Pokémon: Az első film (Pokémon 1.) (1998) 37

Pokémon the First Movie: Mewtwo Strikes Back · ポケットモンスター ミュウツーの
96' · japán, amerikai · akció, animációs, kaland, sci-fi, fantasy, anime 12

Az emberek és a különleges kinézetű és képességű pokémonok békésen élnek egymás mellett a Földön. Ám egy titkos kutató-laboratóriumban néhány tudós elkészíti a hatalmas szellemi erejű Mew-Pokémon genetikai mását. Az új Pokémon kitör a laboratóriumból, és eltökélt szándéka, hogy megszerzi az… [tovább]

Képek 15

Szereposztás

Veronica TaylorAsh Ketchum (hang)
Jay GoedeMewtwo (hang)
Rachael LillisMisty (hang)
Eric StuartBrock (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Durván arcon csap, hogy mennyire kölyök voltam még mikor először láttam. 7 éves voltam. Most pedig majdnem 20 évvel később is, úgy zokogtam a film végén mint annak idején. Egyik legkedvesebb filmem a Pokémon szériából.
Látványos, nagyon jó a mondanivalója is. És Mewtwo, mikor leesik neki a szitu amit egész eddig magyaráztak neki, hát az a rész valami fantasztikus lett.
Hát ez van, így lassan 30 éves fejjel is még mindig imádom.

Oroa 

Imádtam, a végére vegyetek magatokhoz zsepit.

MrsCumberbatch 

Gyerekek, hogy én ezt régen mennyire imádtam. És most újra néztem. Még mindig aranyos. :)) spoiler

ienski

Kisebb korom óta imádom ezt a filmet. Emlékszem, ez volt az a film, amellyel soha nem tudtam betelni. Minden egyes hétvégén könyörögtem a szüleimnek, hogy vegyék ki a kazettát a videótékából, mert én meg szeretném nézni. Egy élvezetes alkotás rendkívül sok, s örökérvényű mondanivalóval. Utánozhatatlan.

Lahara

Hű, én annyira nagy rajongó voltam, hogy csak na. Méh saját kazettán is megvettem, csak a környezem ennek valahogy nem örült.

BlackSwan 

Régi emléket idéz bennem a film. Nemrég megnéztem újra, mivel a való életben is „mesterkedem”. :) Szeretem az első filmet, a szinkronok nagyon jók voltak, bár én a német nyelvűt is megnéztem, kíváncsi voltam rá, az angol nem adja vissza a karaktereket… Mindenesetre a történet nagyon megható, szeretem. Németre lefordították Mewtwo előzménytörténetét (nem is emlékeztem erre, szóval az újdonság erejével hatott rám), kedves és megmagyarázza Mewtwo eredetét, láthatjuk kölyök formában, egyszerűen imádnivaló. Ez a Pókémon a csúcs! A magyar szinkronja Kaszás Attila az első filmben, míg a másodikban elrontották és kissé öregembernek tűnt Hollósi Frigyes hangjával…

Lilla99 

Régen nagyon szerettem a Pokémon sorozatot, de a filmeket soha nem láttam, szóval úgy voltam vele pár év elteltével ezeket is megnézem. Soha nem néztem még anime filmet, szóval viszonyítási alapom nincs, viszont azt kaptam amit megszoktam a sorozatnál. Ugyanolyan kaland é kalamajka volt itt is, csak hosszabban. Pikachu még mindig iszonyat cuki, ez a cukiság pedig csak jobban fokozódott, amikor a végén spoiler. Az nagyon cuki jelenet volt. A Rakétacsapat most nem kapott túl nagy szerepet, de ez érthető is volt. Most a főgonosz Mewtwo volt, aki amúgy a végén spoiler. Ez meglepő volt.

KyKy

Ugyan a sorozat újranézésénél még csak az 1. évad közepe tájékán tartok, és nem is nagyon sikerült kisilabizálni, hogy a film az mikor jön képbe, de mivel már láttam a filmet is anno, nem ért nagy meglepetésként az egész. Aranyos, szerethető, akár a sorozat, és itt is a szeret a probléma megoldásának kulcsa, mint szinte minden sztoriban, ugye @rafaelo0824 ( @Marcsi0603)? :D

1 hozzászólás
Cholito

Imádom! Izgalmas, megható, tanulságos. Mi kell még? :)

Dániel_H 

A 90-es évek gyermekeként jómagam is rajongtam ezekért a történetekért. Ma már inkább csak valami nosztalgikus érzés fog el, ha a Pokémonra gondolok.
A film maga látványos, van valami mondanivalója is, és hát vannak benne pokémonok.
Sajnos el is aludtam rajta és a befejezés sem tetszett annyira.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján