Mondd, ki vagyok én? (2019) 19

Tell Me Who I Am
85' · egyesült királysági · dráma, dokumentumfilm

A dokumentumfilmben Alex ikertestvérét, Marcust kéri meg, hogy meséljen neki múltjáról, miután elvesztette emlékezetét. Ám testvére elhallgat egy sötét családi titkot.

angol

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

Evione

Ez egy nagyon felkavaró dokumentumfilm. Nincsenek rá szavak. Egyszerűen döbbenet.
Mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy mielőtt megnézitek, ne keressetek rá a történtekre. Előzetesen elég annyit tudni, hogy van egy ikerpár, akik közül az egyiket, Alexet baleset éri, ami miatt amnéziás lesz. Egyedül a testvérét, Marcust ismeri fel, rajta kívül senkire és semmire nem emlékszik. Alex teljesen megbízik Marcusban, aki segít is neki az emlékei feltárásban. A kérdés az, hogy vajon Marcus mindenben az igazat mondja?

Barby2005 

Könnyedebb filmet nem is választhattunk volna :'D Komolyra fordítva a szót nekem egyáltalán nem tetszett. Nyilván ez egy szörnyű dolog, és meg is nyomott utána, de valahogy az előadás- és az elmesélés módja nekem most nagyon nem jött át. Sokszor szeretem a dokumentumfilmeket, de miközben ezt néztem, végig az volt az érzésem, hogy túl színpadias, túl mű, húzzák, húzzák, mire végül csak kijön minden 20 mp alatt (mire természetesen már tudod, mi fog következni). A sztori iszonyat kemény, belegondolni sem tudok és nem is akarok komolyabban, én szimplán csak nem értem az embereket, ha ilyenek megtörténnek tényleg inkább robbanjon fel a bolygó és haljon ki az emberiség. Viszont ahogy ezt elmesélték most, nekem egyáltalán nem jött be.

Mr_Catharsis91 

Hát ez se egy karácsonyi történet. A trauma-feldolgozás érdekes volt benne. Az egyik többet akart, a másik meg a csönddel védekezett.
Én hiányoltam belőle, hogy egy pszichológus is néha hozzászóljon, és kapjunk egy szakszerű véleményt a dolgok működésééről, minek a hátterében mi állt.
Korrekt iparos munka, de lehetett volna sokkolóbb, ütősebb is, ha mélyebbre gázolnak az ember sötétebb bugyraiba.


Hasonló filmek címkék alapján