Holly Hobbie és barátai: Holly Hobbie karácsonyi kívánsága (Holly Hobbie és barátai 2.) (2006) 2

Holly Hobbie and Friends: Christmas Wishes
44' · amerikai · animációs, vígjáték 6

Beköszöntött a karácsony, Holly és a barátai a városban ünnepelnek. Kyle télapónak öltözött, Robbie manónak, Sajtos, a malac pedig rénszarvasnak. De nem mindenkit kapott el az ünnep öröme és hangulata. Amikor Holly, Amy és Carrie összetalálkoznak a városban egy fiatal özveggyel és iker… [tovább]

Szereposztás

Alyson StonerHolly Hobbie (hang)
Tinashe KachingweCarrie Baker (hang)
Liliana MumyAmy Morris (hang)
Rusty SchwimmerJessie néni (hang)
Diedrich BaderDave bácsi (hang)
Jansen PanettiereRobbie Hobbie (hang)
Dee Bradley BakerWillie Scranton (hang)
Hirdetés
Holly Hobbie és barátai: Holly Hobbie karácsonyi kívánsága (2006)

Kiemelt értékelések

Gothic01 

Pár napja bedobta anya, hogy nézzük újra, – amikor gyerek voltam, akkor ő talán még jobban rajongott érte, mint én, pedig szerettem :D – így gondoltam, egyúttal feltöltöm a Snittre, és értékelem. Anno nem ez volt a kedvenc részem, szerettem/szeretem a karácsonyt, régen sok karácsonyi mesét is megnéztem, de a karácsonyi mesék között… nos, sok a túl giccses, túl émelyítő, túl nyálas, TÚL SOK nagybetűkkel, és ez is olyan volt nekem már akkor is.

Az animációval olyan fejbevágó pofára esés ért, hogy még mindig alig akaródzok belőle magamhoz térni, engem totálisan hülyére vettek a róla őrzött emlékeim. Határozottan úgy rémlett, hogy a szereplők magasabbak és arányosabb alkatúak, nem pedig ilyen picik, eltúlzott fejjel és túl vékony, végtagokkal, túl hosszú lábakkal a felsőtestükhöz képest. Ráadásul bennem az maradt meg, hogy részletesebb és szebb a grafika, hogy ez egy igazi, jól összerakott animáció, ehhez képest semmi árnyék, és a színek összefolynak, alig vannak a körvonalon belül meghúzva a részletességhez kellő vonalak.

Maga a történet is jobbnak tűnt az emlékeimben a fentebb elmondottak ellenére. Ez tipikusan az a gyerekes formula, amit a magam részéről ennyi idősen képtelen vagyok élvezni, annyira túlnyálas – direkt egyben – meg túlbuzgó meg… tenyérbemászóan segítőkész, rózsaszín idill. Azt tudom, hogy amikor még gyerekként néztem, akkor is legalább 14 évesnek gondoltam a főbb szereplőket, de most szembesülve vele, hogy tízévesek… olyan hiteltelen az egész. Tízévesek ennyi közösségi munkában vesznek részt, tízévesek hirtelen úgy döntenek, hogy felkarolnak és megmentenek egy karácsonyozni nem akaró családot, sütik a sütiket, szánkón odahúzzák a fenyőfát meg a pedánsan összekészített díszeket dobozban, és még azt is összekavarják, hogy a családban az anyuka kicsit visszazökkenjen a tinédzserkorába… Persze. Ha annyi éves lenne, amennyinek hittem, Holly akkor is egy kissé túlbuzgó, Teréz anya komplexusos kiscsaj lenne, de így… mint egy Gandhi és Mary Poppins által túlképzett golden retriever.

Carrie volt a kedvencem régen, most is őt tartottam a legnormálisabbnak, Amy rémesen buta – és viccesnek akarják ezt beállítani.

Az is felmerül természetesen, hogy akkor hány éves az öccse. Kettő vagy három évvel lehet fiatalabb, azaz nyolc- vagy hétéves. És az a mese üzenete, hogy követendő példa, hogy egy hétéves gyerek elmegy dolgozni azért, hogy a felnőtt családtagoknak vehessen valamilyen drága ajándékot. WTF… Ez csak szerintem nem normális dolog az életszerűtlen beütésen kívül?

Az özvegy mentalitására gyerekként is pipa voltam, most végképp. Egy két kisgyerekkel rendelkező anya hogyan lehet olyan önző dög, spoiler ?! Nem elég, hogy meghalt az apjuk, még az év nagyobb örömlöketet adó időszakát is el kell venni tőlük, zseniális. Meg kiütközik a fontossági sorrend is, ahol a két kis srác van hátrább…

A dalok könnyen megtapadnak a fülben, még most is hallom a zsémbes papa és a felesége duettjét, és a karácsonyi műsoros próbán elhangzott éneket.

Nem jött össze a nosztalgiázás…


Folytatása

Összehasonlítás

Holly Hobbie és barátai


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján