosak, még akkor is, ha néha bénák.:D Azért látszik rajta, hogy nem volt sétagalopp az az öt és fél hónap, és egyáltalán nem az idillikus oldalát mutatták az országok, ahol épp járt. A kontrasztok még néha őt is meglepték. Jó volt nézni, de nem lettem volna a helyében, csak egy-két helyen, pedig nem vagyok valami fotelkalandor.

Bélabá

Hétvégén néztem meg az első három részt. Tavasszal olvastam a könyvet, kíváncsi voltam, hogy milyen filmanyagot tudtak összehozni. Az utazás tagolása szerint halad a film, első rész Északon Skandináviában, a második rész Szovjetunió, a harmadik meg Töröko. és Egyiptom. Mindegyikben akadt érdekes és kevésbé érdekes részlet. Folytatom majd a 4. résszel.


Népszerű idézetek

krlany 

Nem vagyok nagy vodka ivó, de ha gyakorlom belejövök.

(2. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján