Éjszaka a Földön (1991) 72

A világ öt nagyvárosában – Los Angelesben, New Yorkban, Párizsban, Rómában és Helsinkiben – egy időben játszódik az öt véletlenszerűen egymáshoz kapcsolódó történet. Főszereplője öt taxisofőr, illetve az utasaik, a téma pedig az út során köztük kialakuló kapcsolat. Ott van például a… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Gena RowlandsVictoria Snelling
Winona RyderCorky
Armin Mueller-StahlHelmut Grokenberger
Giancarlo EspositoYoYo
Roberto BenigniDriver - Roma
Rosie PerezAngela
Isaach De BankoléDriver - Paris
Béatrice DalleVak utas
Paolo BonacelliPap
Matti PellonpääMika

Kedvencelte 26

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Ez a több országban játszódó film eljátszik a gondolattal, mit láthatnak belőlünk azok akik egy éjszakát töltenek a Földön. Mindegyik város hozta a sajátos atmoszférát ami rá jellemző, így a történetek hangulatához sokat hozzá adott. Az ötlet, hogy taxiból szemlélve járjuk be a várost, igen remek: Egy kamaradarab egy nagy térben. A sorsok egy pillanata vetülnek fel előttünk, amelyek igen emberiek. Kedvenc történeteim New York-ban és Rómában játszódnak. A „nagy almában” játszódó történet a bevándorlók életébe enged bepillantást humoros, de mégis megható módon. Az „örök városban ” pedig Benigni parádézik elvetemült módon.

pocokláma 

Annyira zseniális! Amennyire emlékszem ez a második Jarmusch film amit látok és eddig imádom a hangulatát a filmjeinek. Annyira furcsán és tökéletesen kombinálta az éjszaka furcsa, groteszk és sokszor drámain vicces világát egyszerűen elképesztő. Imádtam a világórás megoldást amivel összekötötte a történeteket és a színészek is mind mintha a szerepre születtek volna. Eközben pedig az összes történet annyira emberséges volt. A kedvencem egyértelműen Corky volt és az utolsó történetet szerettem a legjobban (de hát olyan szomorú).

Mr_Catharsis91 

Ötletes és életszagú volt, tetszettek a különféle fejezetek és az időbeli meg földrajzi összekötést is igen kreatívan mutatta meg Jarmusch.
Benigni azért engem is a halálba idegesített a végén. Tipik olasz volt. :D

Imma 

Háttööö, lehettünk vagy 9 évesek a barátnőmmel, amikor megnéztük titokban, mert épp ez ment a tévében éjjel. Na nem az egészet, csak az utolsó részt, Rómát, a tököt és a bárányt. De már akkor is jókat nevettünk rajta. Azóta persze pótoltam a mulasztottakat. (De titokban sokkal jobb volt.)

flamepetals

Még gimiben az osztályfőnökünk megnézette velünk 9-10. környékén. Akkoriból csak az maradt meg benne, hogy valaki sokat dohányzik benne (ez valamiért nekem akkor hatalmas trauma volt) és szerepel benne Roberto Benigni.
Most újranézve már sokkal élvezhetőbb volt a film. A kedvenceim Los Angeles, New York és Róma voltak. És a zenei aláfestés is kiváló.

virezma

Baromi hangulatos és sokszínű film. Azt hiszem, a kedvenc részem a római. Benigni valami fenomenális!

Gabriella_Balkó 

Az első film Jarmuschtól, amit láttam, és rögtön megvett magának ez a rendező. Hiába, Kaurismäko társa. :)
Nagyon tetszett, kivéve Benigni története, ezért csak 9/10-re értékelem. De pont itt látni, hogy mennyire különbözőek vagyunk, a nő, aki mellettem ül, könnyesre röhögte magát Benigni majomkodásán, én komoran ültem, míg máskor én röhögtem, ő pedig csendben volt. :)

#Mladosť
#Febiofest 2015


Népszerű idézetek

Meara 

R.B: Életünk delén azt vettem észre drága barátom, hogy a zsákutcából a kiutat nem találom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján