Gokushufudou (The Way of the Househusband 1.) (2021–2021) 28

The Way of the Househusband · 極主夫道
17' · japán · romantikus, vígjáték, sorozat, anime 13
1 évad · 5 rész

„Halhatatlan Tatsu”, a legendás jakuza, aki egyedül ólomcsővel győzte le a rivális bandát, olyan név, amelyről ismert olyannyira, hogy félelmet ébreszt mind az edzett rendőrökben, mind az ördögi bűnözőkben. Hirtelen eltűnése után nem sokkal a szakma enyhe megváltoztatásával visszatér. Most a… [tovább]

japán · angol

Szereposztás

Tsuda KenjirouTatsu (hang)
Itou ShizukaMiku (hang)
Okitsu KazuyukiMasa (hang)
Ichimichi MaoGin (hang)
Tanaka AtsukoTorii Hibari (hang)
Hosoya YoshimasaTorajirou (hang)
Gokushufudou (2021–2021)
Rendező

További stábtagok

Gyártó
J.C.Staff

Streaming
Netflix

Kedvencelte 4

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Ez egy nagyon humoros és érdekes történet, aminek a mangáját imádom, így felcsillant a szemem, amikor bejelentették az anime adaptációt. De hatalmasat csalódtam benne. 5 epizóddal szúrta ki a Netflix az emberek szemét, és ha ez még nem lenne elég, gyakorlatilag annyit csináltak, hogy kiszínezték a manga paneljeit, mozgatják a karakterek száját, és a karakterek mozgása, már ha méltóztatnak egy kicsit megmozdulni, úgy néz ki, mintha játékfigurákkal bábozna az ember egy fix háttér előtt… Ennek ellenére a poénok még mindig ütnek, a sztori maga arra épít, hogy Tatsu nem igazán vetkőzte le régi szokásait, és akaratlanul is halálra rémíti az embereket, tehát lehet rajta nevetni – már ha éppen nem sírnék a megvalósítás minősége miatt. Viszont a seiyuuk, vagyis főleg Tatsu seiyuu-ja, Tsuda Kenjirou hatalmasat alakított, gyakorlatilag ő viszi el a hátán a sorozatot, de összeségében hatalmas csalódás számomra ez az adaptáció.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Igényes és vicces sztorik (epizódok) és nagyszerű seiyuu teljesítmény. Ezzel a kettővel lett jobb, mint egy átlag vígjáték anime.
A rajzolás szép volt, de mivel gyanítom egy olcsó projekt volt, emiatt nem fordítottak sok időt rá. Volt, ami nemhogy meganimálva, de még megrajzolva sem volt. o.O
Ettől függetlenül egy szórakoztató kis anime volt, ami egyszeri nézésnek bőven elment.

K_A_Hikari 

Ez engem nagyon jókor talált meg :D Tetszettek a rövid történetek, amikből felépült a sorozat, meg az egész helyzetkomikum, hogy yakuza vezérből háztartásbeli férjé változott (és amúgy piszok jól helyt is állt :))
Nem annyira animés, inkább egy mozgóképes képregényt juttatott eszembe az egész vizuális kivitelézése, de egyáltalán nem zavart, szerintem kifejezetten egyedi megoldás.
Nagyon kíváncsian várom a második évadot.

chibizso

A The Way of the Househusband a szokásos animés humorban tálalja rövid történetét, ám ha ezzel a kifejezés móddal nincs különösebb bajunk, akkor remek szórakozást tud nyújtani a maga 17 percével.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2021/04/14/the-way-of-the-hous…

ChEebor 

Sokat gondolkoztam, hogy akkor ez most 6 vagy 7 csillag legyen-e, végül a 7 mellett döntöttem, mert inkább tetszett, mintsem bosszankodtam a nagy hiba miatt. Ugyanis a Gokushufudou leginkább a története miatt érdekes, ami nagyon jól sikerült (a sztori maga olyan 9-10 pont simán van), humoros, szerethetők a karakterei és a poénjai is. Szerintem a hangok is rendben voltak, életre tudták kelteni a figurákat. A baj a képi világgal van. Illetve ez sem teljesen igaz, mert igazából a kinézete, a színezése rendben van, nagyrészt viszonylag egyszerű, de jó, egy-két kép pedig tényleg szép benne… De ami az animációt illeti, ott nagyon nagy bajok vannak. Kezdve ott, hogy nem is egy normális animére emlékeztet, hanem egy amolyan mozgó képregényre. És persze elismerem, hogy régen is voltak olyan nagyon kevés pénzből készült alkotások, amelyekben alig volt valami mozgás, mégis jól sikerültek, de azok még az Internet előtt voltak, és nem hiszem, hogy az amúgy is elég botrányos animekezeléséről hírhedt Neflixnek pont így kéne égetnie magát. De mindegy, mert bár ez egy nagyon komoly hátrány, szerintem maga a sorozat stílusa menti az egészet, és nekem bejött. Lesz második sorozat, és mivel mind a manga, mind az első sorozat (hibáinak teljes felismerése mellett is) elég népszerű, talán remélhetjük, hogy az eléri a kívánt színvonalat ebben a tekintetben is.

rapchee 

rég nevettem ennyit
az animáció kissé zavaró, de elvileg szándékosan a mangát akarták megidézni, kicsit talán túllőttek a célon

Dorka50

Animének nem mondanám, inkább képregény, ami néha mozog, de nekem tetszett. Igaz a mangát nem olvastam… Végig fogtam a fejem, hogy ez mi?? Baromi vicces volt. Nagyon nem illett abba a képbe, amit a yakuzákról elképzel az ember. Jókat nevettem rajta. Kár hogy csak 5 részes volt.


Folytatása

Összehasonlítás

The Way of the Househusband


Hasonló filmek címkék alapján