Pöpec tészta másnapos sült krumpliból? A kreatív konyhai vetélkedő tehetséges séfjei pompás friss fogásokat varázsolnak a hűtőben tengődő maradékokból.
Főzzünk maradékból! (2020–2020) 7★
Szereposztás
Jackie Tohn | műsorvezető |
---|---|
Rosemary Shrager | önmaga |
David So | önmaga |
Kedvencelte 1
Várólistára tette 8
Kiemelt értékelések
1. évad: A koncepció nagyon jó volt, de a közepe táján unalmassá vált hogy mindig ugyan azokat főzik picit más variációban. Curry, töltött gombóc, gnocchi, gofri meg buggyantott/ sült tojás.
Nekem a legnagyobb bajom a műsorvezetőkkel volt. Jackie Tohn bugyuta viccei, állandó hangoskodása nekem sok volt és a dalolászás… Rozmaring sem volt túl szimpatikus. David So-t viszont kedveltem.
Nem rossz, és maga a koncepció is érdekes volt. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen kreatívan fogják felhasználni a maradékokat, sok jó ötletet lehet meríteni belőle. Nyilván a fűszerezés a kulcs, itt is ezt hangsúlyozták mind a versenyzők, mind a bírák.
Ami zavart, hogy szinte mindig kissé bugyutának éreztem az amerikai műsorvezetési stílust. Miért van az, hogy az angolok olyan flottul tudják ugyanazt – béna poénok és idegesítő hangoskodások nélkül? Ezen lehetne még mit javítani…
Tetszett benne hogy teljesen újszerű főzős műsor, és a főzés mellett a humor is nagy szerepet kapott. Ilyen „agyament” zsűrit egyik realityben sem láttam, Jackie Tohn nagyon tolta a(z idióta, butácska) poénokat és a dalokat. Tetszett, hogy sokan nyertek rakott kp-t, mégha nem is milliós összegeket (bár forintba átszámítva azért 6 számjegyű összeg). A műsor alapkoncepciója, hogy kész ételekből valami új szülessen, ami teljesen más mint előtte volt. (Kicsit undi belegondolni, hogy valaki a másnapos paradicsomlevest, rakott krumplit,. lekváros palacsintát és egy zacskó chipset egyben felhasználva valami új, ehető és elegáns ebédet üssön össze.) Nem biztos hogy megkóstoltam volna, a maradékból összetrutymolt kajákat, egynémely nem tűnt bizalomgerjesztőnek. A végére elég „unalmas” lett a menü, a kínaiból mexikói és fordítva, a köretekből pedig gnocchi, olajban sült „gombóc”, vagy gofri lett.