Gintama (2006–2010) 12

Történetünk főhőse Sakata Gintoki, akiről annyit talán érdemes tudni, hogy neve utal természetesen göndör ezüstös üstökére, kicsit beteges szinten édesszájú és egyébként is reménytelenül gyermeteg (vagy ahogy ő fogalmaz: "Egy férfi a szíve mélyén mindig kisfiú marad"), meglehetősen közömbös a… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Sugita TomokazuSakata Gintoki (hang)
Kugimiya RieKagura (hang)
Sakaguchi DaisukeShimura Shinpachi (hang)
Sugimoto YuuCatherine (hang)
Tachiki FumihikoHasegawa Taizou (hang)
Sakaguchi KouichiHata-ouji (hang)
Fujiwara KeijiHattori Zenzou (hang)
Nakai KazuyaHijikata Toushirou (hang)
Aono TakeshiHiraga Gengai (hang)
Hino SatoshiKamui (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

TiaManta 

Eleinte milyen hányattatottan indult az ismerkedésem ezzel. Megnéztem ez első rész felét.
„- Mi ez? – kérdeztem – Nem kell nekem ez a hülyeség. – mondtam."
4 év múlva másodjára ugyanez (az első rész filler amúgy mint megtudtam). Majd rá még kb 3 év és kibírtam még pár részt, és tovább nézte, és tovább, tovább, tovább. El is fogytak az évad részei. Baromi jól el voltam vele. Mikor meg felbukkantak történet szálak, csak néztem milyen jól is működik ezekkel a zakkant karakterekkel egy ilyen sztori. Azért is olyan amilyen hisz alapvetően paródia, a létező összes vicc fajtával. Az aranyostól, egészen a megdöbbentő, és valljuk be a gyomorforgatóig. Az összkép akkor válik láthatóvá ha lenyomod ezt 201 részes agymenést. Bár én elsőnek, és másodjára se álltam készen rá. Kezdő animésnek nem ajánlott. Nem is érti akkor a sok utalást, és az ebből adódó humorizálást.
Sok zenéjét külön élvezet hallgatni.

Ashie

Életemben nem nevettem ennyit animén, mint ezen. Minden rész tartogat valami über baromságot, és azt vettem észre, ez minden rész után csak fokozódik.
A szereplők, egytől-egyig egyediek, mind szerethetőek. Majdhogynem szórakozva tanulunk egy minimális történelmet is, az anime egyedi módján.
Az openingek és az endingek nagy része számomra telitalálat volt. A filmek pedig, ah. Imádtam.

_Vica_

Naruto utánai, nagy nagy kedvenc animém. A szívem csücske. Azt hiszem 3x néztem újra. Ezt az animét vagy valaki szereti, vagy nem. Köztes állapot nincs. Ennyit nevetni én őszintén még sose nevettem, mint ezen a három dilis főszereplőn, és persze a mellék szereplőkőn Shinsengumi és társaikkal egyetemben. Vitték az ívet rendesen.
Gin-san akkor is te vagy a favoritom.
De be kell valljam, mindegyik szereplő hozzám nőtt. Hijikata, Sougo, Gorilla-san, Kagura, Shinpachi Megane. Na és a nagy kedvencem…Pricne Hata. Love and Peace Imádás van. :D Nagyon sok filler epizód van benne, ( ami úgyan úgy jók) mindenki készüljön fel rá, de az alap storynál se kell jobb. Megéri kivárni.
Nagyon sokat tanulnam ebből az animéből, a Japán kultúráról, történelemről, ételekről, szokásokról. Nem viccelek, csomó dolgot innen tudtam meg, volt szó a társadalomról is. Igazi szatíra.
Egy szónak is száz a vége, ne ijesszen meg a sok rész…kezd el. Adj egy esélyt neki. Ha nem tetszik akkor meg lépj tovább. De megérdemel egy esélyt, mert ha tetszeni fog akkor nem fogsz róla le akadni. Szó szerint értsd. Ja és a háttérzenék csak adják a löketet a poénoknak, hihetetlen. Na meg az endingek és openingek…Najóóó, abbahagyom.
Love & Peace


Népszerű idézetek

pamatss 

If you have time to fantasize about a beautiful end, then just live beautifully 'til the end.

– Sakata Gintoki

pamatss 

Stress makes you bald, but it’s stressful to avoid stress, so you end up stressed out anyway, so in the end there’s nothing you can do.

pamatss 

Life is like a mountain. You can say you have reached the top only after climbing back down.

– Sakata Gintoki


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján