Cadillac Drive (2006–2006) 10

Fábry Sándor és Wahorn András képzőművész elhatározta, hogy egy 1975-ös Cadillac Eldorado kabrióval Los Angelesből elindulva eljönnek egészen Budapestig, az USA-n, Alaszkán, Szibérián át. A Cadillac Drive című sajátságos hangvételű sorozat epizódjai az izgalmas és kalandokkal teli utazás egy-egy… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Fábry Sándorönmaga
Wahorn Andrásönmaga

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Zsolt_Nemesnyik

Őszintén szólva vegyes érzelmeim vannak a részekkel kapcsolatban.
Egyfelől baromi érdekes volt, sok izgalmas és új infót tartalmazott (számomra pl. elképesztő, mekkora valójában ez az Oroszország), jó volt az alapkoncepció, hogy mindenhol elidőzve és megállva egy kicsit, beszélgetnek egy rövidet a helyiekkel, legyenek azok amerikaiak, alaszkaiak vagy pl. jakutok <spoiler>nem semmi, hogy köztük is vannak olyanok, akik magyarul beszélnek, mert itt tanultak a Pető Intézetben még anno/<spoiler>. Tetszett az is, hogy nem próbáltak egy ilyen „tökéletes”, minden lépést előre megszervezett utifilmet forgatni; ha úgy döntöttek az égiek, lerobbantak az út mellett szegény Véredénnyel (így hívták az út során a Cadillac-et Wahornék vörös színe miatt :))
Másrészt sajnálom, hogy kicsit az akkori technika és a körülmények a produkció rovására mentek, rengeteg esetben nem volt hang annak ellenére, hogy elég komoly stáb ment velük. Sajnálom továbbá, hogy pl. Moszkvában alig forgattak anyagot, valamint hogy néha inkább felpakolták a vonatra Véredényt ahelyett, hogy az utakon mentek volna <spoiler>jó persze, az orosz túra elején erre nem is volt más megoldás, mikor csak járhatatlan földutak voltak, de pl. Szkovorogyinónál már nem bírtak a nehézségekkel, és ahelyett, hogy vártak volna az autó javítására, felrúgták az eredeti terveket</spoiler>. Persze ezt nem lehet igazán felróni senkinek, több mint 21.000 km volt az út, erre igazán nem lehet teljesen felkészülni, ráadásul az eredeti tervhez képest szinte végig Wahorn vezetett. Erről és még sok másról is jó lett volna többet megtudni, mert érdekes lett volna látni, hogy a 2 hónapos utazás során mennyiben változik a 2 főhős egymással szembeni kapcsolata.
Ezeket és sokszor a nehézségek bemutatását sajnos rövidre vágták, de nyilván kötötte őket a műsoridő. Minden ellenére bátran ajánlom megtekintésre, jó lenne több ilyen utifilm :)


Hasonló filmek címkék alapján