Ju-on 2 (2000) 5

Ju-on: The Curse 2 · 呪怨2
76' · japán · horror 18

A film közvetlen folytatása az első résznek. Az ingatlanközvetítő spirituális jelenségekre érzékeny húga elmegy megnézni a házat, és találkozik annak már halott lakóival és az átokkal.

Szereposztás

Fuji TakakoSaeki Kayako
DendenYoshikawa, Police Detective
Kaku TomohiroNobuyuki Suzuki
Yanagi YureiShunsuke Kobayashi
Matsuyama TakashiSaeki Takeo
Ju-on 2 (2000)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Toei Video Company

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

kkata76 

Ugyanolyan minimalista stílusú, mint az első (lehet hogy csak a szűkös források miatt, meg mert mindkét filmet csak videóforgalomba szánták), és ez nagyban hozzájárul a remek sajátos hangulatához és az idegtépő feszültséghez is. Hol egy kisszobában vagyunk, hol egy (nem túl nagy) nappaliban, hol egy folyosón. Kevés szereplő van, annak is nagy része halott (vagy hamarosan az lesz…), és megint azok a szörnyű hangok… kimondottan nyomasztó az egész. Véres-kaszabolós jelenetek nincsenek benne – ez nem az az alműfaj – mégis rettentően ijesztő és hátborzongató tud lenni, többek között ezért szeretem az ázsiai horrort. :D (Viszont kelleni fog egy kis idő, mire a macskámmal helyrerázódik a kapcsolatunk ezek után).

mvancsika 

Jaj. Valóban az első rész közvetlen folytatása. Olyannyira, hogy az első fél óra egy az egyben annak az utolsó fél órája. Azután folytatódik a történet az első rész végén megismert két szereplővel.
Itt is ugyanaz a problémám. Mire megismerünk egy szereplőt, már meg is hal. Senkit sem tudok kedvelni, senki történetét nem lehet hosszabban követni, csak a ház, ami állandó. Később még az sem.


Hasonló filmek címkék alapján