Nyári háborúk (2009) 20

サマーウォーズ (Summer Wars)
114' · japán · animációs, kaland, anime

Kenji Kioso tizenegyedik osztályos fiú, aki zseniálisan ért a matekhoz. A nyáriszünetben úgy dönt, hogy nyári munkát vállal. Naganóba utazik, ahol egy pillanat alatt Natsuki álvőlegényévé válik, mint kiderül, ez lesz az állása. Eközben egy matematikai egyenlet megoldásán dolgozva katasztrófát… [tovább]

angol
japán · angol
Hirdetés
Nyári háborúk (2009)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Madhouse

Kedvencelte 6

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Sixa

Nekem összességében tetszett :D
Igaz, hogy Natsukit kb. halálra pofoztam volna, mert egy igazi p*csa, és az az OZ világ elég bizarr volt, de a végére nekem bejött az egész.
A nagy, idióta családot imádtam, a saját családomat láttam magam előtt :)
Ezt a filmet a mellékszereplők vitték el. Nagyi, Kazuma szerintem tök menő volt :D és Wabisuke.

5 hozzászólás
valdezier

Hát én ennél sokkal többre számítottam. Az Idő felett járó lány, a Farkasgyermek és A fiú és a szörnyeteg után (tudom, hogy az utolsó kettő időrendben utána áll, csak én azokat hamarabb láttam, azért említem itt őket) lehet, hogy csak túl magasak voltak az elvárásaim vele kapcsolatban. Az volt az érzésem a nézése közben, hogy túl sok mindent akartak belezsúfolni és már nem bírta el a film. A vége pedig már kínosan kiszámítható volt, szinte élvezhetetlenül. Nem is tudom, hogyan fejezzem ki magam pontosan, de egyfolytában ez járt a fejemben: „Neee, azért ezt már nem kéne.”
Egyébként jó ötlet ez az online karakteres dolog és szerintem a szereplőkkel sem volt gond. Az elején még nevettem is párszor rajta, szerintem elég ígéretesen indult. Kazuma nyuszi avatarja nagyon tetszett, illetve az, hogy ebben az online világban minden karakter fekete kontúr helyett pirossal volt megrajzolva, mert ez eléggé érdekessé tette azt a környezetet.
Összességében, nem mondanám, hogy ez egy rossz film, de azt sem, hogy olyan jó. Elmegy, egyszer megnézi az ember, de inkább a fent felsorolt filmeket ajánlanám.

Meryl 

Nem tudom megmagyarázni pontosan miért, de borzasztóan idegesített az egész film. Lassan az arcomat kapartam már.. Akinek kedves az ép elméje, annak nem ajánlom..


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján