Gintama (Gintama - anime 1.) (2006–2010) 17

Gin Tama / Silver Soul / Yorinuki Gintama-san · 銀魂
24' · japán · akció, animációs, kaland, vígjáték, sorozat, történelmi, anime 13
1 évad · 201 rész

Történetünk főhőse Sakata Gintoki, akiről annyit talán érdemes tudni, hogy neve utal természetesen göndör ezüstös üstökére, kicsit beteges szinten édesszájú és egyébként is reménytelenül gyermeteg (vagy ahogy ő fogalmaz: "Egy férfi a szíve mélyén mindig kisfiú marad"), meglehetősen közömbös a… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Sugita TomokazuSakata Gintoki (hang)
Kugimiya RieKagura (hang)
Sakaguchi DaisukeShimura Shinpachi (hang)
Sugimoto YuuCatherine (hang)
Tachiki FumihikoHasegawa Taizou (hang)
Sakaguchi KouichiHata-ouji (hang)
Fujiwara KeijiHattori Zenzou (hang)
Nakai KazuyaHijikata Toushirou (hang)
Aono TakeshiHiraga Gengai (hang)
Hino SatoshiKamui (hang)

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

szcsigusz 

Nagyon elfogult leszek, annyira megszerettem, hogy a top 5-ben mindig benne lesz, akármi történjék is. Nem is tudom, hogy rendes értékelést lehet-e így írni hozzá, de azért lássuk a medvét…
Először megijesztett, hogy ilyen sok része van, de gondoltam, kapok egy hosszú, folyamatos történetet. Hogy én mekkorát tévedtem! Még a készítők sem álltak elő semmilyen magyarázattal, miről szól igazából a Gintama. És ez így is volt jó számomra. Tömény humor az egész, a paródiái verhetetlenek, amikor sírtam a részeken, akkor az a nevetéstől volt. Ránézésre nincs benne semmi rendszer, de amikor kezdett túl sok lenni a sok aberrált poén, akkor ellensúlyozásként jött néhány komolyabb rész, amik éppen olyan nagyszerűek voltak, mint a vicces részek. Meglepődve vettem észre, hogy a sorozatnak hihetetlenül jól áll a komolyság is, a Benizakura és a Red Spider arc-ok a kedvenceim lettek.
A szereplők többsége is a szívemhez nőtt pedig sokan vannak. :)
Gintoki lett a kedvencem, az ezüst színű göndör hajjal megáldott (szerinte megátkozott), édességfüggő, folyton Jump-ot olvasó alkalmi munkás és állandóan fakardot viselő szamuráj, aki egyáltalán nem egy példakép. spoiler Ezek ellenére, ha a helyzet úgy követeli, akkor megmutatja az érett oldalát, ilyenkor csak még jobban imádom.
Gintoki munkatársai a hatalmas étvággyal és földönkívüli erővel rendelkező Kagura, és a kora ellenére a környezete miatt enyhén idegbajos Shinpachi. Gintoki gyerekkori barátja, Katsura Zura is gyakran feltűnik kacsára hasonlító földönkívüli háziállatával, aki az Elizabeth nevet kapta. Shinpachi nővére, Otae, és a helyi rendfenntartó szervezet, a Shinsengumi tagjai is sok szerepet kapnak az élen Kondoval, Hijikatával nagyon adom a majonéz imádatát, lol, és Sougoval, de az állandóan munkanélküli Hasegawa Madao is sokszor feltűnik. A gonoszok közül Takasugit és Kamuit kedveltem meg, szerintem ők a jövőben is sok fejfájást okoznak majd mindenkinek spoiler. Még temérdek szereplője van a sorozatnak, mindet még csak felsorolni sem lehetne itt, csak a kedvenceimet említettem meg.
Utoljára hagytam a zenéket. Gratulálok Gintama! A Haikyuu!-n kívül nem volt még egy olyan anime eddig, amiben tetszett volna az összes opening, sőt, a Gintama még azt is elérte, hogy sok endinget is megkedveljek. Az op-eket és néhány ed-et napi szinten hallgatom, annyira jók.
Zárszóként/összefoglalva: imádom a sorozat össze-visszaságát, a szereplőket a hülyeségeikkel együtt, a vidám és komoly jelenetek váltakozását, a zenéket, a sztereotípiák felrúgását vagy éppen kiparodizálását, az összes fajta humort… mindenkinek ajánlom, aki ezek közül csak egy dolgot is szeret.

2 hozzászólás
TiaManta 

Eleinte milyen hányattatottan indult az ismerkedésem ezzel. Megnéztem ez első rész felét.
„- Mi ez? – kérdeztem – Nem kell nekem ez a hülyeség. – mondtam."
4 év múlva másodjára ugyanez (az első rész filler amúgy mint megtudtam). Majd rá még kb 3 év és kibírtam még pár részt, és tovább nézte, és tovább, tovább, tovább. El is fogytak az évad részei. Baromi jól el voltam vele. Mikor meg felbukkantak történet szálak, csak néztem milyen jól is működik ezekkel a zakkant karakterekkel egy ilyen sztori. Azért is olyan amilyen hisz alapvetően paródia, a létező összes vicc fajtával. Az aranyostól, egészen a megdöbbentő, és valljuk be a gyomorforgatóig. Az összkép akkor válik láthatóvá ha lenyomod ezt 201 részes agymenést. Bár én elsőnek, és másodjára se álltam készen rá. Kezdő animésnek nem ajánlott. Nem is érti akkor a sok utalást, és az ebből adódó humorizálást.
Sok zenéjét külön élvezet hallgatni.

Ashie

Életemben nem nevettem ennyit animén, mint ezen. Minden rész tartogat valami über baromságot, és azt vettem észre, ez minden rész után csak fokozódik.
A szereplők, egytől-egyig egyediek, mind szerethetőek. Majdhogynem szórakozva tanulunk egy minimális történelmet is, az anime egyedi módján.
Az openingek és az endingek nagy része számomra telitalálat volt. A filmek pedig, ah. Imádtam.

_Vica_

Imádom,azt hiszem 3x néztem újra. Ezt az animét vagy szereti az ember, vagy nem. Köztes állapot nincs. Ennyit nevetni én őszintén még sose nevettem, mint ezen a három dilis főszereplőn, és persze a mellék szereplőkőn Shinsengumi és társaikkal egyetemben. Vitték az ívet rendesen.
Gin-san akkor is te vagy a favoritom.
De be kell valljam, mindegyik szereplő hozzám nőtt. Hijikata, Sougo, Gorilla-san, Kagura, Shinpachi Megane és Pricne Hata…
Nagyon sok filler epizód van benne, ( ami úgyan úgy jók) mindenki készüljön fel rá, de az alap storynál se kell jobb. Megéri kivárni.
Nagyon sokat tanulnam ebből az animéből a japán kultúráról, történelemről, ételekről, szokásokról/hagyományokról. Nem viccelek, csomó dolgot innen tudtam meg!
Egy szónak is száz a vége, ne ijesszen meg a sok rész…kezd el. Adj egy esélyt neki. Ha nem tetszik akkor meg lépj tovább,de megérdemel egy esélyt.
Ha tetszeni fog akkor nem fogsz róla le akadni. Szó szerint értsd. Ja és a háttérzenék csak adják a löketet a poénoknak, hihetetlen. Na meg az endingek és openingek…Najóóó, abbahagyom.
Love & Peace

ladybird12 

1 évad
Baromi jó animé. Csak ajánlani tudom azoknak akik csak jókat akar nevetni. Gintamában mindenki szó szerint senki nem komoly, inkább valamelyest a határán csoszog és inkább azt mondanám, hogy kissé a dilisek, DE helyén van a szívük. Kivéve ha pénzről van szó. Sírva nevet az ember tőle.
Ja amúgy mindenkit bírok de nagy kedvencem Zura…bocsánat Katsura.
Folytatás következik


Népszerű idézetek

pamatss 

If you have time to fantasize about a beautiful end, then just live beautifully 'til the end.

– Sakata Gintoki

pamatss 

Stress makes you bald, but it’s stressful to avoid stress, so you end up stressed out anyway, so in the end there’s nothing you can do.

szcsigusz 

Ha egy mester kötelessége, hogy a diákjával együtt viseljék a fájdalmat, akkor mi a tanítvány kötelessége? Hogy elég erős legyen ahhoz, hogy a hátára vegye a mesterét.

1. évad 180. rész
szcsigusz 

Te sosem voltál normális, de ma különös szintekre emelted ezt a képességed, Zura.

1. évad 173. rész
szcsigusz 

Kagura: Majonézt ken a fára.
Gintoki: Ne aggódj. Ő egy majonéz tündér. Így jelölik meg a területüket.

1. évad 65. rész – Rhinoceros Beetles Teach Boys that Life is Precious
szcsigusz 

Mikor fog Madao virágozni?

1. évad 188. rész
pamatss 

Life is like a mountain. You can say you have reached the top only after climbing back down.

– Sakata Gintoki

szcsigusz 

Sírj, ha úgy érzed, sírnod kell. Nevess, ha úgy érzed, nevetned kell. Amikor csúnya arcot vágsz, akkor én rondább képpel fogok sírva fakadni. Amikor annyira nevetsz, hogy már belefájdul a hasad, akkor én hangosabban fogok nevetni.

1. évad 180. rész
Liza 

Even if you are shorter than everyone else, you just have to become a samurai whose heart is bigger than the rest.

szcsigusz 

Mostantól te forgatod azt a kardot. De nem azért, hogy elpusztítsd az ellenséged. Nem azért, hogy megszabadulj a gyengeségtől és megvédd magad. Hanem hogy megvédd a saját lelked.

1. évad 180. rész

Folytatása

Összehasonlítás

Gintama - anime


Hasonló filmek címkék alapján