Eoddeun Annyeong (2014–2014) 7

What Kind of Goodbye / Some Kind of Goodbye / Another Parting · 어떤 안녕
10' · dél-koreai · dráma, romantikus, fantasy, rejtély, minisorozat
5 rész

Ha egy napra megtapasztalhatnád a tökéletes szerelmet, vajon cserébe kibírnád szerelem nélkül egy egész életen át? Heol azért érkezik a Földre, hogy kiderítse, miért sírnak az emberek. Erre mindössze egy napot kap. Ekkor találkozik Ha Nával, aki épp öngyilkosságra készül, mert szerelme elárulta… [tovább]

Szereposztás

Seo In GukAhn Young Mo / Hul
Wang Ji WonSeo Ha Na
Choi Dae HoonKang Joon Suk
Eoddeun Annyeong (2014–2014)

Gyártó
DRAMAcube

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Theana 

Ha a történet nem is, de a hangulat azonnal beszippantott. Na meg Seo In Gukot is jó volt újra látni. Pont ezért nagy kár, hogy nem volt kicsit kidolgozottabb Hul szála: először járt a Földön, ráadásul oldalazva, de vezetni és úszni akadály nélkül tudott. Ha leredukálták volna az utolsó részben látott videóklipszerű felesleges felvételeket Ji Wonnal a kádban, és mondjuk szenteltek volna az említett problémára valamivel több időt… Másrészről viszont nem Hul-on volt a hangsúly, mert nem ő volt a főszereplő, de ez akkor is nagyon sántít. Miért sírnak az emberek is egy nagyon érdekes kérdéskör, mégsem lett igazán kibontva. Hul-lal mit történt ezek után?
Hana szerintem egy nagyon átérezhető problémával küszködött, egy nagyon valós jelenség a mai világban is. Sodródva az árral, becsapva saját önmagát: hogy így jó, vele jó. Aztán amikor a béna várból kihúzták az alapul szolgáló téglát (a párkapcsolatát), összedőlt az egész hazugságpalota. Az ő esetében is a kidolgozás kissé felszínes (spoiler), viszont az üzenet átjött. „Don't lie to yourself.”
„Let's stay for another day.” Ez a mondat pedig amennyire reményteli tud lenni, annyira elkeserítő is egyben.

Gwener 

Nem tudom. Nem mondanám jónak, de rossznak sem. Volt egy hangulata, remek jelenetek is akadtak, a dal csodálatos, és Seo In Guk… ő egyszerűen nem tud vacak lenni, mindig ragyog.
Lehet, hogy újra kéne nézni, és akkor kitisztulna…. majd egyszer… talán

ViPa

Nem is tudom, mivel kezdjem először. Azt meg kell hagyni, hogy az alapötlet jó, a színészek is jók voltak, viszont a karakterek több sebből véreztek. Kezdjük Hanaval. Ha elhagy a szerelmed, akit mindenkinél jobban szerettél, ráadásul éppen a legjobb barátnőddel csal meg, az baromira tud fájni, igen. De ez még egyáltalán nem ok arra, hogy valaki öngyilkos akarjon lenni, hacsak nem érzelmileg instabil és beszámíthatatlan az illető, vagy valamilyen más pszichológiai problémái vannak, de Hanara ez nem volt jellemző. És mivel ez volt a karakterének alapja, így elég hiteltelenre sikerült szegény. Persze előhozták azt a szálat is, hogy valójában minden, amit akart az nem más, mint élni, és emiatt a csalódottság miatt nem tudott, de végső soron az embert nem lehet meggyőzni azzal, hogy valaki egy szakítás miatt akarjon öngyilkos lenni; engem legalábbis nem sikerült.

A másik pedig Hul-volt, vagy Ahn Young Mo, ahogy tetszik. Ő ugyebár egy földönkívüli, akit azért küldtek a földre, hogy teljesítsen egy küldetést: egyetlen nap alatt derítse ki, miért sírnak az emberek. Hul épp a jó emberrel találkozik, hiszen Hana jelenleg mást sem csinál, csak sír, tehát Hul egyrészt ezért marad vele, hogy kiderítse, mi az oka a sírásának. Az ő karakterével az volt a baj, hogy kidolgozatlan volt, összecsapott, és nem figyeltek oda a részletekre, ami agyonvágta az egész karaktert. A srác tudott vezetni, tudta használni a pisztolyt, sőt, képzeljétek, még úszni is tudott, holott most járt életében először a földön, és életében először volt emberi testben! Viszont, fogalma sem volt arról, hogyan kell sétálni (!), nekiállt oldalazófutásban átmenni a zebrán (de közben tud vezetni, meg úszni, hm, érdekes), és azt sem tudja, mi az a mandarin, és hogyan kell megenni (fogta, aztán hájastul beleharapott a mandarinba). Értitek, ugye? Tiszta összecsapott volt a karakter, egymásnak ellentmondó dolgokat művelt. A másik az, hogy az ő bolygóján elvileg nem voltak érzelmek, itt viszont vannak. És nekem egy kicsit furcsa volt, hogy egy nap elteltével megcsókolta Hanat. Egy csókhoz pedig ugyebár érzelmek kellenek. De egy olyan lény, aki egész életében nem érzett semmi ilyesmit, mert eltűntek a bolygójáról az érzelmek, az hogyan tudja azonosítani egy nap alatt, hogy mi zajlik le a fejében, és a testében? Honnan tudta, hogy meg akarja csókolni a lányt, honnan tudta, hogy az érzelmek, amik lejátszódnak benne azt jelentik, hogy meg akarja csókolni, mikor még sosem érzett semmit? Hmm, fura.

Viszont volt valami, ami nagyon tetszett a sorozatban. Mégpedig a hangulata. Bár elég kidolgozatlan volt az egész (ami sajnálatos, hiszen potom 50 percnyi sorozatról volt szó, és ezt nagyon jól össze kellett volna rakni), a sorozat hangulata mégis nagyon megfogott. Ráadásul annyira jól válogatták össze a zenét, annyira illett a hangulathoz, sőt, még jobban megadta azt az érzést a sorinak, és ezért is nem hagytam abba. Sajnos a karakterek kidolgozatlanok voltak, pedig ahogy írtam is, az alaptörténet jó, és ennél sokkal jobban is meglehetett volna csinálni. Viszont a hangulatát nagyon élveztem, a zenéket, és ahogy ezt összerakták. Ha másért nem, nekem a hangulat miatt megérte.

2 hozzászólás
Subika 

Seo In Guk, miatt néztem meg már régóta szemezek vele és most alkalmam adódott hogy meg nézem .Jól állt neki a szerep a film tartalmilag elég furi .Volt benne jelen múlt és jövő .Nehéz ki hámozni mi a vége talán másnak sikerül.Még is azt mondhatom nem volt olyan rossz de lehetett volna jobb is.

kkata76 

Kedves Seo In Guk, akit egyébként eléggé kedvelek. Ez meg mi volt?


Népszerű idézetek

Theana 

Hana: Hana! Let’s stay for anorher day.

5. rész – Déjà Vu

Hasonló filmek címkék alapján